Резултати от 1 до 15 от общо 15

Климатици Crown

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    3
    #1

    Климатици Crown

    Според вас струва ли си такъв климатик?

    Има ли някой от вас, който да си е закупил климатик от марката Crown? И да е доволен от него?

  2.  
     
  3. Novice
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    3
    #2

    Re:Климатици Crown

    Аз имам дълъг опит с марката Crown, имам перална машина и телевизор на 7 години. За това им гласувам доверие.
    Ако имате такъв климатик искам да ви задам един въпрос? Сега наближава зимата, а аз живея в къща и се отопляваме на печка на водна риза, тя загрява цялята къща, но като аз съм втора смяна на училище и не мога да я паля защото няма кой да я поддържа до вечерта, когато родителите ми се връщат. За това искам да си закупя климатик, но незнам какъв. От две седмици чета форумите и разглеждам обявите на различните търговски вериги : Технополис и т.н. , но се обърквам все повече и повече. Още не съм се спрял със сигурност на определен модел, и затова искам да се обърна за помощ. Живея в София в стая 16кв. с североизточно изложение , нямаме изолация на къщата , а само на прозорците и то те не са пе-ве-це ами е обикновенна дървена дограма. имам 2 вътрешни и две външни страни на стаята. през зимата като се съудя е макс.9градуса. Пусках една духалка на две непрекъснато за да поддържа 18 - 20 градуса, но тя даде на късо и от тогава не ща китайски боклуци. За това се обръщам към вас. Както всеки човек и аз искам нещо евтино, икономично и качествено, не държа да е инверторен, но бих желал да е с ниско потребление на ел. енергия. Спрях се на няколко модела :
    http://www.zora-bg.com/main.php?p=pr......053&hotels=

    http://www.zora-bg.com/main.php?p=pr......001&hotels=

    Препоръчайте ми някой от тези или кажете вие какво използвате . Много ще съм ви благодарен.

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #3

    Re:Климатици Crown

    Линковете не работят. До какви пари? Като ти е писнало от китайски боклуци, слагай Daikin FTYN35G или Fujitsu ASY12USB.

  5. Novice
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    3
    #4

    Re:Климатици Crown

    Мен не ме интересуват цените а качеството. Аз искам нещо качествено, защото не всеки ден се купува климатик.
    Но тези които ми предложи не са лоши и ме устройват. Мерси!

  6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #5

    Re:Климатици Crown

    Това е оптималното до 1000 лв ново. Ако не те интересуват цените, може и нещо за 2000 лв да ти предложа, още по-добро. Но понеже беше започнал с Crown и затова гледах да съм малко по-икономичен в бюджета, но да не е за сметка на качеството.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    999
    #6

    Re:Климатици Crown

    Имам познат с климатик Crown замръзва му лятото вътрешното тяло след пълна профилактика не държи добре зададената температура изобщо каквито му парите такова му качеството.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #7

    Re:Климатици Crown

    Писал съм в темата за климатиците краун-имахме два(дванайски-3.8кв отопление)- след три годишна гаранция изгоряха и двата компресора в рамките на 40 дни .Не само това ами и трети познат си беше купил краун заедно с нас изгоря и неговия компресор по същото време когато и нашите .три компресора на климатици краун купени в един и същи ден изгоряли около 4-5 месеца след изтичане на гаранцията е ПРЕКАЛЕНО.Зимата при температури между +4 и -5 външните тела се превръщат в ледници-толкова лед натрупан нямаше дори по вътрешната камера на хладилника на баба ми "МРАЗ", ако пък има дори и лека мъгла просто забрави-изключваш крауна и пускаш духалка защото започва да размразява по 8-11 минути и духа хладък въздух от него дори и след размразяван.Идваха няколко пъти да "оправят" тези "крауни" но нищо не излезе защото това не е климатик за отопление(независимо от хвъркатите реклами с брадатия чичко "стани богат"), а само за охлаждане.За теб в София- ако имаш възможност си вземи дайкин или фуджитсу конвенционални(обикновенни).Дайкин са най-безшумни и може би с най-добре направена механика особено тези със суинг компресора(FTYN50F и 60F)но те са голями за твоята стая.Все пак по-малкият от двата ще ти върши работа и работи до -15 градуса.Конвенционалните фуджитсу производителя ги дава до -5 градуса.Според мен по-малките дайкини от FTYN серията не си заслужават парите( и няма да те топлят), а само тези с F зад цифрата-посочил съм ги горе.Виж климатици "он" оф"- митсубиши хеви и илектрик, но според мен за такава стая като твоята ти трябва най-малко 4.8 отоплителна мощност, а ако ще включваш климатика само през определен период от денонощието то тогава над 5кв мощност, а и мицубиши са с по-слаби параметри конвенционалните модели отколкото на дайкин- за едни и същи пари дайкин дава повече.Можеш да си вземеш и мидея(но прочети във форума кои модели са успешни за отопление), имам познат и живее близо до река засега е доволен и казва че имат само малък скреж зимата но не и лед.Успех с избора на климатик

  10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #8

    Re:Климатици Crown

    Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    Имам познат с климатик Crown замръзва му лятото вътрешното тяло след пълна профилактика не държи добре зададената температура изобщо каквито му парите такова му качеството.
    И аз се борих с един такъв климатик и няма оправяне ту заледява вътрешното ту се оправя абсурден климатик.

  11. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    204
    #9

    Re:Климатици Crown

    justify - кой ти каза че FTYN 25 и FTYN 35 не топлят и не си заслужават парите? Не е лошо когато нямаш поглед над нещо да не объркваш хората, защото те търсят съвети и мнения!

  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #10

    Re:Климатици Crown

    Преди 9 г започнах точно с Кроун,работех в България сервиз и ни натресоха от Варна 20 климатика за продаване.С колегата нямахме никакъв опит,но криво-ляво ги поставихме с помощ от варненци по телефона.Колегата даже си сложи за него един 18ка. Леле,като дойде зимата, кво търчане падна да ги размразяваме,не е истина.Бяхме си направили от един пожарогасител с вода с ръчна помпа нещо като размразител-пълнихме го със гореща вода и обикаляхме по адресите като изоглавени.Мъка,мъка...
    justify - Само да вметна,че буквата F зад цифрите за мощността няма никаква връзка с това,как топлел FTYN 50 или 60,а показва кога е произведен приблизително.Старите серии бяха с D,новите сега са с G,a тази серия не е променяна от тогава,когато са я пуснали.
    И верно,от конвенционалките едва ли има кой да се опре на FTYN 25 и 35,може би само Fuji 9 или 12 UC и аналозите на Фуджицу Дженерал

  13. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев
    Мнения
    248
    #11

    Re:Климатици Crown

    Бягайте от тази марка!Това е пълна пародия на климатик!Некупувайки го,си спестявате много главоболия!Не правя антиреклама-и аз започнах с 2 такива/даже инверторни/.Пълен боклук.Марката Краун е за всичко друго,само не и за климатици.Имам телевизор Краун,вече 6-та година не е "мръднал",даже с плосък екран.Но само дотук,аз колко перипетии имах с моите климатици Краун...просто правете се че не съществува!С най-добри пожелания!

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    2
    #12

    Re:Климатици Crown

    Здравейте!Случайно попаднах на тази тема,регистрирах се и реших да ви кажа нещо и аз по темата за климатиците Краун.Противно на очакванията ви и на думите ви аз съм много доволна от Краун.Купихме го преди 7 години за около 700 лв със слагането.Няма студ или жега,работи перфектно,нито замръзва нито досега е имало проблем с него.Като го пуснем октомври го спираме чак март- април.Преди 2 години идваха да преместят външното тяло защото остъклихме терасата,майсторите казаха,че точно този модел е най-добър,мотора му бил на Самсунг и изобщо това било модификация на Самсунг.Този климатик отоплява около 30 кв. и поддържа доста добра темп. ако не бе така досега да съм замръзнала и да съм му била шута,защото съм доста зиморничава.А пък в спалнята имам Л ЛАЖИ(LG) какво да ви кажа за този боклук нямам думи когато е над нулата работи добре,обаче завали ли сняг или стане под нулата замръзва целият,започва да бръмчи,не топли направо трагедия.Добре,че спим само в спалнята иначе не знам.Затова си имам маслен радиатор-стане ли много студено пускам него и изобщо не се разправям с л лажи.Мога дори да ви кажа,че сметките ми за ток никак не са големи.Краунът е 12-ца, работи без да спира.Имам изолация и пвц дограма,целият ми апартамент е север и вкъщи си е доста студено ако не работи климатик като прибавим и това,че съм на 1 етаж с паркет и изолационна вата отдолу.Не знам за вас, но аз съм доволна от него да чукна на дърво да не му става нищо.

  16. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #13

    Re:Климатици Crown

    ивет..., Въобще не се съмнявам в думите ти, че това което описваш като работа и поведение на климатика си е точно така. Само че има една дребен детайл в описаната от теб картина и той е, че това се отнася за климатик купен преди 7 години.

    Почти всички нови за даден пазар търговски марки в началото пускат продукти с добро качество докато се наложат, а после за сметка на натрупаният си имидж сред потребителите започват да вкарват нискокачествени продукти, които са на същата цена както онези първите качествените.

    За най-добро разбиране на сега написаното ти предлагам да си купиш отново климатик от същата марка. Тогава пак влез във форума и напиши мнението си за неговата работа. Можеш тогава дори да направиш сравнение в работата на двата модела имащи еднакви стикери за марка.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #14

    Re:Климатици Crown

    ивет... - по-добре да не прибягваш до съвета на Вален1. Ще съжаляваш...

  18. Novice
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    2
    #15

    Re:Климатици Crown

    Преди няколко години посъветвах една приятелка да си купи Краун,защото аз наистина съм доволна от него и тя като е идвала в къщи виждаше това.Та тя си го купи и постави.Направо трагедия зимата го размразява със сешоара.Затова съм съгласна с Вален 1, че едно време когато тепърва излязоха тези климатици Краун на пазара са най-качествени,следващите модели са боклуци.Но аз съм живото доказателство,че сред тях има и качествени,не го давам за нито един от тези японските,които уж са японски, а са сглобявани кой знае къде.Ами то в БГ всичко е така.Искам също да добавя,че освен климатика ми Краун също така телевизора и хладилника са от тази марка,но са на повече от 5 години.Преди по-малко от 3 години си купих печка Санг-нямах избор,защото мястото ми е малко и трябваше да избирам между 2 неизвестни модела с тези размери.Керамиката да чукна на дърво нищо й няма, обаче вече 3 седмици чакам да дойдат да ми сменят реотана на фурната, тъй като още в гаранция.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 15:37
  2. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 17:26
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 17:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 16:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 17:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе