Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22
Like Tree10Одобрявам

Кои са проблемните модели на Mitsubishi?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Кои са проблемните модели на Mitsubishi?

Здравейте, четох из темите, че имало някакви проблеми с Mitsubishi premium модели. Нещо с турбината, с някакво изкривяване на елементи вътре, с поява на шум... Не мога обаче да се ориентирам в тези многобройни букви и символи в многото модели... За това ще бъда благодарен, а вярвам и други тепърва навлизащи в темата, ако някой да изброи проблемните модели, както и съответно тези, които не създават проблеми. Доколкото разбирам Standart изобщо не се препоръчва, особено когато става дума за комфорт(тишина и слабо усещане за духане), та питането ми е за Premium и може би диамант.

П.С. А правилно ли разбирам, че Electric моделите, отстъпват сериозно на Hevy моделите когато говорим основно за комфорт( тишина и слаба въздушна струя)?
    Този пост е редактиран от geraldo; 15-08-25 в 01:42.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Отговор: Кои са проблемните модели на Mitsubishi?

Общо взето сам си си отговорил на въпроса. Проблемният модел е Mitsubishi Premium ZS-W. За Diamond серията не мисля, че го имат този проблем, но можеш все пак да прегледаш темите и да видиш дали някой е споделил за такива ядове с модела. Вкъщи имаме един Electric LN, който страда от същите симпотми. Дали просто е лош късмет или и при Electric ги има тези проблеми, не мога да кажа. Но това, че Electric отстъпват на Heavy Industries за мен са глупости. Просто има 2 фирми, чийто машини имат различни параметри. Всеки може да ги погледне и да се прецени какво го устройва.
    Blago94 одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

За мен, ако гледаме чисто като параметри - ZSX или Diamond на MHI е малко по-добрата машина.
    По-мощна, по-тиха. Ето някои разлики: (сравнявам 35ците):
    - капацитет при -15 гр. външна температура - ZSX запазва около 58/59% от номинала си, LN - около 45/46% (приблизително сходни са процентите и при максимално натоварване на компресора)
    - шум - външното на LN е малко по-шумно с 49/50 db, при ZSX - 48/47 db (охлаждане/отопление). Голямата клапа при ZSX създава известен дискомфорт. Това е при отопление
    - всички машини ZSX, без значение от размера (20/25/35 и т.н.), са с двуроторни компресори и еднакъв хардуер. 13 кг. вътрешно и 43 кг. външно. Само 50ката и 60ката са с малко по-тежки външни тела. При LN има разлика. 25цата например е с еднороторен, ако не се лъжа.
    - филтрация на въздуха - определено при LN е на по-високо ниво
    Колегата CubanLinx може да каже и как се държи LN при по-студени условия, мъгли, сняг и т.н? Какъв е дефрост алгоритъмът?
    За ZSX със сигурност мога да кажа, че има много добър дефрост алгоритъм. Доста по-рядко прави дефрост. Аз имам сравнение с KGTE в хола.
    CubanLinx одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

ZSX без съмнение е по-коравият климатик. У нас се търсеше машина за спалня, която да замени една Luca (от която м-у другото бях супер доволен) и по принцип се бях спрял на Perfera, но след като четох за проблемните платки в тогавашната им серия се разколебах. LN-а (девятка) ми го предложи познат, който ми направи добра отстъпка и ми монтира машината. Изработката на самата машина е топ и със сигурност мога да кажа, че това е най-добре изработения климатик, който съм взимал. Относно компресора, май че е смотания, който го слагат в по-ниските серии на Electric. Имаше писано за това из темите. Росен беше извадил данните. Както и да е, мен това не ме вълнува особено. Не съм някое про, а съм просто потребител. За мен е важно машините да са качествени и да работят комфортно. Предвид, че в София вече почти няма зима, машината си работи на пушка. Дефрости има, но със сигурност не са по часовник и на всеки час, каквито коментари съм срещал. Сега, ако сравнявам дефростите с тези на Daiseikai, Toshiba са едни гърди напред в това отношение, но там пък си има други кусури, за които е писано много в съответната тема. За консумация не мога да кажа, тъй като никога не ме е интересувало, но не мисля, че LN харчи много.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Само Mitsubishi Premium ZS-W ли е проблемния модел? Защо ми се струва, че прочетох за няколко?

