Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 75

Panasonic CS/CU-E12DKE - не духа топло

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Re: Проблем с Panasonic Е12DKЕ

Питай във фирмата която го монтира дали при тях е на щат Карлсон който живее на покрива. Трябва да се има на предвид че това е машина която евентуално се и поврежда и трябва достъп до нея.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

От един час се опитвам да намеря някой японски сайт който да показва новите продукти на Панасоник /конкретно климатична техника/ и не мога да открия такъв. Някой знае ли защо?

4. Member
    Тук е от
    Jan 2006

защото незнаеш как да търсиш http://panasonic.jp/

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

И къде видя там климатици?

6. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от imarh
    Същият климатик го купихме август месец и работи перфектно. Последните месец-два ми прави впечатление, че сметките за ток леко скочиха и 2 пъти през месец ми даде грешка H16. След изключване/включване от контакта всичко е ОК, но като, че ли или може би си въобразявам не духа толкова толпо вече както преди, а навън се стопли. Може би и аз съм попаднал на тази партида, някакви предположения?
    Не е на добре тоя проблем ето има проблрм в модула на компресора или в импулсниа традсформатор

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Питай във фирмата която го монтира дали при тях е на щат Карлсон който живее на покрива. Трябва да се има на предвид че това е машина която евентуално се и поврежда и трябва достъп до нея.
    Хм, дано да имате повече клиенти с подобни остроумия.

1. Както написах вече, аз мога да осигуря подходящо съоръжение, на което дори и еднокрак техник може да работи спокойно. Въпроса ми е, аз ли трябва да платя допълнителния разход по монтажа след като желая климатика ми да е на подходящо място и с по голяма ефективност. Не искам нещо невъзможно. Дори е желателно [IMHO] тръбния път да е по къс. 50 см. срещу 240 см.

2. Когато си купувам по скъпа вещ, имам на предвид, че няма да се поврежда в рамките на гаранционния срок. Ако се поврежда, това не е мой проблем, а проблем на продавача. Респективно разходите са за него. Организацията нямам нищо против отново да бъде моя.

Или да я продават с по къс гаранционен срок или да продават по качествена техника.
    Пък при тези условия аз ще реша какво да купя.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2006

Според Европейските стандарти,които би трябвало да важат и за нас/нали уж сме вече европейци/ бялата и черна техника се предлага с МИНИМУМ 2 годишна пълна гаранция.Някой да е срещал такова животно в търговската мрежа??? Тук започват големите врътки между вносител,търговец и сервизно обслужващите фирми.От тук произтичат и така наречените "стандартни"и"нестандартни" монтажи и други измислици на наши блестящи умове.Работил съм на доста места по света,но такова прехвърляне на топката никъде го няма,хората са си регламентирали нещата и крайният потребител няма грижи с гаранциите.Дори и най-скъпата вещ се поврежда,но именно за тази цел се дава гаранцията,а тук във форума има доста хора на които се е налагало да ходят по мъките на гаранционното обслужване и могат да споделят "топлите" чувства и спомени породени от него.

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Аз от моята фирма доставчик съм много доволен. Дойдоха прекараха ми първо тръбният път, като ми постройха къщата дойдоха и монтираха телата. Имам 2 години гаранция и за 50 лева мога да имам гаранция всяка следваща година. Идваха три пъти за да отсранят една капка която кой знаеше зашо капеше извън тръбичката на външното тяло. Миналата зима дойдоха на 20 минута щото единият климатик спря..... и му смениха предпазителя. После ме беше срам, че ги разкарах, но им дадох бакшиш и всичко това са сумата от 1900 лева за три пет годишни японски климатика.

11. Тук е от
    Dec 2006

blue1 нещо съвсем ни обърка дишането - как най-напред ще ти прекарат тръбния път,а чак след като ти построят къщата ти монтират телата Много дъжд се изсипа по главите на търговците на японски климатици втора употреба,но практиката показва,че техния подход е по-правилен.Те са си вносители и търговци и монтажници и сервизно звено и поради тази причина реагират по-бързо/няма на кого да прехвърлят топката/ Затова и при тях по-рядко се виждат монтажници с още "непоникнали мустаци",както се беше изразил в една от темите потърпевш колега.

