Да, LN е тайландски. Откъм сглобка (както и работа) климатика е супер, по-добро не сме слагали вкъщи. Ако не бяха дефектите, няма да има къде да го пипнеш този климатик. Но....
Малко се говори за дефростите на МЕ, а ми се стува, че това трябва да бъде една от централните теми за една машина в режим отопление. Не е тайна, че точно тук издиша въпросната марка(според мен това е и причината, някои от ЗНАЕЩИТЕ и МОЖЕЩИТЕ в бранша да не я препоръчват за отопление) и на практика се губи връзката между отличния хардуер при някои от моделите (FH например) и не дотам( да не казвам и по-тежки думи като "калпав") адекватния софтуер.
Дефростите са редки и не ми правят впечатление като цяло. Когато избирахме машина за хола, много се чудех м-у FH и Daiseikai 8. Темите съм ги препрочитал сигурно поне по 10 пъти. Тогава взех Toshiba-та, но и там имаше проблеми Най-безпроблемният климатик, който сме имали у нас до момента е Luca. Топлеше на звяр, но просто не беше за спалня. Топлата му струя повече ми харесваше от тази на LN. Ако знаех за "екстрите" на наследника му, щях да го оставя докато не се скапе. Сега е при приятел, на който монтажниците са му казали, че такъв подарък няма кой да му направи.
Не дофроста, а проблема с успиването. Дори и след мода не се оправи. А нарочно взех 10, вместо 13. Да не преоразмеря, и както се изразява един потребител "да го навра у кенефа". Сега ако върна времето назад, щях да взема 13. Като сглобка не може да стъпи на малкия пръст на LN. Иначе откъм комфорт е супер.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 21-11-24 в 12:47.
Има две убавини. На Хеви високия клас и Перферата на Дайкин имат перфектно Ауто.
Нямах впредвид точно аутото(само го дадох за пример) а, че при всяка машина има нещо за което човек ако иска може да се захване, ама при едни проблемите се решават с 1-2 натискания от ДУ или малко грес а при други зациклят четирипътни и така нататък. Но за да се държиме О темата както е редно и AY както и АP преди него не са нищо особено и за отопление е по-разумно човек да се ориентира към други марки и модели.
Няма пълно щастие при всички, но за това е форума. От торбата с .... да избереш най-малкия.
Аз имам AP50 в апартамента и само хубави неща мога да кажа за него . В сравнение с хеви-то е много по-безшумно - и външното и вътрешното , а дефрости не разбирам кога прави , докато хевито изпъшква доста мощно.
Аз имах предшественика на AP50 - SF50 и нищо хубаво не мога да кажа....особено за дефрост алгоритъма и управлението на турбината. И двете неща от МЕ като гледам, не възнамеряват да ги пипат, дори и при висоия си клас.
дефроста на МЕ е на 2 часа и половина по време под нулата ,доста семпъл алгоритъм и неприемливо за спалня .. а ако си играеш с градусите от дистанционното можеш и при +10 да го накараш да дефростне