Пак не смяташ правилно.Дори климатика на бойлера да изгори тия 50лв то това може да се случи само в най студения месец дето сметката ми е най голяма, през останалите месеци е е много по малко. За март съм платил 80лв, ако грея с нагревателя бойлера винаги си дърпа неговите 50лв и тогава сметките ти не излизат. Климатиците ги спрях към край на април, но като е облачно пускам този на бойлера да ми стопли вода, че соларния си иска слънцето. Нали си наясно че СОР на нагревателя е 1, а на климатика над 4, тогава мисля че ще разбереш защо предпочитам климатика.
Само за уточнение в къщата поддържам цяла зима 18-19*, която е комфортна за нас.Вдигам температурата за гости и внучката която е на 2г, но това е няколко пъти в месеца за няколко часа. Климатика в малката стая е само за нея, защото вратата е затворена, останалите врати стоят отворени и на практика климатика на бойлера /хола/ и този на голямата спалня топлят хола, кухнята и спалнята. Вратата на спалнята я затваряме нощем по обясними причини. Сега ми кажи ако спра климатика на хола и грея с нагревателя това ще рече че ще ми трябват 90лв само водата и останалите разходи, но през това време съм се топлил и с останалите два климатика. Може би ако са започнали да произвеждат ток докато топлят нещата ще се получат.
Но май се отклонихме доста от темата. Въпроса последно беше дали ще могат да си комуникират, ако сменя външното с по голямо. Ще го мисля това лято.