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Може да има и други, не ми се рови назад в темите. И аз мисля, че се споменаваше и за други модели, но не съм на 100% сигурен. Разгледайте темите щом ви интересува. Най-вече тази на ZS-W. Аз споделих моя опит. Ако някой има същия проблем с друга марка или друг модел на Mitsubishi, може да сподели.

P.S. Сетих се, че мои познати миналото лято взеха Toshiba Edge и до пролетта започна да дава същите дефекти (може да е изолиран случай) като описаните при ZS-W, както и при LN-а вкъщи. Негативните отзиви за Edge по спомен започнаха преди тези от ZS-W. Всичко е описано в съответните теми за моделите.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 21-08-25 в 12:24.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Може да има и други, не ми се рови назад в темите. И аз мисля, че се споменаваше и за други модели, но не съм на 100% сигурен. Разгледайте темите щом ви интересува. Най-вече тази на ZS-W. Аз споделих моя опит. Ако някой има същия проблем с друга марка или друг модел на Mitsubishi, може да сподели.

P.S. - Сетих се, че мои познати миналото лято взеха Toshiba Edge и до пролетта започна да дава същите дефекти (може да е изолиран случай) като описаните при ZS-W, както и при LN-а вкъщи. Негативните отзиви за Edge по спомен започнаха преди тези от ZS-W. Всичко е описано в съответните теми за моделите.
    Проблемът не е в машините, а в кривите стени, на които се монтират базите за окачване на вътрешните тела. Дори незначителна кривина да има и вече се налага монтажника да понатисне вътрешното да може да се хване в щипката. Появява се съвсем леко, а понякога и не съвсем, усукване на тялото и оттам нататък центробежните сили свършват своето.
    Ivanskin одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Това няма как да го повярвам. И на тези, които са с картон ли са им криви стените? Вкъщи не сме с картон, но майстора, който шпаклова и боядисва е изключително добър. М-у другото той е човека с Toshiba Edge. И мога да гарантирам, че стените у тях не са криви. Преди да сложат Edge-а имаха Daikin от най-ниския клас, който ползваха 10-ина години без никакви проблеми.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 21-08-25 в 16:36.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от kantonaa1 Виж публикацията
    Проблемът не е в машините, а в кривите стени, на които се монтират базите за окачване на вътрешните тела. Дори незначителна кривина да има и вече се налага монтажника да понатисне вътрешното да може да се хване в щипката. Появява се съвсем леко, а понякога и не съвсем, усукване на тялото и оттам нататък центробежните сили свършват своето.
    Това, със стените, са пълни глупости и го пиша не за първи път. Само човек, който не е държал база за вътрешно тяло в ръката си и никога не е виждал такова отзад, може да напише по-горното.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2023

При мен стената също е крива и в началото имаше един нехарактерен шум. Установих ,че като натисна климатика от едната страна и шума спира. Съответно пъхнах между климата и стената само на 1 място до щипката от подложките за мебели ( едни малки бели лепящи se) и така вече 3та година без проблем.

Чак след това почнах да чета темата
    CubanLinx одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

Здравейте, имайки предвид че притежавам уж най-добрия модел LN серията във вариант единичен и мултисплит, мога да споделя че тази марка климатици са абсолютен боклук с много сгрешена логика на работа. Изхождам за заключението като бивш ползвател на Daikin модели 2009 година. Не е редно според мен, (тези уж модерни Мицубишта) да влиза в дефрост при положителни температури без мъгла. При мултисплита при работещо едно вътрешно тяло и включване на второ, климатика се ошашква, спира и влиза в режим на дефрост, външното тяло е "аут ъф спейс" 20 минути и първата стая вече е изстинала. Това важи и за моно сплита когато му увеличиш температурата в зимен режим. Мицубиши са пълни боклуци и страшно съжелявам, че за новия апартамент ме подлъгаха да си сложа тези недомислици.
    Този пост е редактиран от salsero; 12-02-26 в 21:06.
    Alexi и HiDefinition харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Цитат Първоначално публикувано от salsero Виж публикацията
    Здравейте, имайки предвид че притежавам уж най-добрия модел LN серията във вариант единичен и мултисплит, мога да споделя че тази марка климатици са абсолютен боклук с много сгрешена логика на работа. Изхождам за заключението като бивш ползвател на Daikin модели 2009 година. Не е редно според мен, (тези уж модерни Мицубишта) да влиза в дефрост при положителни температури без мъгла. При мултисплита при работещо едно вътрешно тяло и включване на второ, климатика се ошашква, спира и влиза в режим на дефрост, външното тяло е "аут ъф спейс" 20 минути и първата стая вече е изстинала. Това важи и за моно сплита когато му увеличиш температурата в зимен режим. Мицубиши са пълни боклуци и страшно съжелявам, че за новия апартамент ме подлъгаха да си сложа тези недомислици.
    Брей, че крайно изказване заради дребни проблеми
    Вие преди година пак писахте същото нещо и тогава ви отговорих защо може да се получи това и как може да се избегне...
    Ами научете си климатиците и ако нещо не ви допада вземете някакви мерки, иначе ще се повтаря едно и също по форумите до безкрай...
    Аз пък съжалявам, че не ми трябва мултисплит, за да го купя от вас за без пари
    Aleksandars, CubanLinx и Ivanskin харесват това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

Да така е, като дойде зимата се присещам как съм се прецакал и затова влизам да се оплача отново . За научаването на климатика съм го научил, но не ми допадат капризите му. Ще си ги ползвам такива каквито са не съм мислил да ги продавам. Просто искам да споделя мнението си във форума, за да са наясно хората които тепърва ще си купуват климатици какво може да очакват от тази марка.
    HRS9 одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Значи ако става дума за този първоначален и единствен дефрост при пускане на климатика в студена стая, гледайте да настроите на по-ниски градуси на дистанционното при стартиране, до момент в който не светят двата светодиода на вътрешното тяло. И така постепенно вдигате заданието, като по този начин би трябвало да не направи подобен дефрост, който явно не се съобразява с външните температури и може да го направи и при положителни температури. Но това е нищо според мен. И тези 20 мин застой не мога да си ги обясня, след като дефроста е максимум 10 мин, а ако няма скреж и е топло навън ще приключи почти веднага.
    Вече по въпроса с честите дефрости при определени външни условия - трябва да се съберат повече недоволни собственици, че да отворя бизнес в OLX и да продавам готови plug and play адаптери, които да ги избавят и от тези проблеми
    Но аз вече съм поднесъл информацията как всеки сам може да промени това, ако не му допада и то напълно безплатно
    Да не давам сега примери с друга техника, която колкото и да струва все ще има недостатъци, които човек или трябва да преглътне или да вземе сам някакви мерки, за да подобри нещата. Но мнения най-различни и всеки сам си преценява дали чуждите мнения могат да окажат влияние върху него.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аз съм от тия недоволни собственици ,навремето имах FH25 но вместо устроиства направо него пуснах в ОЛХ .. щото то не са само дефростите ,недостатъците са много

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25 ZGX-S или Mitsubishi Electric MSZ-GV251?
    От bgt123 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 11
    Последно: 06-06-23, 20:10
  2. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  3. Засукана ситуация с модели.... Mitsubishi..help
    От Symptom във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 14-04-12, 16:25
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy или Fujitsu
    От valmon във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 26-10-07, 16:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе