Спрях се на Мицубиши Премиум 18-ка. Нали няма да има проблем монтажа на вътрешното тяло? Стената е широка 97 см, а размерите на климатика са В х Ш х Д (мм) 290 x 870 x 230
Спрях се на Мицубиши Премиум 18-ка. Нали няма да има проблем монтажа на вътрешното тяло? Стената е широка 97 см, а размерите на климатика са В х Ш х Д (мм) 290 x 870 x 230
Вчера през WiFi пристигна ъпдейт на софтуера. Инсталирах го за около 5 минути. Надявам се да подобри работата. А дано...
Изпратено от моят LDN-L21 с помощта на Tapatalk
Здравейте,
Извинявам се за глупавия въпрос, но можете ли да ми обясните какво се има предвид под "он/офф режим" при МЕ АР?
Аз искам да закупя АР50, който да се използва предимно за отопление и ме интересува, при достигане на зададена температура от 25 градуса например, климатика продължава ли да вентилира въздуха и на каква степен? Питам, тъй като познати ми споделиха, че са имали опит с подобни климатици и се създавало усещането за прохлада, което не е било много ок през зимата.
Благодаря ви.
Он/офф е когато климатика започва да работи като конвенционален климатик - включва компресора, работи духа топло, ако продължи така безкрай ще претопли много стаята и спира, изключва копресора а вентилатора на вътрешното тяло продължава да духа с много малка сила. След известно време се включва пак компресора и горното се повтаря.
На едни им харесва такава работа, на други не.
Причини за такава работа- климатика отдава повече топлина от колкото е необходимо на стаята, било поради това че е сложен прекалена голям климатик, било поради неподходящо място на вътрешното тяло, било поради че някои марки/модел са повече предразположени към такъв начин на работа.
Това при положение че външните температури са около и под нулата. При +15° външна няма как да не работи on/off който и да е климатик.
Благодаря за изчерпателния отговор. Аз имам опит с Fujitsu General ASHG12KMTA, и той въпреки че се води инверторен, при достигане на зададената температура - спира напълно вътрешното тяло, т.е. не се усеща въздушно течение от вътрешното тяло. Моля, хората с опит с АР50, да споделят какво е положението на АР50 в това отношение - спира ли напълно, ако не спира, как се усеща вентилирането, колко време продължава?
При МЕ AP Не се усеща хладна струя понеже вдига клапите при ОФФ
Едно и също вътрешно тяло при Ме 25/35/50 (което не е изключение ,при КГТА 7,9,12,14 са еднакви вътре вън и компресори еднакви ).... при Ме 60 вече е нормално тяло голямо макар че ако ще е 60 по добре като данни МХИ SRK / SRC 63 ZR-W страхотна клима ....за парите си не виждам по добра на пазара !
При МЕ 25/35/50 вътрешното тяло е еднакво като размери ,дебитите се различават .При КГТА 7,9,12,14 според тази спецс.която чета са с еднакав компресор 900вата ,явно се разминават спецс ...не споря кгта 7,9,12,14 се са с еднакви размери вътре /вън ,само външните като кг са 30,31,32кг http://www.fujitsuklime.com/wf-doc/f...cal-manual.pdf
- - - - - - - - - -
При МЕ 25/35/50 вътрешното тяло е еднакво като размери ,дебитите се различават .При КГТА 7,9,12,14 според тази спецс.която чета са с еднакав компресор 900вата ,явно се разминават спецс ...не споря кгта 7,9,12,14 се са с еднакви размери вътре /вън ,само външните като кг са 30,31,32кg; http://www.fujitsuklime.com/wf-doc/f...cal-manual.pdf на 48стр. "като се изкаже някой неподготвен ..."
- - - - - - - - - -
По тези спецс. 7,9,12 са с еднакъв комп.14 друг като кг.7.65 са еднакви .....бъркотия неква ....явно се различават данните в различни сайтове ,всичко друго е еднакво с тези данни който чета аз .Установява се опитно ще отворя и снимам като имам възможност .!
Този пост е редактиран от bary; 01-04-22 в 13:02.
Разликите в топлообмениците са описани и в документа който си линкнал. Като сложим и разликата в компресора на 14-ската излиза, че хардуерно са еднакви само 7 и 9.