ауууууууууууууууу този отговор чаках.....................айде сега,който разбира да помогнеПървоначално публикувано от farkash
ауууууууууууууууу този отговор чаках.....................айде сега,който разбира да помогнеПървоначално публикувано от farkash
вижте сега МОМЦИ........ясно ми е,че елит и климатик са две несъвместими неща и поради тази причина другия ми климатик е ДАЙКИН.просто докато сменя китайчето може още да поработи.та точно за това искам съвет.а за ЧОПЛЕНЕТО НА СЕМКИ.............на масата.
никой ли ме може да се изкаже по проблема![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Имам един климатик Elite деветка конвенционален и днеска ходих да го пусна да поработи малко.При почти 0 градуса външна климатичето за 10 минути достигна 45 градуса на изхода и веднага стопли стаята .Измерих тръбния път - по малко е от метър.Питам :има ли смисъл да го удължавам,това би ли подобрило малко работата му.Другия ми въпрос е : понеже жилището е необитаемо и се посещава много рядко,ще му е проблем ли да се пуска на -15 да кажем,при условие че не е работил две седмици преди това.Същия въпрос се отнася и за едно 12Lmca и едно 12 Change които също са в почти необитаем апартамент.Да ги раздвижвам ли от време на време или въобще да не ги закачам.
Не се занимавай с удължаване на тръбния път.А за стартирането при минусови темп. ти си решаваш колко дълго искаш да им се радваш.
Днес отидох в жилището дето е Елитката , и понеже беше мор я пуснах на охлаждане. Не беше работил от месец. Започна да си хлади нормално, изчаках половин час, изстуди добре и намалих вентилатора на най ниска степен . Излязох и като се върнах след няколко часа вентилатора въртеше но само духаше въздух със стайна температура. Компресора nicht arbeiten. Въобще не развърта. Изключвах го няколко пъти - все тая . Гледам на уреда повече от 80 w ток не харчи, а при нормална работа си е на киловат. Дали може да е изгорял компресора ?
Смени стартовия кондензатор на компресора.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk