Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 109
Like Tree2Одобрявам

Panasonic CS/CU-UW12GKE

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Panasonic CS/CU-UW12GKE

... Тук няма да чуеш добри думи за този климатик, защото е в много бюджетния клас. Аз съм доволен от машината, за парите който съм дал за нея, под 400 лв. Както и за работата която е предназначен. За цената която са обявили ми се вижда малко множко, но пък е с монтажа де ... Лично аз за в къщи не бих го взел, но за офис е супер. Ако ти го монтират качествено, в което се съмнявам и не го спираш зимата ще те топли. И не на последно място да нямаш очаквания да работи като машина за 2000 лв. Но за топлене не си споменал в какво помещение ще го слагаш?

2.  

3. Тук е от
    Jan 2011

Помещението е 24 кв., тухла, ПВЦ, изток.
    Защо да не го спирам, бавно ли затопля? А защо не за вкъщи?

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от PPenev

Защото климатик зимата не се спира, особено конвенционалка, ще я утрепаш. А не за вкъщи, защото не е толкова тих, колкото климатиците от високия клас. С две думи ако си решил да се топлиш с климатик и да го спираш зимата, просто се откажи и не си давай парите. Иначе при мен се справя прекрасно в 25 квадрата.

p.s. Да се каже не спирай конвенционален климатик е малко неточно, защото принципа му на работа е да работи и да спира. Идеята е да не го изключваш. Той си се пуска и спира сам, но времето между паузите зимата е малко и не позволява на компресора да изстине.

5. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от PPenev
    В тези 24 м2 този климатик няма да се справи на отопление под 0-та. ако не си зверски изолиран.

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    В тези 24 м2 този климатик няма да се справи на отопление под 0-та. ако не си зверски изолиран.

Това не е вярно, просто го имам и на -12 не е спирал! Просто повече не е падала температурата за да видя. Ако искаш зимата заповядай на тест! Разбира се ако става дума за къща ще издъхне, но в нормално жилище в блок няма да има проблем.

7. Тук е от
    Jan 2011

Да, това за неспирането го знам, но въпреки това другите климатици сме ги спирали, когато отсъстваме, заради дори и минималната опасност от пожар. Чел съм мнения от пострадали.
    Но да ти кажа, след това, като се пуснат, бързо загряват помещенията, а консумацията, ако ги спираме, е почти наполовина от това, ако работят непрекъснато - правил съм месечно измерване.

Сега, за това помещение се колебаех за доста по-скъпи модели, но като гледам, писал си, че разликата в месечната сметка между тоя евтин модел и тоя от подписа ти, струващ 2400 лв. без монтажа, е била 5 лв., а и двата са работили непрекъснато?

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    ... Понеже имам и двата, конвенционален Panasonic (като за без пари) и така наречения Хиперинвертор MHI ZIX-S при които съм правил засичане с уред PowerMeter Peaktech. Та както казва Ванко, сметките са съпоставими плюс минус 5 лева. Комфорта разбира се е несравним. Това е истината, шума от външно и вътрешно тяло, пика при пуска на Panasonica, пукането на пластмасите, леката и мека струя ... Та това е от измерване с уред за цял месец.

8.  

9. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Mega човека е без изолация и е в къща.Този климатик при 0 градуса външна темп. има 2.9 kw мощност,а на -7 не ми се мисли колко е сигурно 2 kw мощност.Ако мислиш ,че с 2kw ще стопли помещение 24м2 в къща без изолация тогава да го взима.Аз стоя твърдо зад моето мнение.

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Да, но помещенията не са сравними, едното е 25 квадрата с норамално остъкляване, другото е 28 квадрата с бокс, значително остъкляване, поне 40%, отворено винаги към целият апартамент. Готви се, абсорбатор смуче топлото, грее още една стая и коридор реално. За това е несъпоставимо. Ако са в еднакви условия предполагам разликата ще е 10 лв. Ти колко мислиш, че е разликата от клас А до клас Б? Но голямата разлика е в комфорта, тишината, усещането за топлина. При конвенционалните има пикове. За това по-горе написах, че за офис е идеален за вкъщи не бих ...

... Това, че е в къща и без изолация съм го пропуснал. Значи ще издъхне. Да търси 18-ка на Gree.

11. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Така вече съм съгласен с теб.

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Така вече съм съгласен с теб.

Нека не мислим, че превъзнасям машината. Просто съм я взел едва ли не подарък, колегите навремето ми я дадоха за под 400 лв. За тези пари имах много по-малко очаквания, а именно да се охлаждам и да я пускам в преходните сезони. Дойде първата зима и топлеше добре, реших да не я спирам да видя, и така мина вече няколко зими. Да с 2кв не може да стопли студено помещение, но може да поддържа идеално топло такова. Но аз съм в блок. За къща там загубите са много големи.

13. Тук е от
    Jan 2011

Mega човека е без изолация и е в къща.Този климатик при 0 градуса външна темп. има 2.9 kw мощност,а на -7 не ми се мисли колко е сигурно 2 kw мощност.Ако мислиш ,че с 2kw ще стопли помещение 24м2 в къща без изолация тогава да го взима.Аз стоя твърдо зад моето мнение.
    Защо мислиш така? В техническите параметри му дават 3,7 kW за отопление. Този на Mega, в почти същото помещение, се е справил и при -12С.

п.с. В блок ще се слага.

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

В помещението в което ще го слагаш колко градуса е зимата ако не пускаш нищо за отопление?

16. Тук е от
    Jan 2011

15'С.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Ако не ти се дават повече пари този ще се справи, но виждам, че продължаваш да се инатиш за спирането на климатика. Пак ти казвам ако мислиш да го спираш, по-добре си купи радиатор за тези пари и си плащай тока.

Искай си 3-те метра тръбен път и да вакумират климатика добре!

18. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

PPenev параметрите които му дават /3.7kw/ са при външна темп. +7гр. Нали не си мислиш, че при +7 и при -7 градуса параметрите на климатика са едни и същи?Това не е калорифер!!!Според външната темп. се изменя и COP.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic - CS/CU-UW12GKE Моля за мнение
    От evgeniy във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 19
    Последно: 23-06-12, 14:25
  2. PANASONIC CS/CU-UW12GKE
    От root666 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 10
    Последно: 12-08-11, 19:26
  3. Midea MSR5-12HRN1 vs. Panasonic CS/CU-UW12GKE
    От nikman във форум Климатици Midea
    Отговори: 23
    Последно: 17-11-09, 00:20
  4. Panasonic CS/CU-UW12GKE - как се сваля предният капак?
    От glowndark във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 25-06-09, 23:25
  5. Panasonic CS/CU-UW12GKE - мнения
    От conrad във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 24
    Последно: 07-09-08, 21:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе