Питай във фирмата която го монтира дали при тях е на щат Карлсон който живее на покрива. Трябва да се има на предвид че това е машина която евентуално се и поврежда и трябва достъп до нея.
Питай във фирмата която го монтира дали при тях е на щат Карлсон който живее на покрива. Трябва да се има на предвид че това е машина която евентуално се и поврежда и трябва достъп до нея.
От един час се опитвам да намеря някой японски сайт който да показва новите продукти на Панасоник /конкретно климатична техника/ и не мога да открия такъв. Някой знае ли защо?
защото незнаеш как да търсиш http://panasonic.jp/
Не е на добре тоя проблем ето има проблрм в модула на компресора или в импулсниа традсформаторПървоначално публикувано от imarh
Хм, дано да имате повече клиенти с подобни остроумия.Първоначално публикувано от airclima
1. Както написах вече, аз мога да осигуря подходящо съоръжение, на което дори и еднокрак техник може да работи спокойно. Въпроса ми е, аз ли трябва да платя допълнителния разход по монтажа след като желая климатика ми да е на подходящо място и с по голяма ефективност. Не искам нещо невъзможно. Дори е желателно [IMHO] тръбния път да е по къс. 50 см. срещу 240 см.
2. Когато си купувам по скъпа вещ, имам на предвид, че няма да се поврежда в рамките на гаранционния срок. Ако се поврежда, това не е мой проблем, а проблем на продавача. Респективно разходите са за него. Организацията нямам нищо против отново да бъде моя.
Или да я продават с по къс гаранционен срок или да продават по качествена техника.
Пък при тези условия аз ще реша какво да купя.
Според Европейските стандарти,които би трябвало да важат и за нас/нали уж сме вече европейци/ бялата и черна техника се предлага с МИНИМУМ 2 годишна пълна гаранция.Някой да е срещал такова животно в търговската мрежа??? Тук започват големите врътки между вносител,търговец и сервизно обслужващите фирми.От тук произтичат и така наречените "стандартни"и"нестандартни" монтажи и други измислици на наши блестящи умове.Работил съм на доста места по света,но такова прехвърляне на топката никъде го няма,хората са си регламентирали нещата и крайният потребител няма грижи с гаранциите.Дори и най-скъпата вещ се поврежда,но именно за тази цел се дава гаранцията,а тук във форума има доста хора на които се е налагало да ходят по мъките на гаранционното обслужване и могат да споделят "топлите" чувства и спомени породени от него.
Аз от моята фирма доставчик съм много доволен. Дойдоха прекараха ми първо тръбният път, като ми постройха къщата дойдоха и монтираха телата. Имам 2 години гаранция и за 50 лева мога да имам гаранция всяка следваща година. Идваха три пъти за да отсранят една капка която кой знаеше зашо капеше извън тръбичката на външното тяло. Миналата зима дойдоха на 20 минута щото единият климатик спря..... и му смениха предпазителя. После ме беше срам, че ги разкарах, но им дадох бакшиш и всичко това са сумата от 1900 лева за три пет годишни японски климатика.
blue1 нещо съвсем ни обърка дишането - как най-напред ще ти прекарат тръбния път,а чак след като ти построят къщата ти монтират телатаМного дъжд се изсипа по главите на търговците на японски климатици втора употреба,но практиката показва,че техния подход е по-правилен.Те са си вносители и търговци и монтажници и сервизно звено и поради тази причина реагират по-бързо/няма на кого да прехвърлят топката/ Затова и при тях по-рядко се виждат монтажници с още "непоникнали мустаци",както се беше изразил в една от темите потърпевш колега.
Другари, в Технополис видях такъв климатик, но е Panasonic Е12DKЕW.
На етикета му [на Технополис етикета] пише, че е произведен в Япония.
Има ли шанс климатика да страда от недостатъци, като посочената по горе партида и дали наистина е произведен в Япония. И как мога недвусмислено да установя това.
Нема такова животно,Malone...Климатика е произведен в Малайзия,в един сайт прочетох че компресора е японски/скрол/,но след като не съм надниквал аз лично...не знам дали наистина поне компресора е джапанка.Японски климатик с надпис National и съвсем различно външно тяло от Малайзийските.
Първоначално публикувано от Malone
Взимай си Панасоника! Мани ги всички разбирачи-плювачи от форумите, аз имам в къщи 10 броя Панасоници/Малайзия/ и засега са №1! Всички съветници дето ще те навиват усилено да си купиш Дайкин за 7 хилядарки са се вманиячили в марката и нямат реална преценка за нещата. Дайкина ще си избие парите на 17-тата година , ако е жив а дотогава ние ще се топлим с извънземни технологии.![]()
rsvr,човека питаше дали тоя панасоник е японски.Аз му писах че не е,не съм,а и никой не го е навивал да си купува дайкин!И от къде ти хрумна за тая цена от 7000лева за Дайкин??Доколкото съм в час,точно тоя модел панасоник е на цена около 1500 лева,моя Дайкин в кухнята е 1550!Айде лек ден!![]()
Да, толкова струва, 1460, ако не се лъжа струва Panasonic-а, който видях в Технополис.
А за Дайкин, не знам, дори не съм виждал такъв в магазините, които съм посещавал.
Ако цените са близки с марковите, а е доказано по-добър, предпочитам да дам малко повече пари срещу по-малко нерви. Трябва ми за в къщи, не за офис или за някое временно убежище, като вила или нещо подобно.
Няма да давам акъл на никой.Всеки сам си преценява коя марка да вземе,после оставаше и да се линчуваме тук.По въпроса за "избиването"-ако всички мислеха по тоя начин,водещите в тоя бранш да са фалирали...а просперитета щеше да е за Осака,Краун,Чиго,камикадзе,Якудза и прочие.По тая логика има един виц на Шкумбата-купувайте си руски часовници ,бе!!!Те вървят най-бързо!Малоун,успешен избор!