Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Цитат:
Първоначално публикувано от
Трифон Панайотов Трифонов
Тоше, не го мисли вече- ти се поболя бре!
Не си се прее......карал с тия 200лв. Климатика ти може да работи досущ като 7ца, в ниските, но пък печелиш във високите. ...
Имам едно помещение още за климатизиране и се чудя дали да не сложа една 7ца. Премислих много моята ситуация и претеглям обективни факти според изискванията си. С трайното застудяване при средни температури около 2'С машината работи изключително добре, включително и според ватмера. Не знам дали е изключвала последните 7 дни или да е правила дефрост. Държи почти постоянен товар около 210W и то на ауто вент. Заковала е заданието. Много е дискретна, буквално безшумна. От спалнята в детската, чувам Дайкина как си вее почти натрапчиво. От детската в спалнята нищо не чувам и поглеждам клапите да се уверя, че Мицубишито работи. Мъглите изобщо не го морят копелето, а покрай Марица те са често целодневни. Чакам да паднат още темепратурите и да си вдигне консумацията, за да преценя как ще е комфорта с изключването след работа на 400W. За 1370лв + 200 за монтаж не знам дали може да има близка алтернатива. Има си особености машинката и това е.
Как точно са ти го захранили, че въобще не се разбира.
Ако захранващия кабел е вързан към външното и от външното върви друг кабел към вътрешното, това е правилния начин.
Някои хора нямат външна инсталация и захранващият се пуска по тръбите, заедно с кабела за вътрешното, към контакт в стаята.
Не колега така съм писал, че вкъщи е захранено фуджицуто, както мисля, че е и правилния начин. Митсубишито е с кабел от контакта към вътрешното и от него кабел към външното. Т.е. захранен е вътре от контакта, а кабела към външното тяло е само един.
Цитат:
Toshiro
а покрай Марица те са често целодневни. Чакам да паднат още темепратурите и да си вдигне консумацията, за да преценя как ще е комфорта с изключването след работа на 400W. За 1370лв + 200 за монтаж не знам дали може да има близка алтернатива. Има си особености машинката и това е.
Ми как да е тръгни спри - тръгни спри, ако не можеш да покриеш минимума и. Ако 7,9 и 12 са с еднакви минимуми и покачват на 400W под 0C, аз не виждам резон да си купя орязана 12-ка и да спестя еднократно 200-400лв.
12та не е орязана , само 7 и 9 са еднакви ...
Sent from my SM-M215F using Tapatalk
Цитат:
t0n3
Не колега така съм писал, че вкъщи е захранено фуджицуто, както мисля, че е и правилния начин. Митсубишито е с кабел от контакта към вътрешното и от него кабел към външното. Т.е. захранен е вътре от контакта, а кабела към външното тяло е само един.
Ясно, просто климатика е захранен през вътрешното, а не през външното.
В инсталационното ръководство не се посочва подобна опция.
Нека монтажниците във форума да кажат.
Аз лично, независимо какво ми каже, който и да е, ще си пусна кабел към външното, не е нищо сложно.
Цитат:
Mig82
12та не е орязана , само 7 и 9 са еднакви ...
Имам предвид, че 7 и 9 са орязани 12-ки. И ако не впечатляват с по-добри минимуми спрямо 12-ка, то тогава дори с по-ниската си цена не биха ме впечатлили.
Пък тея които ги разбират повече, нега си ги оразмеряват по учебник.
2 Прикачен файл(ове)
Прикачен файл 38018Прикачен файл 38019
Това са електрическите схеми на двете тела.
Преценете сами дали има или няма проблем. По принцип захранването трябва да е на външното тяло, а от там се връща кабел към вътрешното, като кабела може да бъде и с по-малко сечение отколкото е захранващия.
Цитат:
t0n3
\... да не стане някой фал с митсубишито. Като ходя пак ще сваля капака да погледна кабела.
От захранването фал няма да стане.
Цитат:
frick
...По принцип захранването трябва да е на външното тяло, а от се връща кабел към вътрешното, като кабела може да бъде и с по-малко сечение отколкото е захранващи.
...но понеже им е по лесно, захранват вътрешното, с кабел с по голямо сечение на жилата, а от там външното.
Дано не са пуснали три жилен вместо четирижилен. Често ми се случва да попадам на такива изпълнения.
Цитат:
morfei1
Имам предвид, че 7 и 9 са орязани 12-ки. И ако не впечатляват с по-добри минимуми спрямо 12-ка, то тогава дори с по-ниската си цена не биха ме впечатлили.
Пък тея които ги разбират повече, нега си ги оразмеряват по учебник.
Ами не не стоят така нещата , с по-големия си капацитет на топлопредаване (фреон , компресор , топлообменници, дебити) 12та ако не я сложиш в 28-35кв.м. (изолирани) .... минимум ама през крив макарон.
То оразмеряване по учебник незнам дали има при положение че 90% от изолираните спални са за 5-ци ... но поне до колкото може. Аз съм много против "презапасяването" :)
Sent from my SM-M215F using Tapatalk
И аз това се чудя. Еле пък японците с техните кибритени кутийки, да няма под 7-ца.
Повечето модерни жилища са така добре изолирани, че на практика могат да се топлят с под 20вата на квадрат.
2 Прикачен файл(ове)
Явно не съм успял да се изразя правилно, извинявам се за което. Ходих да снимам и прилагам снимка на свързването във вътрешното и външното тяло.
Прикачен файл 38020
Прикачен файл 38021
Вече дупките за тръбите са изолирани и замазани и става трудно ако е необходимо да се преправя захранването.
Цитат:
Rakeem
И аз това се чудя. Еле пък японците с техните кибритени кутийки, да няма под 7-ца.
Повечето модерни жилища са така добре изолирани, че на практика могат да се топлят с под 20вата на квадрат.
При мен са 22, съответно ок. 55 на кубик.
В другата тема, последно се коментираше хардуера- от 20, та до 60 е еднакъв. Външното ми тяло е с габарита и теглото на измислена 24ка.
Това, че "разбирам", означава ли, че трябва да си взема 60ка? Добре, че съм от по простите.
По неволя, следващият ми климатик ще е 25, понеже модела го няма в по "орязан" вариант, но е невероятно гъвкав- минимуми по 100на вата.
Няма 5чкиииии, няма!