Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 35 от общо 35
Like Tree27Одобрявам

Mitsubishi MSZ-GE25VA не идва фреон във вътрешното тяло

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    Самоков

Отговор: Mitsubishi MSZ-GE25VA не идва фреон във вътрешното тяло

Пак не смяташ правилно.Дори климатика на бойлера да изгори тия 50лв то това може да се случи само в най студения месец дето сметката ми е най голяма, през останалите месеци е е много по малко. За март съм платил 80лв, ако грея с нагревателя бойлера винаги си дърпа неговите 50лв и тогава сметките ти не излизат. Климатиците ги спрях към край на април, но като е облачно пускам този на бойлера да ми стопли вода, че соларния си иска слънцето. Нали си наясно че СОР на нагревателя е 1, а на климатика над 4, тогава мисля че ще разбереш защо предпочитам климатика.
    Само за уточнение в къщата поддържам цяла зима 18-19*, която е комфортна за нас.Вдигам температурата за гости и внучката която е на 2г, но това е няколко пъти в месеца за няколко часа. Климатика в малката стая е само за нея, защото вратата е затворена, останалите врати стоят отворени и на практика климатика на бойлера /хола/ и този на голямата спалня топлят хола, кухнята и спалнята. Вратата на спалнята я затваряме нощем по обясними причини . Сега ми кажи ако спра климатика на хола и грея с нагревателя това ще рече че ще ми трябват 90лв само водата и останалите разходи, но през това време съм се топлил и с останалите два климатика. Може би ако са започнали да произвеждат ток докато топлят нещата ще се получат.
    Но май се отклонихме доста от темата. Въпроса последно беше дали ще могат да си комуникират, ако сменя външното с по голямо. Ще го мисля това лято.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Колега , извинявам се дано не прозвучи като заяждане далеч съм от мисълта но :

Плащаш 160-170лв. защото потдържаш 18°(правилно съм предположил) в къщата и 40° на водата в бойлера , а НЕ защото климатика ти топли бойлера с КОП 4.
    КОП се смята при максимален дебит на вътрешното тяло и задание и потдържани 20° ! Твоя работи с дебит 0 куб.м. и задание 28° при темп на водата ?° което приравнява копа до този на нагревател. Всичките ми сметки бяха с всички условности за непознато помещение но приблизително нацелих причините за тези 170лв.

В двойно изолирана стая в къща 48куб.м. без нито един работещ електроуред зимата на -7 през нощта температурата не падна под 15° в продължение на 10 дни а ти потдържаш 18 с всичките уреди и бойлер ! А бойлера ми гори 50лв. но водата е на 80° !

Важно е че си доволен , системата няма как да я прецакаме с "икономии"

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Въпроса последно беше дали ще могат да си комуникират, ако сменя външното с по голямо. Ще го мисля това лято.
    Ще си комуникират ако са от една и съща серия,без значение дали са 25,35,50.Също и други серии могат да се комбинират стига да четат един и същи протокол.последните букви на външните трябва да са еднакви ve със ve ,va със va .също има и едно Е- което трябва да съответства на двете тела.За подробности фирмата вносител или нейните дилъри,не може всичко на готово...и ние хляб ядем.

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    Самоков

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    Ще си комуникират ако са от една и съща серия,без значение дали са 25,35,50.Също и други серии могат да се комбинират стига да четат един и същи протокол.последните букви на външните трябва да са еднакви ve със ve ,va със va .също има и едно Е- което трябва да съответства на двете тела.За подробности фирмата вносител или нейните дилъри,не може всичко на готово...и ние хляб ядем.
    Благодаря за отговора, нямам намерение да взимам хляба на никой. Занимавам се с техника, но от климатиците имам само бегли теоретични познания /колкото да си изкарам боя, дето се казва/. Не знам само на кой да се доверя за такава специфична работа, защото има монтажници на климатици дето от далече им личи че не разбират от тънкостите на занаята, а при мен ще си трябва някой специалист. Моите климатици ги монтираха от Вимакс, имаше двама Деяновци преди 8г във фирмата. Единият, който ми прави преработката на климатика пипаше много професионално и после беше станал шев на монтажните групи, човека явно си разбираше от работата, но разбрах че е напуснал и му загубих дирята. Дори за смяната на четирипътния вентил не съм сигурен, че всеки може да се справи. В Самоков няма голям избор от майстори. Имам да реша докато е лято дали да ремонтирам външното, дали да го сменя с по добро или да да сменя направо целия климатик с по качествен. За смяна на външното от същата серия, имам съмнения че конструкцията и на по големите има същата грешка като моето и пак ще пукат тръбичките.

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Същия модел, със същия проблем. За по-новите нямам данни, защото ги отбягвам много старателно.

Прикачени изображения Прикачени изображения
    rosswen одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От antonio66666 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 832
    Последно: 06-12-24, 18:28
  2. Mitsubishi hevy .Външно тяло е 71 а вътрешното 60 .
    От Ивелин Колев във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 15
    Последно: 15-03-18, 22:53
  3. Отговори: 8
    Последно: 24-05-13, 18:01
  4. Fujitsu ASYG 09LE или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA
    От kurdamon във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 18-12-12, 22:22
  5. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе