Страница 35 от 44 ПърваПърва ... 253334353637 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 657
Like Tree529Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2012
    Живее в
    Карнобат
    Мнения
    374
    #511

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

    Някой да даде съвет къде да местя външното тяло?
    Този пост е редактиран от charliii; 06-02-19 в 14:28.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    85
    #512

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

    20ZS-S .. в началото си играх така и не успях да постигна някакво съществено ограничаване на развъртането .. дали ще е AUTO, 1-ва, 2-ра, 3-та .. или silent или не .. дори да има някаква разлика тя ще да е била толкова незначителна че не ми е направила впечатление.
    като развърти на номинал външното тяло протаква и се чува в спалнята. Като смъкне консумацията съответно изчезва този неприятен шум който по-скоро може да е от въздушното налягане все пак бая въздух минава като е на номинал (предполагам)
    Препрограмирал съм го както в сервизното пише като му сложиш 23 градуса да държи 23 а не да се разпъва до 25 (примерно) или ако е на 21 да не прави 23 и после да чака да падне до 20.5 и да се усеща хладно (така беше в началото).
    Вкрайна сметка ив двата режима в помещението дали ще е 22 градуса или 23 градуса като усещане прави една и съща температура даже и да е на 21 просто чака да падне доста . и това е заради 10 минутната работа на компресора.

    Абсурдно е това че Daiseikai 6-цата и daikin ftxs .. когато и да им пипна градусите надолу . веднага спира компресора и вътрешното градуса. примерно ако daiseikai-а е на 23 градуса обаче фактически ми е топло и го бутна на 22 .. веднага спира. Daikin-а и той от 24 ако го бутна на 23 веднага намаля или спира. ZS-S-то продължава докато не му минат 10 минути. Много е досадно по следната причина.
    Жената решава да проветрява .. хваща дръжката и виквам виж духалката работа . изчакай да спре ... дори да го смъкна на 18 . е от умряло писмо реакцията чак на 10-тата минута. трябва да му цъкам off-а ако искам да проветрявам когато си искам иначе го чакаме и дебнем като не духа .. и то като не духа ако не му пипаш дистанционното имаш 3 минути макс за проветряване защото след 3-тата ще тръгне защото му е станало студено .. а ми е досадно хем да го чакам да спре хем да му смъквам градусите за да не тръгне след 3 минути .

    Може би ако не беше тихо вътрешното тяло . което се съсипва от факта че външното издрънчава като развие от нула до 100 след off.... нямаше да е препоръчван модел . просто работи като конвекционален лично според мен.
    Другата сметка която правя че ако бях хакнал zsx-s най-вероятно за 10 годишния срок на екплоатация противно на очакването щеше цената му да се избие .. 700 лв като прави по 10 лв разлика в сметката спрямо daiseikai-а както и да го сметнеш са си 70 месеца но да кажем че лятото и преходните сезони е по различно .. 100-120 месеца и 20-тина увеличения на цената на тока. Като сложиш и активните филтри даже малко съжалявам

    ЕДИТ: zs-s-то има номинал 620w според сервизното и си развърта до толкова. при zsx-s може да е 460 на отопление .. и затова да не успява да раздруса стойките :D
    В Русе при студено време и мъгли хваща едно 4 пръста от тавата нагоре лед в най-лошите дни (изолира се) и е възможно наличието на лед на 2-3-4 пръста да води до това раздрънкване. Като цяло не съм му висял да го слушам точно кое издухва НО като лежа без да поглеждам или чувам вътрешното тяло .,. чувам как отвън прави вихрушка .. но обикновено когато навън е студено или може би знаейки че е студено съм с обострени усещания и подсъзнателно го следя какво ще прави в студеното :D Другото което помага на шума е скапаната ..може би 4 камерна дограма с минимален стъклопакет 24мм бяло стъкло което строителя е сложил преди 10 години и факта че външното тяло фактически е на терасата тоест на 10-15 сантиметра от дограмата (пищов). След ипотеката ако набера смелост да правя ремонт може да пробвам с някакъв нормален троен стъклопакет или стъклопакет който има най-висока шумоизолация специално за "пищова"

    Помещението само да напомня е 15 кваадрата с 5-6 квадрата дограма . изложение север и изток на 7-ми етаж в Русе и отдолу нямам съседи, отгоре нямам изолация но имам съседи и при най-големите студено за тази зима машината си беше on.off може би имаше един период в нощта когато уж беше -10-15 когато работи около 1 час . след което почна пак да си on/off-а тогава все още не бях програмирал дистанционнот и фактически настройката беше 21 градуса но в помещението преди да спре да духа ставаше 23.
    Около 5 градуса е същата история въпреки че не съм го пробвал ако навън е 7 градуса и го пусна на HI + 20 градуса ДУ дали въобще ще стигне в даден момент и задържи обявените 170 вата минимум според сервизното.
    В последно време го държа на 22/23 градуса на 3-та степен. и само следя периодично колко ток лапа. Примерно за миналия месец 171 киловата като имаше 3-4 дни в които имах шарка и го държах на 18 или 20 градуса защото не издържах на повече.
    Пробвал съм обаче ако му дам 27 градуса дали случайно няма да работи инверторно. Експеримента не беше достатъчно продължителен но изключи на 320 вата .. почива 3 минути и пак почна да си духа даже над номинал развъртя тогава и сметнах че не си струва мъката да го чакам да темперира на 27 градуса и си го върнах. Сметнах че около него се получава 27 градуса и затова изключва а след това като се разнесе топлината за 3 минути му е голяма разликата и мисли че има да наваксва.
    Този пост е редактиран от drekinov; 06-02-19 в 14:02.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,935
    #513

    Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

    В някои помещения, наистина работи он/офф. Но се препоръчва, в предвид факта, че го прави наистина незабележимо. С оглед на цените, реално каквото и друго да сложиш, няма как да не работи он/офф, в 12-14м2. Само че, ще го правят по-шумно. Това с шума от външното, наистина е нещо нередно при теб. При майчето е доста тихо, а и моят е с такъв компресор. Независимо от натоварването. Дори и на 1300Wе тихо, бях качил клип наскоро. Ако е подминал 10мин. работа, ще влезе в офф,, след като му свалиш градусите. Не ноже да влезе, ако е работил по-малко от 10мин. МЕ-то ми също може да изключи, дори и след 30 секунди работа, но това не го прави по-тих, по-икономичен или влизащ по-рядко в он/офф. Ако има простор или по-големи загуби, няма да изключва, минимумът до -2 е доста приличен, около 170-180W. SILENT ограничава оборотите до номинал горе-долу, сиреч, както каза Миг82, трябва да развърта максимум до около 460W.
    П.п. Моят ZSX е 60-ка, той silent не е помирисвал. На 20ZMX съм го включил, като го изключвам чак под -7. Даже под -3, не развърта повече от 400W. Не се напича много вътрешното и не пукат пластмаси. Пускайте SILENT.
    Този пост е редактиран от rosswen; 06-02-19 в 13:59.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2018
    Мнения
    34
    #514

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

    При мен 25ZS-S в малко помещение взе да влиза в постоянен он/офф, нормално за тия температури и помещение, но много често припукват пластмасите и почва да ме изнервя. Като почне да духа и има първоначално припукване и след като спре има известно време припукване. Зорът е, че вдига много рязко температура за кратко и после пада. Свързано е горните коментари за развъртане на компресора.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Мнения
    2,658
    #515

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

    Помещението ви е "прегряло" ... изключете машината за няколко часа през деня (най-добре и от контакта), отворете широко прозорците да се проветри хубаво и после пак се радвайте на комфорта.

    Причините за дискомфорт от работа он/офф обикновенно са породени от съпровождащи шумове както се вижда от коментиращите. Такива шумове не трябва да има при тази машина ...
    Този пост е редактиран от Mig82; 06-02-19 в 14:27.
    rosswen одобрява това.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Живее в
    София
    Мнения
    62
    #516

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

    Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Сигурен ли сте, че е пуснат "SILENT"? Машината колко BTU е?
    Да, сигурен съм, даже сега го изключих за няколко минути и го пуснах пак.Сега само ще трябва да изчакам да почне да офф-и и да видя дали ще има разлика.Иначе машината е 20(7)
    По въпроса със шума от по горните коментари.Външното ми е на десетина санта от прозореца, до който спя!Чувам го само в диапазона от около 250-260 до 310-320 вата консумация, тога си потраква компресора но се чува супер тихо, трябва да си го поставиш за цел да го чуваш :D .Бях го засилил малко и вдигна към 900 вата консумация и от външното се чува само вятъра от перката.Мога и клип да направя.Но като са казали някои съфорумци, усещането за шум е строго индивидуално.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,935
    #517

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

    И при мен е така, но не го чувам, дори съм си завирал главата към стената. И аз съм претенциозен на тема шум. Примерно, комшийския Панасоник, ме дразни адски много, понеже го чувам постоянно. А почне ли да дефроства, направо ме буди понякога.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Мнения
    2,658
    #518

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

    Не знам , при мен работи он/офф само когато навън задържи над 10° в продължение на 24ч. В момента е така , навън е 6° с дъжд :


    Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
    Този пост е редактиран от Mig82; 06-02-19 в 17:56.
    rosswen одобрява това.

  11. Member
    Тук е от
    Aug 2012
    Живее в
    Карнобат
    Мнения
    374
    #519

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

    Помолих за нещо,вече се чудя има ли смисъл да се пише(попита)във форума.!?

  12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,512
    #520

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

    Чарли, тънкият панел представлява една голяма мембрана, усилваща вибрациите на компресора. Това усилване е толкова по-голямо, колкото по-близо до средата на панела е тялото. Ако си чувствителен на шум, ще е необходим комплексен подход: изместване на външното до ъгъла на панела, специални стойки, поглъщащи вибрациите и тампони. Коментирай проблема с монтажната фирма, те трябва да имат опит с панелни блокове.
    ccankov73 и rosswen харесват това.

  13. Member
    Тук е от
    Aug 2012
    Живее в
    Карнобат
    Мнения
    374
    #521

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

    Специални стойки, поглъщащи вибрациите.Не съм чувал и не съм и чел за такива стойки,може ли снимка или препратка към сайта.Ще го монтират където им кажа.Понеже съм на първия етаж,не мога да го монтирам на плочата където ни се пада пода,че някой ще си тръгне с него.Значи да се гони максимално ъгъла на панела.Благодаря.

  14.  
     
  15. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна
    Мнения
    412
    #522

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

    Защо не пробваш първо да му монтираш едни тампони,преди да мислиш за местене на машината.
    rosswen одобрява това.

  16. Member
    Тук е от
    Aug 2012
    Живее в
    Карнобат
    Мнения
    374
    #523

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

    Има монтирани тампони.

  17. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,503
    #524

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

    Цитат Първоначално публикувано от JOKVN Виж публикацията
    Защо не пробваш първо да му монтираш едни тампони,преди да мислиш за местене на машината.
    Защото вибрациите се придават от стойката на климатика към панела, а не от тези на климатика към самата стойка. В някоя от темите на грее или купъра преди време Стан беше пуснал подобни стойки с тампони между стойката и панела, които уж вършели добра работа.
    rosswen одобрява това.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага
    Мнения
    2,433
    #525

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

    Аз имах подобен проблем миналата година с предишния климатик-на определена честота на компресора се получаваше резонанс в ъгъла на отсрещната стена. Звучи странно, но къщата е стара с гредоред и по някакъв начин вибрациите се пренасяха до другия край на дневната
    Реших проблема с тампони, но тези:
    Антивибрационни пружинни тампони 30-55Kg
    Другите са по-твърди и за по-тежки машини (поне в моя частен случай). Скъпи са, но вършат чудесна работа. От страната на компресора са по твърди и са маркирани по цвят.
    Освен това подмених дюбелите (анкери) с тези:


    Не знам дали се продават в България, но това е марката:
    MÜPRO-PHONEX® Anchors
    По този начин се изолира възможността да се пренасят вибрации през болтовете и стойките.
    Меките тампони би трябвало да са достатъчни. Може да има и други решения, но аз съм си аматьор и реших проблема по този начин.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    pulsedriverbg и rosswen харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 44 ПърваПърва ... 253334353637 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 22:55
  2. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 07:47
  3. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 14:17
  4. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 14:40
  5. MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF/SRC 50 ZJX-S или DAIKIN FVXS50F/RXS50G - подов климатик
    От George Achov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 21
    Последно: 24-01-13, 10:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе