Едното е "Цена с включен монтаж" , другото е "Безплатен монтаж".....между двете разлика не виждам...
П.П.
За кое е "глупости на търкалета"...за по-високата цена ли?
Едното е "Цена с включен монтаж" , другото е "Безплатен монтаж".....между двете разлика не виждам...
П.П.
За кое е "глупости на търкалета"...за по-високата цена ли?
Искаш ли да ти покажа стикерите на служебния си апарат за измерване на кръвното налягане. Поне при нас нямаме никакви пропуски по отношение политиката за качество. За това отговарям като пост и смея да твърдя, че всяка година минаваме успешно проверка от ИАЛ по всички критерии за качество, а на 4-5г. минаваме и процедура по акредитация. Нямаме никаква разлика в организация и начин на работа спрямо аналогичния център в Амстердам примерно. Е, като изключим 4-5 пъти, че и повече разлика в заплатите по еднакви постове.
Всичките ни специализирани апарати (тези за кръвно налягане са дребна работа) - преработващите огромни центрофуги, шокови фризери, големи положителна и отрицателна хладилни камери, автоматичните анализатори за имунохематология и трансмисивни инфекции) и реактиви (за имунохематологични изследвания и диагностика за трансмисивни инфекции) имат задължително сертификат за качество в ЕС. Всеки апарат се въвежда в експлоатация след протокол за валидиране. Всички хладилници имат записващо устройство на хартия 24ч. на температурата, аларма и отделно сертифициран втори термометър вътре в хладилника. Един път годишно минавам с отделен термометър за проверка. В колите за транспорт има записващо устройство на минимална и максимална температура. На всички реактиви се прави входящ качествен контрол при получаване. Всеки ден сутрин им се прави дневен качествен контрол. На всички изследвания и зареждания на апарати се прави на всяка серия проби по няколко положителни и отрицателни контроли. За всяка дейност има писан СОП (Стандартна оперативна процедура) стъпка по стъпка, по която се извършва винаги по еднакъв начин. Всеки продукт има писана спецификация, която се спазва и определени бройки минават ежемесечно проверка за качествен контрол.
Това се отнася до моята месторабота. Дали при другите направления е така не гарантирам. Ние сме от последните останали на бюджетна издръжка и ни проверяват до дупка. При останалите има примери и със супер организация и не толкова. Има си и откровено назад с материала. Както и в другите професии си има разлики по направления и места. Има на европейско и световно ниво, има и на балканско и махленско ниво. Зависи от хора, организация, финансиране, проверяващи органи и т.н.
Този пост е редактиран от VanDan; 07-03-18 в 09:54.
Явно наистина в липсата е бил проблема. А не трябва ли да мине гаранционно поради явен проблем при монтажа? В моя случай източиха със станция фреона, за да проверят колко има наличен в момента. След което вакумираха около 30тина мин. (беше ни интересно и им висяхме на главите) и заредиха от тяхна бутилка по табелка.
айде сега бате Додо ако може дай точен пример колко точно(реално) трябва да струва един монтаж на една седмичка и деветка(в моя случай),така че да сме сигурни че въпросния монтажист-и ще си свърши работата като хората,даже препоръчай дадена фирма ако можеш да застанеш зад нея(а ма надали),а и ако си чувал нещо за района на София още по добре,все пак си от доста време в тоя форум и все нещичко би трябвало да си подочул.даже ако може и Aleksandars (вярвам,като хипер мега гига запознат,понеже ти е харесал коментара)да драсне и той един ред,може и на личен.
п.с.--следва:-а мааа,ние сега не можем да препоръчаме нещо конкретнооо,защото не можем да застанем на 100% зад никоя фирмаааа,и тем подобни витиевати мрънканици под носа![]()
Какво разбираш под неподходящи или грешни материали? Масово оплакванията от нетоплещи климатици са заради некадърно и нескопосано направен монтаж, а не заради некачествени материали. Ако си попаднал на некадърник и мурдар, и златни материали да му дадеш резултатът пак ще е същия.
Материалите не струват много:
- 4 метра медни тръби(дебела и тънка) са 28лева
- 10 метра изолация ~ 5 лева
- uv бандажна лента 6 лева
- кабели, стойки и маркуч ~ 35 лева
Благодаря за комплимента, но за смятане нямам време, а и не знам точно какво да ти сметнанай-лесно е да си запишеш на лист хартия какво точно искаш да си имаш и как точно искаш да изглежда, защото в момента нямам боб. Не съм от София. Трудът се смята минимум около 30 до 40 лева на час, за двама монтажници. Остават още транспорт и консумативи. Завиши им цената на дребно с около 25% доставно транспортни разходи и ще добиеш бегла представа. Точната сума става след огледа, когато ще ти се обясни дали това, което искаш, е възможно. Това е "лесната" част. По-трудната е да уцелиш тези, които могат. Аз стрелях три пъти, докато улуча.
Желая ти успех!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Да защото е болница, и на майка ми апарата е така , защото така е свикнала и си го подържа.Аз съм с Омрон, кръстника(инвазивен кардиолог) също е с Омрон - това се ползва в чужбина.Имах предвид Джи-пи тата и всякакви знайни и незнайни кабинети.Иначе и нас ни проверява Добре дошли в сайта на Агенцията за ядрено регулиране — АЯР, а там са мама си джейси.
40 лв на час ми се видят много за труд като монтиране на климатик ( от моя гледна точка - не особено квалифициран нито изискващ някакви кой знае какви познания и умения ) .. и се равняват на около 5000 лв месечна заплата ,като надали има монтажник да взима повече от 2000 ако не работи за себе си а е на заплата .
Алекси, двама души са. Единият води монтажа, другият е помощник. Става въпрос за общата сума. Не твърдя, че трябва да е точно толкова.
Ами смени я! Щом си мислиш, че би могъл да си уплътниш на 100% работното време. От тия 2000 лева на месец, 25% са ти разходи за дейността! Дрехи, инструменти и т.н. Следват и осигуровките, данъка...
Няма да станеш милионер!
Този пост е редактиран от dodo_pv; 07-03-18 в 14:54. Причина: правопис
Пак гледате в канчето на другия! Не сте монтажници, нито имате фирми за климатици, обаче им направихте сметката. Правете си вашата, а ако не ви харесва цената на услугата, намирате друг или викате неволята и тя свършва работата.
1000 да са, пак добре. В Русе специално нещата откъм заплащане са плачевни, а цените европейски. За да не съм 100% оф, искам да кажа, че щом за 150лв голяма част от фирмите претупват нещата, не виждам защо правим на проблем качествен монтаж на цена да речем 200лв за 9ка. Честно казано изобщо не ме вълнува как се разпределят средствата от собственика на фирмата, но опита подсказва, че всички са доволни.
Аз виждам нещата така.Базирайки се на моя опит с монтираните ми машини, качеството не зависи от цената.Монтажите ми са на цени от 100 до 220 лева и всички са си качествени.Просто хората, които са монтирали са били съвестни.А при колегата явно причината е била в монтажа.И 300 да беше платил, пак щеше да има проблем.