12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Другари, в Технополис видях такъв климатик, но е Panasonic Е12DKЕW.
    На етикета му [на Технополис етикета] пише, че е произведен в Япония.
    Има ли шанс климатика да страда от недостатъци, като посочената по горе партида и дали наистина е произведен в Япония. И как мога недвусмислено да установя това.

13. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Нема такова животно,Malone...Климатика е произведен в Малайзия,в един сайт прочетох че компресора е японски/скрол/,но след като не съм надниквал аз лично...не знам дали наистина поне компресора е джапанка.Японски климатик с надпис National и съвсем различно външно тяло от Малайзийските.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Взехте нещо да ме разочаровате ...
    Планирах наскоро да си взема климатик и то Panasonic, но явно легендите за огромната разлика между тях и останалите марки вече са просто мит.
    Въобще не ми се ще след като веднъж се монтира да се налага някой да го "гледа", да го "демонтира", после "монтира" тъй като мястото му на монтиране ще е свързано с мой разход в размер 35 лева на час на камиона с платформата, която ще "качи" техниците до мястото на монтажа.

Интересно, дали когато го купя, мога да уговоря разходите по монтиране и демонтиране в гаранционния срок да са за сметка на продавача.

И не знам ... тук има специалисти от подобни фирми, мога ли аз да си избирам мястото за монтаж без да ме интересува как ще се качат монтажниците до там след като плащам определена цена за монтаж?
    Просто не искам климатик до и под прозореца.
    Мястото, което съм избрал е много подходящо от моя гледна точка. "Трасето" няма да бъде повече от 50 сантиметра, дебелината на панела + изолацията + още двадесетина сантиметра.

Взимай си Панасоника! Мани ги всички разбирачи-плювачи от форумите, аз имам в къщи 10 броя Панасоници/Малайзия/ и засега са №1! Всички съветници дето ще те навиват усилено да си купиш Дайкин за 7 хилядарки са се вманиячили в марката и нямат реална преценка за нещата. Дайкина ще си избие парите на 17-тата година , ако е жив а дотогава ние ще се топлим с извънземни технологии.

16. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

rsvr,човека питаше дали тоя панасоник е японски.Аз му писах че не е,не съм,а и никой не го е навивал да си купува дайкин!И от къде ти хрумна за тая цена от 7000лева за Дайкин??Доколкото съм в час,точно тоя модел панасоник е на цена около 1500 лева,моя Дайкин в кухнята е 1550!Айде лек ден!

17. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Да, толкова струва, 1460, ако не се лъжа струва Panasonic-а, който видях в Технополис.
    А за Дайкин, не знам, дори не съм виждал такъв в магазините, които съм посещавал.
    Ако цените са близки с марковите, а е доказано по-добър, предпочитам да дам малко повече пари срещу по-малко нерви. Трябва ми за в къщи, не за офис или за някое временно убежище, като вила или нещо подобно.

18. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Няма да давам акъл на никой.Всеки сам си преценява коя марка да вземе,после оставаше и да се линчуваме тук.По въпроса за "избиването"-ако всички мислеха по тоя начин,водещите в тоя бранш да са фалирали...а просперитета щеше да е за Осака,Краун,Чиго,камикадзе,Якудза и прочие.По тая логика има един виц на Шкумбата-купувайте си руски часовници ,бе!!!Те вървят най-бързо!Малоун,успешен избор!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 22
    Последно: 19-03-11, 08:32
  2. Panasonic CS/CU-PW12CKE - вместо топло духа студено
    От TranchoV във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 5
    Последно: 11-11-09, 11:38
  3. Haier HSU-12RA03/R1(B) - вместо студено духа топло
    От xax4o във форум Климатици Haier
    Отговори: 3
    Последно: 07-08-09, 12:05
  4. Osaka CH-12-DJ - не духа въобще топло
    От mantaman във форум Климатици Osaka
    Отговори: 3
    Последно: 14-12-08, 12:15
  5. Daikin F223TX-C - не духа топло
    От vasil770216 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 23-01-08, 14:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе