Страница 128 от 128 ПърваПърва ... 78118126127128
Резултати от 1,906 до 1,909 от общо 1909
Like Tree1330Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Цитат Първоначално публикувано от arislan Виж публикацията
    Машинките са чук. .
    Бихте ли споделили малко по-подробно за работата на машините подобно на поста ви в темата под номер 1828(най-качествения и подробен коментар относно възможностите на модела поне според мен), тъй като вече се приближаваме до края на отоплителния сезон и имате данни.

Относно ЗС и аз съм на мнение, че трябва да се държи на по-висока степен на вентилатора(може дори и 4-та да се пробва не е страшен шума защото ще поработи малко на нея и само ще си свали на по-ниска) и по-високо задание на градусите(например 24).

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Поморие

Цитат Първоначално публикувано от arislan Виж публикацията
    Машината НЕ работи както трябва! Много съм учуден. Четох, че доста приличала на диаманта и отстъпвала с малко, но моят Премиум явно нещо е бъгнат. При зададени 22 градуса, поддържа 18. .
    Перфектно си работи машината, просто така го е направил производителя, трябва да настроиш ДУ с 3-4 градуса над това което искаш да поддържа !

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2023

Относно ZS - Да, потвърждавам, че на колкото по-висока степен е турбината, толкова повече се доближава до заданието. Отделно, при мен имаше и една особеност, че под вратата в отсрещния ъгъл на помещението имаше фуга 1х80см., от която издърпваше студен въздух от съседното помещение. Така, долната част от стаята беше с далеч по-ниска температура, а горната - темперирана според заданието. Тази пролет приключвам ремонта и на съседното помещение, така че лятото/зимата вече ще имам още по-обективно наблюдение над машината.

Относно HRS9 и желанието му за повече информация - споделям я по-долу:

Ще се постарая отново да съм изчерпателен относно условията, в които работят машините, за да не се налага да се търси стария ми коментар.

Условия:
    Локация - гр. Монтана

Изложение:
    12 и едната 7 - И/ЮИ
    9 и другата 7 - ЮЗ

Жилище:
    Отопляема площ: 160кв.м., 4 етаж (последен) от къща. Тавански стаи над етажа (в едната е и ZS-a). Всички стени на жилището са външни, дебела тухла (старо строителство), без изолация на стените (Забележка: почти всички външни стени имат паркет и/или депрон, което намалява термомоста до някаква степен). Изолация само на тавана. Подменена дограма бяло + 4Сезона. Големи прозорци и еркери. Обща квадратура на прозорците - около 35-40кв.м. Под мен също никой не живее.

Задание:
    - Цяла зима климатиците работят на задание от 22 градуса, което се измерва с метеорологична станция. Заданието се поддържа адекватно в помещенията като варира с +/- 0.5 градуса. Често, когато имам гости казват, че им е доста топло, предполагам заради ниската влажност. Но е факт, че на 22 градуса може да се разхождам по къс ръкав, за това и не вдигам заданието.
    - Докато температурата беше над -2/-3 градуса, всички машини работеха на турбини със степен "1", заради комфорта. При по-ниски температури вече ги вдигнах на степен "2". При големите студове ги оставях на "2" или на "Ауто", но не откривах съществена разлика. Всички машини са настроени на "3D Auto" и така работят цяла зима. Всички климатици са с инсталирани филтри: фотокаталитичния + този за праховите частици/миризмите. Машините се поддържат с чисти филтри редовно и хигиената в жилището е на високо ниво. Не се пуши, няма печки.

Помещения:
    - 9-ката се грижи за спалня (20кв.м.)
    - Първата 7-ца се грижи за спалня (16-18кв.м.)
    - 12-ката се грижи за Кухня, Трапезария, Хол (до миналата година се грижеше за още една спалня, където вече е монтирана втората 7-ца за комфорт). Общата квадратура на всички помещения за 12-ката + спалнята беше около 60-70кв.м. Прехода между всички помещения е чрез сводове 2х2.5м., така че въздуха циркулира безпрепятствено. Трапезарията, Хола и Спалнята (в този ред) са преходни, наредени в редица, а Кухнята е отстрани на Трапезарията (на "Г"). От тази година в края на "редицата", срещуположно на 12-ката е монтирана и втората 7-цата. Надявам се, да можете да си го представите.
    * Всички помещения са свързани от 2 големи коридора, чрез обикновени интериорни врати, които през деня са отворени. В края на коридорите има и 2 санитарни възела. Коридорите и санитарните възли разчитат на естествената конвекция от другите помещения за отопление. Температурата в най-отдалечените части (в случая това са санитарните възли) разбира се е по-ниска, но в никакъв случай не е некомфортно или студен.

Резултат:
    Температурата се поддържа според заданието, когато външната температура е под 3-4 градуса. Над тази външна температура, вътрешната се покачва значително - до 24-26, заради големите прозорци. Ето защо, при слънчеви дни с по-високи външни температури, заданието се намаля до 18-20 градуса. Също така през слънчевите дни (дори и с големи отрицателни температури), заданието отново се понижава до 20-21 градуса през деня. Влажността в цялото жилище е между 30 и 40%.

Разход:
    7-ците са монтирани в сходни помещения, но с различно изложение. През деня сравнението е нерелевантно, защото спалнята на втората седмица се отваря чрез свода и тя започва да помага на 12-ката за останалите помещение, според описаното по-горе. За това сравних консумацията на машините през нощта - сравнително еднакви са. По-долу са резултатите за Декември, Януари и Февруари:

Декември:
    Самостоятелната 7-ца - 178kwh
    7-цата (помагаща на 12-ката) - 183kwh
    9-ката: 206kwh
    12-ката: 254kwh

Януари:
    Самостоятелната 7-ца - 155kwh
    7-цата (помагаща на 12-ката) - 163kwh
    9-ката: 193kwh
    12-ката: 226kwh

Февруари:
    Самостоятелната 7-ца - 181kwh
    7-цата (помагаща на 12-ката) - 199kwh
    9-ката: 232kwh
    12-ката: 259kwh

Комфорт:
    Машините са монтирани над спалните и реално се спи под тях. Температурния комфорт при тези настройки е висок, почти не се усеща течение. Всички машини са с тракащи турбини, с които се свиква. Едната седмица (в моята спалня) е с по-силно тракаща турбина и зъзнещи пластмаси (главно капака и долната дъска). 2 Кютека + малко уплътнения решават проблема с пластмасите, но турбината си трака. Свикнах г/д.

Дефрости:
    - Много редки и кратки. Преди, когато 12-ката се грижеше за многото помещения, се усещаше спад в температурата по време на дефрост, който после отнемаше време за наваксване. Сега, след като 7-цата помага това го няма. Не се усеща дискомфорт при дефрост. Дефростите са по-чести на втората седмица, не зная по каква причина. Може би 2х по-чести от на 12-ката, предполагам, защото по-често работи на он/офф, докато спалнята е затворена през нощта. В студено и сухо време не съм срещал дефрости на 12-ката в продължение на цял ден. Дефростите рядко минават 10м. продължителност, като често са от 3 до 7м. (грубо).

Заключение:
    Щастлив съм от покупката си и машинките работят добре. Имат недостатъци, но на фона на останалото, което се предлага на пазара мисля, че са неща, които се преглъщат.

Забравих да добавя:
    - машините рядко развъртаха на над 1kw консумация. В студените дни поддържаха около 400-800вата, но не съм ги следил често
    .
    Този пост е редактиран от arislan; Вчера в 15:29.
    HRS9 одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Благодаря ви за отделеното време и изчерпателния отговор.

ПП Сбогом setcom forum. Успех на всички търсещи, дано всеки намери техниката от която се нуждае.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 128 от 128 ПърваПърва ... 78118126127128

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3032
    Последно: 17-02-25, 18:29
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе