Я завърти турбината на ръка дали се върти свободно,Да не са ти задрали лагерите на мотора?
Я завърти турбината на ръка дали се върти свободно,Да не са ти задрали лагерите на мотора?
Турбината се върни много леко , няма да са лагери , понякога като спре компресора и оборотите се увеличават докато изстуди питата .
спри му тока за няколко часа може да се е ошашавил нещо софта.
За няколко часа??? 2-3 минути са достатъчни.Спри му тока-да го изключиш директно от контакта или бушона.
Замериму капацитета на кондезатора на вентилатора.
Може и лагерите да са заминали,на празен ход се въртят но като тръгне роторо салепва за статора.
Имам климатик Елит AS12ER13 от два месеца. Много му е ШУМЕН ВЕНТИЛАТОРА НА ВЪНШНОТО ТЯЛО, а е на два метра от леглото ми. Ако някой е на ясно , дали има решение на проблема , моля да сподели. До него имам четири годишна мидеа от същия клас , но почти не се чува кога работи . Прави ми впечатление ,че оборотите на перката на елит-а са много по-високи от тези на мидеа-та, и че включва да върти много по-често. Иначе за топлене топли много добре .
valdini, когато реши да вземеш това "чудо" на техниката, не се ли осведоми за неговите минуси, защото при него плюсове почти няма?! Колкото до решение за твоя проблем, просто няма...Цялата "машина " просто е конструирана така, повече шум да вдига, отколкото да върши работа...
Колеги някои знае ли кой е производителя на този ELITE AS-12VRE3 и има ли отзиви за него някои които го е ползвал или ползва
valdini,Aleksandars много точно ти го е казал.Купиш ли климатик за 500лв-радваш се,ако топли/охлажда и толкова.Пък и що не взе Мидеа,се на тая цена са,ама барем ги бива.Другото е-почваш да разглобяваш тенекийте и гледаш и слушаш.Като разбереш кво трака му подлагаш и така.Ако наистина е от вентилатора/провери за луфт/-баланс или нов лагер.
Правят го ето тези: Kawabishi Electric Co., Ltd. От Китай на едро са по 120 долара парчето. Каквото име искаш такова ще му сложат и в крайна сметка си е пълен боклук.
Преди си бяха отам.Сега с тея изчанчени дизайни могат и на други места да ги правят.По-евтинко де...
Имам климатик Елит AS12ER13 от два месеца. Много му е ШУМЕН ВЕНТИЛАТОРА НА ВЪНШНОТО ТЯЛО, а е на два метра от леглото ми. Ако някой е на ясно , дали има решение на проблема , моля да сподели. До него имам четири годишна мидеа от същия клас , но почти не се чува кога работи . Прави ми впечатление ,че оборотите на перката на елит-а са много по-високи от тези на мидеа-та, и че включва да върти много по-често. Иначе за топлене топли много добре .
Ако намаля оборотите на перката , ще има ли проблем с работата на кли,атика???
в спалнята имам едно подобие на климатик ЕЛИТ AS 12 ER 13.забелязвам странен начин на работа..............настройка до 23 гр. ,след като достигне(предполагам) зададената температура и спира(което мисля,че е нормално),но преди да включи се чуват три чаткания на някакво реле.след като вдигна настройката на 24 и повече градуса,вентилатора изобщо не изключва,а трите чаткания на релето изчезват(чува се само един път при пуск и стоп на компресора(предполагам).вентилатора е на ауто(ако това има значение).
та въпроса ми е нормален ли е този начин на работа и ако не да викам ли доктора.
...........колеги,знам че не сте длъжни да отговаряте,но моля някой да даде акъл по проблема.снощи го оставих на 23гр. и цяла вечер не се включи..............може ли да е софтуерен проблем
а бе мушмороциииииииииииии ,толкоз ли е сложен тоз ЕЛИТ,че никой не му знае принципа на работа. яяяяяяяяяяяяяя бърже
axy axy супер си е климатика не го бъзикайПървоначално публикувано от DUNDURMA