Благодаря за бързия отговор.
Тогава излиза, че старata ми Toшиба RAS137SKV имам по малка минимална консумация 0,17 срещу 0,21.
Дилемата е следната - дали да го преместя в по-малката стая от 12 кв. или да закупя този мъник.
Благодаря за бързия отговор.
Тогава излиза, че старata ми Toшиба RAS137SKV имам по малка минимална консумация 0,17 срещу 0,21.
Дилемата е следната - дали да го преместя в по-малката стая от 12 кв. или да закупя този мъник.
Здравейте, според CAPACITY TABLE при -10 го дават 1.82kw, a Eurovent казва 2.4Аз ли нещо бъркам нещата?
https://www.eurovent-certification.c...access-results
Бъркаш. В сервизното е посочено запазване на номиналната мощност, не на максималната. Обърни внимание в таблицата при +6 е 2.7kW, което е номинала.
Впечатления от модела няма ли? Интересно ми е как работи , особено 15ката![]()
Едно помещение 15 квадрата и едно помещение 10 квадрата. И по-точно искам да разбера дали поведението му, алгоритъмът на работа, е подобен на ZS.
Този пост е редактиран от KalTi; 05-02-24 в 10:31.
Ако не те притесняват on-off- ите, слагай.Имай в предвид, че на ZTL серията минимума се вдига на + 2°C, докато на ZS e - 2°C (минус 2 градуса), .Другото, в общи линии е същото.
При по-малки дебити 15 и 20 ZTL са една идея по-шумни от 20 ZS-W.
ZTL серията има фабричен wi-fi.
Лично аз, за 15 кв. бих заложил на 20 ZS-W, ако искаш MHI, а за 10-те квадрата, много е труден избора...
По-миналата година, сложих 20ZS-W w в 10-ина квадрата спалня, поради това, че не можах да си избера нищо походящо в този ценови клас.....
Здравейте. Моля някой,ако е монтирал този модел климатик srk 15 ztl-w / src ztl-w smart plus да сподели да ли е добра идея да се монтира в стая в стая 6 кв. метра в панелен блок с южно изложение, изолация външна, вътрешна изолация под таван стени с фибран налепени са всички стени на стаята. За град Благоевград става въпрос . Моля да споделити да ли машита ще работи адекватно в тази малка стая, ако не моля за съвет каква машина да закупя, парите са без коментар, важно е да се сложи правилния климатик. Благодаря
Този пост е редактиран от vastas; 15-02-24 в 14:17.
В такова малко помещение като цяло не очаквайте която и да било машина да работи 100% адекватно, аз лично бих климатизирал такава стая преходно - през друга по-голяма, ако е възможно разбира се.От друга страна ако ще се използва само в режим ОТОПЛЕНИЕ, по-добрия избор е конвектор.
Правилно подбран японски модел ще свърши чудесна работа.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
В такъв случай се вслушайте в съвета на Александър или пък ако не успеете да намерите такава машина, може да си вземете конвектор Airelec(или друга марка по ваш избор) със стойки или колелца.Според мен ключовото при избора ви трябва да бъде дали имате нужда от ОХЛАЖДАНЕ или не, защото 6кв.(особено пък ако стаята е спалня, тъй като здравословната температура зимно време през нощта е под 20 градуса) с въпросната изолация ще ги стоплите лесно и не съм сигурен че инвестицията в климатизатор за отопление е най-правилната.
Аз бих се пробвал с 09KPCA ако трябва и охлаждане.