Еми при мен проблема се оказа уж токов удар и след няколко часа изключен от контакта работеше.Техниците казаха, че си бил "забравил" грешката.Иначе при мен тръбния път е макс 1 метър.![]()
Еми при мен проблема се оказа уж токов удар и след няколко часа изключен от контакта работеше.Техниците казаха, че си бил "забравил" грешката.Иначе при мен тръбния път е макс 1 метър.![]()
Първоначално публикувано от klimatik
Единствената груба грешка е твоя пост.
А защо не и 3 квадратни метра- така можем да се сдобием с още един топлообменник и то на аванта
![]()
http://www.soft-clima.com/index.php?...c&showtopic=18
аре малко археология ...климатика ми за два бона умре хахахahaha .......казах искам хубав какво ще ми предложите ......
същата грешка ф91 ....намерих много добро инфо тук
http://www.soft-clima.com/index.php?...c&showtopic=18
малко за търсачките Panasonic Климатик air conditioner грешка error ф91 f91![]()
Развръзката ....... гаранцията е изтекла от година и два месеца, но днес като се обадих в сервиза и им казах Ф91, пичовете дойдоха, свалиха външният агрегат и ще го заменят без пари понеже това е производствен дефектцялата работа ще отнеме от ден до три
![]()
Няма значение че ти е изтекла гаранцията.Ти имаш 5 години на компресора,така че те са длъжни да ти го оправят.Но едва ли ще е за 2-3 дена.Все пак дано да е така.Първоначално публикувано от Tyan
Абе хора какво става само аз ли не мога да намеря фирма да ми свърши работа. И аз съм с проблемен панасоник малайзийски на който му се развали компресора. Проблема е че нямам правени профилактики и всички фирми на които се обаждам отказват да окажат съдействие защото от КиК нямало да признаят гаранцията. Моля някой ако може да помогне ще съм му много признателен. Аз съм от Пазарджик и ако трябва лично ще занеса климатика до КиК само да ми признаят гаранцията...
99% компресор намирай гаранционната карта и в сервиза при Деди
Говорейки честно в сервиза не и трябвало да правят проблеми при уважаването на гаранцията за серията D, защото всеки знае за проблема там. Въпрос на уважение към клиента е да му решиш проблема пък дори и да не са правени профилактики. Това от една страна. От друга: изискване на много фирми вносители е да се правят такива профилактики с цел поддържане на дълъг гаранционен срок. Защото Негово Величество Клиентът дори в повечето случаи не благоволява да си почисти филтрите. И тук аз имам един пример, и дай Боже повече хора да се сблъскат с него, купуваш нова кола от магазина и там ти казват на 5000 км. преглед, на 15000 пак и т.н. (и то Вие се обаждате да си запишете час за преглед в сервиза, а не да Ви звънят и да питат имате ли нужда от профилактика да Ви продължат гаранцията) зависи от различните вносители, и Вие ходите и плащате, защото иначе гаранция НЯМА. Да ама на никой не му стиска да спори с Пежо, Ситроен Форд или Тойота, но всеки е много силен срещу кварталния майстор на клими и го гъне като пластелин. Затова казвам стига вече. Който желае да ползва пълната гаранция да си плаща. Това с безплатния обяд отдавна свърши. Ако не Ви харесва това с гаранцията и условията- ами запознайте се преди да направите покупка- никой няма да откаже да Ви даде празна гаранционна карта да я прочетете. Аз, например, отказах кола за 100 000 лева защото не признаваха спирачни дискове за гаранционен проблем.
@bigmouth,
Относно профилактиката - много хора просто забравят за нея, а не че се стискат. От понеделник (11.05.09) пускам един сайт, от където ще можете да изпращатe евтини SMS до клиентите си и да им напомняте за профилактиките. Сайта е www.bsms.bg. Да видим колко сервизни фирми ще приемат тая добра практика.
Мисля,че като чепкахме зимата темата за профилактиките,ВелевКлима беше споменал за подобна негова практика.Но се оказала почти с нулев резултат откъм повишаване на клиентския интерес.Така,че проблема май няма да се окаже в забравянето,а в типично българското-" а бе що да плащам,на мен ли ще се случи проблема".
А ха той, Клиентът, си мисли, че разлика между телевизор, печка, хладилник климатик и прахосмукачка няма. Е, но не е така. Например всеки знае,че на прахосмукачката се чистят (сменят филтрите) и съответно всеки го прави без да мрънка а не вика продавач консултанта да извърши тази услуга. А това го прави, защото го е научил от родителите си и има изграден навик за това. Климатикът като по-нов уред навлезнал в бита на хората още няма такива традиции и съответно Клиентът няма изградена култура на ползване на такива уреди. Т.е. не се натиска сам копчето On/Off. Може би единствено в групата Клиенти закупуващи много скъпи уреди има изградена такава култура, поради това, че те са взели нещо от живота навън. Жалко е да го казам това, но е факт. Още един пример – имаш голям и аквариум пълен с екзотични риби – обикновено хоата си викат 2-3 пъти в годината човек правещ профилактика и забележете това струва около 100-150 лева на посещение. И Потребителят викат специалистите сам, а не обратното да се натрапваме едва ли не с: “Моля Ви се да Ви направим профилактика да ви вземем паричките”
Здравейте колеги и аз имам такъв Панасоник 12 и вече два пъти му сменят компресора дано тая зима да нямам повече проблеми.Някой може ли да ми каже как да влезна в страницата на сервиза на КиК че гледам вече иска парола и не е свободен достъпа.Благодаря предварително.