Излиза, че клиентите са виновни за нещо. Монтажните фирми обикновено са и търговци.
Освен пари за монтажа ползват и отстъпки, а те са обект на договаряне.
При цени на дребно с 30% по-високи от тези в Румъния, поле за пазарлък има.
Излиза, че клиентите са виновни за нещо. Монтажните фирми обикновено са и търговци.
Освен пари за монтажа ползват и отстъпки, а те са обект на договаряне.
При цени на дребно с 30% по-високи от тези в Румъния, поле за пазарлък има.
Аз също оставям нялой лев отгоре, когато съм доволен от услугата. Така направих и преди 2-3 седмици, когато ми монтираха последната машина. Така хем показваш на човек, че си доволен и оценяваш това, което е свършил, хем и той ще гледа на теб "с друго око", когато евентуално пак опреш до него.
Пичове дайте да сме реалисти , работил съм монтажник на дограма преди 10г. рискове си има и то не малки , разходите отделно. Реално един монтажник на климатици не трябва да взема под 2-3000лв. а доктор под 5/6. Не съм душманин на никой , когато има пари в народа икономиката се движи и всичко е ок. и професионалисти и клиенти НЕ се драчкат по форумите. Но България умишлено се държи в стагнация от доста години , това е реалността. Нататък не ми се продължава ... Нека не изкарваме клиентите скъперници , а професионалистите скъпари. Така до никъде няма да стигнемЖиви и здрави всички.
Не са виновни клиентите, зависи и от населеното място.От дистрибутор разбрах че във Варна са около 60-70 фирми. Как мислиш се държи цена, цените са сведени до минимум! Сега в горно нанадолнище ,ако има 1 фирма , може да държи цена.Примерно в Румъния стандарта не е малък,колко ли е монтажа там?
Офф топик.
Съгласен ли си, клиент да изкара мастар да замери диагонали, и да ти покаже,че си усукал пистолета/вратата с прозореца/ с повече от 2см??
Хубаво е,че малко хора са работили в строителството и имат различни дължини мастари!
И аз не мога, дистрибутора на една определена марка така каза, понеже той ги обикаля и има комуникация с тях,това му е работата. И аз не се изразих много правилно, 60-70 фирми и разни легални и нелегални монтажни групи и формации-Петьо и Иван, Драган,Стоян....
Не иЗДържам .
Цени на които съм купувал клими от България
Нокрия 14 1600 лв
елетрика ФХ 9 1600 лв
уруру 3100 лв
мисля че ви стига !
Това са цени от търговец с ДДС като при някой има разлика от около 50 лв + -
какво да говорим повече
какъо бях казал едни 20-30 % е печалбата за монтажната фирма и монтажа отделно
Няма да коментирам повече всеки да си прави изводите
Този пост е редактиран от Rafailiev; 07-03-18 в 22:53.
А аз се чудех защо като пуснах дайсийкая за продаване никой го неще за 1700. Ми то нови и по-хубави били по-евтини.![]()
Само ме е яд, че Рафата ми е много далеч и че вече съм се оборудвал. Иначе да е отнесъл няколко дамаджани домашно вино. Бая пара да съм спестил.![]()
Набутал се е с уруруто. Аз го взимам на 3000 лева, без монтажа.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Моя майстор мина 55г. и вече трудно се катери по стълбата. Чак го съжалявам - викам му - зиме лете все вън на вишката.А е шефа(собственика) на фирмата.Мотая се наоколо - ако има нещо да помогна - подай туй онуй.Но бачка , не да седи в офиса само.Тъй , че колкото-толкова, не е за всеки работа.
Разбира се, че не е за всеки. Колко хора могат да виснат с главата надолу от 16 ет. и да монтират външно тяло?