ауууууууууууууууу този отговор чаках.....................айде сега,който разбира да помогнеПървоначално публикувано от farkash
ауууууууууууууууу този отговор чаках.....................айде сега,който разбира да помогнеПървоначално публикувано от farkash
вижте сега МОМЦИ........ясно ми е,че елит и климатик са две несъвместими неща и поради тази причина другия ми климатик е ДАЙКИН.просто докато сменя китайчето може още да поработи.та точно за това искам съвет.а за ЧОПЛЕНЕТО НА СЕМКИ.............на масата.
никой ли ме може да се изкаже по проблема
Имам един климатик Elite деветка конвенционален и днеска ходих да го пусна да поработи малко.При почти 0 градуса външна климатичето за 10 минути достигна 45 градуса на изхода и веднага стопли стаята .Измерих тръбния път - по малко е от метър.Питам :има ли смисъл да го удължавам,това би ли подобрило малко работата му.Другия ми въпрос е : понеже жилището е необитаемо и се посещава много рядко,ще му е проблем ли да се пуска на -15 да кажем,при условие че не е работил две седмици преди това.Същия въпрос се отнася и за едно 12Lmca и едно 12 Change които също са в почти необитаем апартамент.Да ги раздвижвам ли от време на време или въобще да не ги закачам.
Не се занимавай с удължаване на тръбния път.А за стартирането при минусови темп. ти си решаваш колко дълго искаш да им се радваш.
Днес отидох в жилището дето е Елитката , и понеже беше мор я пуснах на охлаждане. Не беше работил от месец. Започна да си хлади нормално, изчаках половин час, изстуди добре и намалих вентилатора на най ниска степен . Излязох и като се върнах след няколко часа вентилатора въртеше но само духаше въздух със стайна температура. Компресора nicht arbeiten. Въобще не развърта. Изключвах го няколко пъти - все тая . Гледам на уреда повече от 80 w ток не харчи, а при нормална работа си е на киловат. Дали може да е изгорял компресора ?
Смени стартовия кондензатор на компресора.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk