Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 45 от общо 45
Like Tree11Одобрявам

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2023

Отговор: MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

че то и хевито и Lg-то като пипна 1 градус нагоре и след 2 мин дефрост

даже хевито вечер го забелязвам като се вдигне минимума ( уж на -2 , ама е на 0 ) след 5 мин прави дефрост

та явно един от друг са си преписвали алгоритмите

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

AP става за спалня, според мен. Достатъчен е като хардуер, клапите не са шумни. Дефроста е на 2.5ч работа на компресора, което при работа он/офф, може да се случи след доста време. При SF35 дефростите бяха почти незабележими. На Low дебитът е предостатъчен за спалня и е тиха. Не ми харесва, че при AY модела са свалили дебитите. Според мен е стъпка назад, спрямо AP.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    AP става за спалня, според мен. Достатъчен е като хардуер, клапите не са шумни. Дефроста е на 2.5ч работа на компресора, което при работа он/офф, може да се случи след доста време. При SF35 дефростите бяха почти незабележими. На Low дебитът е предостатъчен за спалня и е тиха. Не ми харесва, че при AY модела са свалили дебитите. Според мен е стъпка назад, спрямо AP.
    AP работи доста тихо, справя се с отоплението на спалня идеално. Дефростът му не е много шумен ( не ме е будил до сега). Авто режима ми се струва малко неадекватен, което за среден клас климатик не ми се вижда нормално. Проблемни тракащи втулки на турбината, които дори след гресиране и известно време работа започват тракането на нова сметка... Пълно щастие няма

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

На SF втулката никога не е тракала, но пък турбината е много малка и дебитите са смешни. При по-студено време трябваше да се вдига ръчно степени на турбината, при което ставаше шумен. И да, Аутото беше
    също много неадекватно.

6. Novice
    Тук е от
    Dec 2024

Здравейте, интересува ме някой от собствениците на AY серията дали има наблюдения при всяко тръгване на външното тяло, дали вътрешното започва да духа след доста време

7. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Аз имам AP и при него е така. Смъква клапите около минута(може и повече да е) след като запали външното

8.  

9. Novice
    Тук е от
    Dec 2024

Това не ми звучи толкова дълго, но може би зависи и от компресора и модела. Вярно че AP и AY са си общо взето едно и също нещо, но при мен е AY42, който трябва да е двойнороторен и стартира супер деликатно като развъртане и се чудя дали не се дължи на това. При GE35VA е почти на момента, но той стартира по-диво като външно тяло. AP35 с каква комсумация стартира, ако сте го наблюдавали

10. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    AP35 с каква комсумация стартира, ако сте го наблюдавали
    Тръгва си плавно. Бавно развърта до към 180 вата без да смъква клапите. Като ги смъкне качва до към 280-290 което реално му е около минимума.

11. Novice
    Тук е от
    Dec 2024

14-ката може да започне с 150-200 вата и дори там да си остане, но свалянето на клапите може да приближи 3 минути, отделно пък ако е сложен на по висок вентилатор може да качи постепено до тази степен след още 2 минути примерно, което ми се вижда малко множко. Вероятно чака да достигне някаква температура на вътрешния топлообменник и може би играе роля че е на външна стена, стаята е отворена към коридор и не се поддържа много висока температура вътре, но е само предположение

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2018

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Само на мен ли ми прави впечатление по-малкото вътрешно, с по-ниски дебити и по-леко външно тяло? Взеха да се изколцатват и тия яко. Честно казано, за мен си е чист даунгрейд, спрямо AP-то.
    Здравейте, къде мога да видя какви са разликите в дебитите между AP и AY серията, благодаря.

13. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от dimitar3 Виж публикацията
    Здравейте, къде мога да видя какви са разликите в дебитите между AP и AY серията, благодаря.
    Тук :

https://climacom.com/produkti/%d0%bc...ectric-msz-ay/
    dimitar3 одобрява това.

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Dec 2024

Всъщност вътрешното тяло на AY е малко по-голямо от това на AP в един от размерите. Също като съм гледал подробно сервизните на различни модели на Мицубиши Електрик, на места няма много логика в някои данни и не бих ги приемал съвсем сериозно. Като пример който може да се докаже лесно, бих дал официалното тегло на външното тяло на AP25, което е обявено като 31 кг, а се оказва че по магазините се продава с тяло 27 кг в момента, може би е било някога 31 кг, но в един момент са го олекотили и не са го ъпдейтнали като информация в сервизното. Та поуката за мен е че не трябва да се вярва на всичко, което пишат официално във всичките тези данни
    Този пост е редактиран от casal; 04-01-25 в 04:30.
    dimitar3 одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2023

При мен прави дефрости на 20 минути,и ми иде да го счупя тоз талавизор

17. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Ти май все не може да случиш на климатик като гледам старите ти писания.
    При какви условия работи климатика, с каква мощност е?
    Досега не съм срещал климатик, който в алгоритъма да няма минимално време за работа след дефрост и по-малко от 35минути не съм срещал. Сигурен ли си че е дефрост?
    Ivanskin одобрява това.

18. Novice
    Тук е от
    Dec 2024

Аз съм на няколкостотин метра от река Дунав, за момента дефростите са редки и не са проблем и забелязах че при AY42 горе долу съвпадат с GE35, който е доста години преди него и изглежда не са променили много алгоритъма през това време, по-скоро климата се промени за добро или лошо и мисля че вече дефростите не представляват проблем, а когато се заскрежи външното тяло при по-влажен въздух си има прилично побеляване и не чака много да се запушат ламелите на топлообменника, както съм виждал снимки на други марки, което мисля е добре. Имало е дни в които за 24 часа отделя около 15 литра конденз, тоест има нужда да ги прави когато се налага, но като цяло дефростите не са както при климата едно време и през повечето време са рядкост
    Този пост е редактиран от casal; 09-01-25 в 02:08.
    estqwerty одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 46
    Последно: 28-01-23, 13:15
  2. Новата LN серия на Mitsubishi Electric е вече налична
    От Mega във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 128
    Последно: 19-11-22, 23:08
  3. Mitsubishi Electric LN серия
    От dimovdid във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 18-02-22, 00:51
  4. MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA - Моля за мнения...
    От PlamenIordanov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 19-05-12, 16:09
  5. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От maikl във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 16
    Последно: 08-11-07, 15:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе