"Излезе" сметката за целия януари на 20Zs-s в 18.5кв.м + отворрна врата към 9кв.м. в къща. Зададена 23-24. без да се спира като изключим три чистения на филтри.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
"Излезе" сметката за целия януари на 20Zs-s в 18.5кв.м + отворрна врата към 9кв.м. в къща. Зададена 23-24. без да се спира като изключим три чистения на филтри.
40,33 / 225 = 0,1792 лв/киловат час
EVN имат ли такава тарифа? Като не отчита две тарифи не е ясно колко от киловатите са навъртяни на дневна/нощна.
Само не знам от колко до колко е нощната тарифа. Фабрично е зададена от 22.00 до 6.00ч. Ако видите нещо нередно казвайте ... никога не съм се занимавал да засичам електромер.
Не мога да искам повече от машинката. Икономията при 24ч. минусови външни и тея квадрати естествено няма да е силна страна на 20Zs-s в моя случай но съм доволен във всеки един аспект от работата и![]()
Малко статистика :
Максимално отчетена консумация за 24ч. - 10.5kw.h.
Минимално отчетена консумация за 24ч. - 4.3kw.h.
splendor, това за srk25 или srk35 става на въпрос при теб?
Моя не е база за сравнение по отношение на икномия защото работи натоварен в студа. Все пак е в къща и стаята е с три външни стени-крайна. А и покачването на минимума на 400w.под -2 влияе ... икономията ще му е в преходните сезони според мен.
Въпрос към имащите модела , нямаше ли Zs-s запаметяване на определени настройки на клапите , темп , скорост на вента ?
Нещо като preset.
Този пост е редактиран от Mig82; 03-02-19 в 17:58.
Разходоте няма какво да си ги мерите, безсмислено е. 25ZS-S е лапал грубо със 100W/h повече от 20-тицата на Миг, в по-малка кубатура. А са практически еднакви машини, просто загубите са различни, а и външните температури и населеното място оказват влияние, факторите са много. Тя, 60-ката ми е лапала с около 120W/h повече от въпросния ZS-S, а топли със 75м3 повече. Това не е, защото е хипер, гига, мега инвертор, а основно въпросът пак опира до загуби. Отделно, че RPC, си е стабилна машина. И 2-те са среден клас на марките. Имат само около 100-150лв. разлика в цената, със ZS-S. 50ZS-S е с около 100лв. по-скъп от Хитака.
Последен коментар, да не спамим темата. Тук си далече от истината. Цената на 50зс в кондекс а и на други места е 2239лв а на 50рпс е 1899, което не е 100-150лв , да не говорим, че аз моето 50рпс го взех за 1660лв. Ако беше на същите пари МХИ-то определено щях да взема него.
Този пост е редактиран от rosswen; 03-02-19 в 18:31.
Някой знае ли каква е тази preset operation и какво прави ?
Запаметява температурата и позицията на клапите и после ги извиква с натискане на 1 бутон.