Първоначално публикувано от
casal
Ето, знаех си накъде ще тръгне

Аз никъде не съм казал че марката е лош избор, така че няма нужда от спорове, за да покажем че сме в български форум.

Обаче ако вляза като страничен читател, който се чуди какво да избере - мисля че може да се поработи върху обективността на места, това е. Лично аз съм много труден клиент и да не се налага да избирам нещо, а и винаги съм с едно наум за всичко, дори и за официални данни.
Ясно е, че и Евровент е само някаква част от картинката, но ето може да помогне като база за сравнение между всичко на пазара, защото се прави на едно място и би било по-коректно. Просто сравних ефективността при ниски температури между ZSX и висок клас на други производители и се учудих че дори и с предимството на размери, тегло и количество фреон, не се представя по-добре, а обратното. Сравних и ZS със среден клас други производители, отново с предимството на тегло и хладилен агент и пак не блести. Ако трябва ще кача няколко снимки на различни производители, може да е от полза за някой, кой знае.
Не казвам че резултатите са лоши и че някой се е минал, а че има какво да се желае и по-скоро съответстват на цената им - нищо лошо в това, мисля.
Без да съм експерт предположих че компресорите им толкова могат и оттам са ги направили по-достъпни - отново нищо лошо в това.
Иначе скоро ми попадна клип на японско Хеви и след отваряне на външното тяло, автора /японец/ беше изненадан че компресора вътре е на Панасоник, а дали значи нещо или не - всеки да прецени сам.
То не е само до компресори и COP, така е. Не съм пробвал Хеви и предполагам не са лош избор за цената си. Дано бях достатъчно ясен сега