Страница 127 от 128 ПърваПърва ... 77117125126127128 ПоследноПоследно
Резултати от 1,891 до 1,905 от общо 1909
Like Tree1330Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2022

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Това показва графиката -12 беше към 7 часа ясно време без мъгли

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Цитат Първоначално публикувано от Boooom Виж публикацията
    Това показва графиката -12 беше към 7 часа ясно време без мъгли
    Хмм, странно! Кое е населеното място?

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2022

Харманли по принцип има доста мъгли при нас но във тези судове е ясно и слънчево!Дефрости липсват при такива условия !

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

При нас вчера и днес беше -10 с мъгла. Машината е герой. Дефрости на час, като за около 5-6 мин успяваше да разтопи всичко. За под 10мин от спиране до тръгване. Поддържа си точно заданието, дори леко го подминава. Само като се сетя МЕ-то, с 55кг външно тяло не успяваше да направи 22гр в такива условия и 13м2 по-малка площ. Дефрост на 30мин. по 15мин, виелици, бучавици и т.н. Ако има хора покрай машината, ги разрежда на 2ч. Консумацията варира от 700-1600W, като средната е около 800-900W в тия условия. Като се вдигне мъглата, забравяш за дефрости. Бръмчи си на 600-700W при -8 и си няма ни една.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

МЕ-то заради софтуера ли е толкова зле?

7. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Заради класа, на Росс беше ниския към среден, тук коментираме най-високия.Та малко ябълки с круши…
    Ако тогава беше сложил 50ка FH….

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Не съм съгласен. Прочети малко из финландския форум. И за LN важи. Същите магарии правят. А като дебити/шум, управление на турбина на Ауто, няма база за сравнение. И FH ще изкара повече от 2.5ч на -8 без да размразява, когато ми цъфнат налъмите. За сух студ говорим, пък камоли с мъгли. Отделно, 35 FH и LN са по-кекави хардуерно от ZSX, та честно казано, малко се съмнявам да се справят с моите 45м2, външен апартамент, с голяма квадратура прозорци, без никакви топлещи съседи.
    П.п. SF си беше чисто към средния клас, с външно тяло като за термопомпа, плюс това беше 50-ка, ама само до там.
    Абе защо изобщо ми отвори "клавиатурата"? Не си им сърбал попарата.
    Този пост е редактиран от rosswen; 21-02-25 в 18:18.

10. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Нека не цапаме темата наистина.
    Кой го ял - ял….
    Genadi80 одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Съгласен. Няма как да не направя сравнение. Все пак, точно заради онези приключения започнах да чета форума.

- - - - - - - - - -

Извинявам се за дублажа, но смятам ще е интересно за някои потребители. За мен също се оказа приятна изненада. Тази сутрин се събудихме на -8гр., ясно време, без мъгла. Още към 22ч вечерта, навън беше -5гр. Машината не е правила дефрост от вчера по обяд. Погледнах графиката, работил си е на 600-850W, ще прикача графики. Направи ми впечатление, че струята е доста приятно топла, викам си чакай да проверя колко градуса изкарва. Машината си седи постоянно на Ауто турбина, по слух се е закрепил около 3-та степен (Med). Измерих 40гр. на изход, на вход имам точно инфо от датчика на вътрешното, показва го в приложението - 25гр. Дебитът на 3-та степен е 11,8м3/мин. По време на замера, машината работеше на 680-730W. Знаейки формулата за изчисление на топлоотдаването, реших така съвсем лаишки и ориентировъчно да го пресметна. Взех по-консервативно дебит 11.0м3/мин, което е 660м3/час. Получава се топлоотдаване около 3300W. При положение, че консумацията на машината се знае, COP се смята веднага. 3300/680....колкото и консервативно да взимам стойностите, примерно натоварването да е 730W, COP все е над 4.5, което е меко казано впечатляващо. Прикачвам снимков материал:

Ето и графика на консумацията:
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    bobivg, Danzki и Boooom харесват това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2022

Машините са бетон за много студено време особенно ако времето е ясно дефрости липсват,няма и контролни като при други марки,при мен 3 дни температурите падад до -10,-12 градуса а през деня около 0 при ясно време липсват каквито и да е дефрости или оф.
    rosswen и HRS9 харесват това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Аз нямм дефрост от денонощие и половина. Външните са от -8 до -1 максимал.
    Boooom одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Ross 15kw на ден консумация подминавали ги?

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Вчера и оня ден са ми най-високите консумации за денонощие. 16.7kW и 16.8kW. За последните 21ч., при подобни температури, само че без мъгли за момента е на 12kW.
    HiDefinition и Boooom харесват това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2023

Машинките са чук. С всеки изминал ден им се радвам все повече. Действително, колкото е по-студено - толкова по-добре работят. По едно време ме дразнеха заради тракащите турбини, но се свиква. Даже от няколко дни ми се иска да видим температури -20, че да ги пробвам как ще се държат :D, но едва ли ще паднат толкова, поне около мен.

Иначе, есента в таванската стая монтирах 1 Премиум 7-ца, който да се грижи за 16кв.м. с таван 2.30м. и двойна изолация на таван и стени. Машината НЕ работи както трябва! Много съм учуден. Четох, че доста приличала на диаманта и отстъпвала с малко, но моят Премиум явно нещо е бъгнат. При зададени 22 градуса, поддържа 18. Не е въпрос на фреон или капаците на отопление, защото струята е топла и приятна, просто, когато стигне 18 градуса и прибира всичко, сякаш си е стигнал заданието. Другото, което ми прави впечатление е, че вентилатора на 1,2 и 3 степен работи на едни и същи обороти - минимални, без промяна. На 4-та степен вече развърта на макс. Викнах вече фирмата, която го монтира, за да го прегледат. Споделям просто, защото е много интересен бъг, който не съм срещал при нито един от 4-те диаманта.

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

На ZS за по-студени помещения си трябва по-висока фиксирана степен на турбината. Аутото му няма много общо с това на ZSX. Аз препоръчвам в твоя случай със ZS, да се държи турбината на 3 черти (Med). Така хем ще е тихо, хем ще поддържа зададените градуси.
    Danzki и Ivanskin харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3032
    Последно: 17-02-25, 18:29
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе