Страница 8 от 16 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 238
Like Tree216Одобрявам

Голям проблем с нов SRC 25ZS-S

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #106

    Отговор: Голям проблем с нов SRC 25ZS-S

    Едното е "Цена с включен монтаж" , другото е "Безплатен монтаж".....между двете разлика не виждам...
    П.П.
    За кое е "глупости на търкалета"...за по-високата цена ли?
    sniper одобрява това.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,607
    #107

    Отговор: Голям проблем с нов SRC 25ZS-S

    Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията

    И манометрите на апаратите за кръвно трябва да минават метрологичен контрол всяка година , но никой не го прави,
    пък там белите при грешно отчитане могат да са доста сериозни(меко казано).Не вярвам някой да гледа за стикер като му мерят кръвното, ма и да гледа няма да види.
    Искаш ли да ти покажа стикерите на служебния си апарат за измерване на кръвното налягане. Поне при нас нямаме никакви пропуски по отношение политиката за качество. За това отговарям като пост и смея да твърдя, че всяка година минаваме успешно проверка от ИАЛ по всички критерии за качество, а на 4-5г. минаваме и процедура по акредитация. Нямаме никаква разлика в организация и начин на работа спрямо аналогичния център в Амстердам примерно. Е, като изключим 4-5 пъти, че и повече разлика в заплатите по еднакви постове.


    Всичките ни специализирани апарати (тези за кръвно налягане са дребна работа) - преработващите огромни центрофуги, шокови фризери, големи положителна и отрицателна хладилни камери, автоматичните анализатори за имунохематология и трансмисивни инфекции) и реактиви (за имунохематологични изследвания и диагностика за трансмисивни инфекции) имат задължително сертификат за качество в ЕС. Всеки апарат се въвежда в експлоатация след протокол за валидиране. Всички хладилници имат записващо устройство на хартия 24ч. на температурата, аларма и отделно сертифициран втори термометър вътре в хладилника. Един път годишно минавам с отделен термометър за проверка. В колите за транспорт има записващо устройство на минимална и максимална температура. На всички реактиви се прави входящ качествен контрол при получаване. Всеки ден сутрин им се прави дневен качествен контрол. На всички изследвания и зареждания на апарати се прави на всяка серия проби по няколко положителни и отрицателни контроли. За всяка дейност има писан СОП (Стандартна оперативна процедура) стъпка по стъпка, по която се извършва винаги по еднакъв начин. Всеки продукт има писана спецификация, която се спазва и определени бройки минават ежемесечно проверка за качествен контрол.
    Това се отнася до моята месторабота. Дали при другите направления е така не гарантирам. Ние сме от последните останали на бюджетна издръжка и ни проверяват до дупка. При останалите има примери и със супер организация и не толкова. Има си и откровено назад с материала. Както и в другите професии си има разлики по направления и места. Има на европейско и световно ниво, има и на балканско и махленско ниво. Зависи от хора, организация, финансиране, проверяващи органи и т.н.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от VanDan; 07-03-18 в 08:54.
    espace, ivan74, SPSt и 3 други харесват това.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #108

    Отговор: Голям проблем с нов SRC 25ZS-S

    Цитат Първоначално публикувано от alextk69 Виж публикацията
    Здравейте, днес идва сервизната група за да погледне какво не му е наред на климатика.
    Първоначално се опитваха да ме убедят, че била замръзнала вода във вътрешната тава на климатика и заради това не можел да стопли помещението.
    Аз пък държах на своето, че няма фреон :D
    Оказа се, че наистина бил изпуснал голямо количество фреон. Оказа се малкият конус при външното тяло. Човека даже го снима, понеже изглеждал много зле направен.
    Фирмата не крия коя е - ВИМАКС, просто исках да се убедя, че наистина проблема е бил свързан с монтажа.
    Помолих го да вакуумират системата, но той ми каза, че не може да го направи вече веднъж щом била разхерметизирана веднъж. Пред мен пусна малко фреон от едното кранче с което твърдеше, че бил изгонил всичкият въздух от системата.
    Минути след като пуснахме климатика в режим отопление, той започна да духа със осезаемо доста по-висока температура в сравнение с деня в който ви споделях проблемите си.
    Измерих температурата на изходящият въздух и тя първоначално беше 56*С а след няколко минути, когато помещението се позатопли спадна на 48*С и след това трябваше да се връщам на работа, може би довечера ща погледна пак каква е температурата.
    Благодаря на всички, които се включиха в темата и разбира се имаше доста точни попадения, явно проблемните монтажи са доста често срещано явление.
    Имам само два последни въпроса. Това, че не е вакуумирана системата ми ще ми докара ли главоболия в бъдеще ? Да ги търся ли отново за да я вакуумират ?
    Явно наистина в липсата е бил проблема. А не трябва ли да мине гаранционно поради явен проблем при монтажа? В моя случай източиха със станция фреона, за да проверят колко има наличен в момента. След което вакумираха около 30тина мин. (беше ни интересно и им висяхме на главите ) и заредиха от тяхна бутилка по табелка.

  5. Junior Member Аватара на sniper
    Тук е от
    Jan 2018
    Живее в
    София
    Мнения
    113
    #109

    Отговор: Голям проблем с нов SRC 25ZS-S

    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    И ние това казваме, в 99% от случаите, монтажът е посредствен, изпълнен с неподходящи, дори грешни материали. Не можеш да се вместиш в 150 лева за истинска машина 12000 BTU, ако всичко трябва да е по стандарт и с добро качество. Смятай сам! Има монтажи на нови машини и за по 45 лева, знаеш вече как става номера.
    айде сега бате Додо ако може дай точен пример колко точно(реално) трябва да струва един монтаж на една седмичка и деветка(в моя случай),така че да сме сигурни че въпросния монтажист-и ще си свърши работата като хората,даже препоръчай дадена фирма ако можеш да застанеш зад нея(а ма надали),а и ако си чувал нещо за района на София още по добре,все пак си от доста време в тоя форум и все нещичко би трябвало да си подочул.даже ако може и Aleksandars (вярвам,като хипер мега гига запознат,понеже ти е харесал коментара)да драсне и той един ред,може и на личен.
    п.с.--следва:-а мааа,ние сега не можем да препоръчаме нещо конкретнооо,защото не можем да застанем на 100% зад никоя фирмаааа,и тем подобни витиевати мрънканици под носа

  6. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #110

    Отговор: Голям проблем с нов SRC 25ZS-S

    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    И ние това казваме, в 99% от случаите, монтажът е посредствен, изпълнен с неподходящи, дори грешни материали. Не можеш да се вместиш в 150 лева за истинска машина 12000 BTU, ако всичко трябва да е по стандарт и с добро качество. Смятай сам! Има монтажи на нови машини и за по 45 лева, знаеш вече как става номера.
    Какво разбираш под неподходящи или грешни материали? Масово оплакванията от нетоплещи климатици са заради некадърно и нескопосано направен монтаж, а не заради некачествени материали. Ако си попаднал на некадърник и мурдар, и златни материали да му дадеш резултатът пак ще е същия.
    Материалите не струват много:
    - 4 метра медни тръби(дебела и тънка) са 28лева
    - 10 метра изолация ~ 5 лева
    - uv бандажна лента 6 лева
    - кабели, стойки и маркуч ~ 35 лева

  7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,512
    #111

    Отговор: Голям проблем с нов SRC 25ZS-S

    Цитат Първоначално публикувано от sniper Виж публикацията
    айде сега бате Додо ако може дай точен пример колко точно(реално) трябва да струва един монтаж на една седмичка и деветка(в моя случай),така че да сме сигурни че въпросния монтажист-и ще си свърши работата като хората,даже препоръчай дадена фирма ако можеш да застанеш зад нея(а ма надали),а и ако си чувал нещо за района на София още по добре,все пак си от доста време в тоя форум ..
    Благодаря за комплимента, но за смятане нямам време, а и не знам точно какво да ти сметна най-лесно е да си запишеш на лист хартия какво точно искаш да си имаш и как точно искаш да изглежда, защото в момента нямам боб. Не съм от София. Трудът се смята минимум около 30 до 40 лева на час, за двама монтажници. Остават още транспорт и консумативи. Завиши им цената на дребно с около 25% доставно транспортни разходи и ще добиеш бегла представа. Точната сума става след огледа, когато ще ти се обясни дали това, което искаш, е възможно. Това е "лесната" част. По-трудната е да уцелиш тези, които могат. Аз стрелях три пъти, докато улуча.
    Желая ти успех!

    Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    Иван Вълков одобрява това.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,874
    #112

    Отговор: Голям проблем с нов SRC 25ZS-S

    Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Искаш ли да ти покажа стикерите на служебния си апарат за измерване на кръвното налягане.
    Да защото е болница, и на майка ми апарата е така , защото така е свикнала и си го подържа.Аз съм с Омрон, кръстника(инвазивен кардиолог) също е с Омрон - това се ползва в чужбина.Имах предвид Джи-пи тата и всякакви знайни и незнайни кабинети.Иначе и нас ни проверява Добре дошли в сайта на Агенцията за ядрено регулиране — АЯР , а там са мама си джейси.
    VanDan одобрява това.

  10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,125
    #113

    Отговор: Голям проблем с нов SRC 25ZS-S

    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Благодаря за комплимента, но за смятане нямам време, а и не знам точно какво да ти сметна най-лесно е да си запишеш на лист хартия какво точно искаш да си имаш и как точно искаш да изглежда, защото в момента нямам боб. Не съм от София. Трудът се смята минимум около 30 до 40 лева на час, за двама монтажници. Остават още транспорт и консумативи. Завиши им цената на дребно с около 25% доставно транспортни разходи и ще добиеш бегла представа. Точната сума става след огледа, когато ще ти се обясни дали това, което искаш, е възможно. Това е "лесната" част. По-трудната е да уцелиш тези, които могат. Аз стрелях три пъти, докато улуча.
    Желая ти успех!

    Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    40 лв на час ми се видят много за труд като монтиране на климатик ( от моя гледна точка - не особено квалифициран нито изискващ някакви кой знае какви познания и умения ) .. и се равняват на около 5000 лв месечна заплата ,като надали има монтажник да взима повече от 2000 ако не работи за себе си а е на заплата .

  11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,512
    #114

    Отговор: Голям проблем с нов SRC 25ZS-S

    Алекси, двама души са. Единият води монтажа, другият е помощник. Става въпрос за общата сума. Не твърдя, че трябва да е точно толкова.

    Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    2,066
    #115

    Отговор: Голям проблем с нов SRC 25ZS-S

    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Благодаря за комплимента, но за смятане нямам време, а и не знам точно какво да ти сметна най-лесно е да си запишеш на лист хартия какво точно искаш да си имаш и как точно искаш да изглежда, защото в момента нямам боб. Не съм от София. Трудът се смята минимум около 30 до 40 лева на час, за двама монтажници. Остават още транспорт и консумативи. Завиши им цената на дребно с около 25% доставно транспортни разходи и ще добиеш бегла представа. Точната сума става след огледа, когато ще ти се обясни дали това, което искаш, е възможно. Това е "лесната" част. По-трудната е да уцелиш тези, които могат. Аз стрелях три пъти, докато улуча.
    Желая ти успех!

    Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    Май е време да сменя професията и да стана един монтажник.
    Така като гледам Додо смята около 15-20 лв на час на човек.
    При 8 часа работен ден са си едни 100-150 лв на ден.
    Доообре е заплата около 3000 на месец .

  13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,512
    #116

    Отговор: Голям проблем с нов SRC 25ZS-S

    Ами смени я! Щом си мислиш, че би могъл да си уплътниш на 100% работното време. От тия 2000 лева на месец, 25% са ти разходи за дейността! Дрехи, инструменти и т.н. Следват и осигуровките, данъка...
    Няма да станеш милионер!

    Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 07-03-18 в 13:54. Причина: правопис
    espace, SPSt и tony34al харесват това.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    3,490
    #117

    Отговор: Голям проблем с нов SRC 25ZS-S

    Пак гледате в канчето на другия! Не сте монтажници, нито имате фирми за климатици, обаче им направихте сметката. Правете си вашата, а ако не ви харесва цената на услугата, намирате друг или викате неволята и тя свършва работата.
    espace, Aleksandars, necata2 и 2 други харесват това.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    2,066
    #118

    Отговор: Голям проблем с нов SRC 25ZS-S

    Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Пак гледате в канчето на другия! Не сте монтажници, нито имате фирми за климатици, обаче им направихте сметката. Правете си вашата, а ако не ви харесва цената на услугата, намирате друг или викате неволята и тя свършва работата.
    Съгласен.
    Намирам си друг и това е .
    Сметка нямам какво да я правя като я знам.
    Смятах преди време

  17. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе
    Мнения
    2,071
    #119

    Отговор: Голям проблем с нов SRC 25ZS-S

    Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    надали има монтажник да взима повече от 2000 ако не работи за себе си а е на заплата .
    1000 да са, пак добре. В Русе специално нещата откъм заплащане са плачевни, а цените европейски. За да не съм 100% оф, искам да кажа, че щом за 150лв голяма част от фирмите претупват нещата, не виждам защо правим на проблем качествен монтаж на цена да речем 200лв за 9ка. Честно казано изобщо не ме вълнува как се разпределят средствата от собственика на фирмата, но опита подсказва, че всички са доволни.

  18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #120

    Отговор: Голям проблем с нов SRC 25ZS-S

    Аз виждам нещата така.Базирайки се на моя опит с монтираните ми машини, качеството не зависи от цената.Монтажите ми са на цени от 100 до 220 лева и всички са си качествени.Просто хората, които са монтирали са били съвестни.А при колегата явно причината е била в монтажа.И 300 да беше платил, пак щеше да има проблем.
    root666, dodo_pv, SPSt и 5 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 16 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Голям проблем!
    От juspar във форум Телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 28-12-11, 22:04
  2. голям проблем
    От Jepeto във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 28-05-07, 22:36
  3. голям проблем с pc-то ми
    От wheeler във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 20-03-06, 11:09
  4. АТX проблем-ГОЛЯМ...Помагайте!!
    От g_velev във форум Общ - хардуер
    Отговори: 10
    Последно: 07-04-05, 11:23
  5. проблем !!!!!!!! и то голям
    От flood_master във форум Мрежи
    Отговори: 9
    Последно: 27-08-03, 08:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе