Страница 11 от 42 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 628
Like Tree9Одобрявам

Мнения за климатици Panasonic

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Мнения за климатици Panasonic

E15DKEW е със scroll компресор, който е съвсем различен от проблемните модели при E 9 и 12 DKE и няма за какво да се притесняваш.

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Малко информация относно гаранцията за дефектните компресори на Panasonic от проблемната серия CS/CU-E12DKE закупени от Техномаркет, това се отнася и за другите модели на тази марка закупени от тях.

Последната информация, която научих от скоро е, че от около 2 месеца Техномаркет е затегнал контрола върху фирмите монтиращи към тях климатици, като са въведени някой промени при работа с тях.

За да Ви бъде подменен безплатно дефектиралия компресор в рамките на 5-те му години гаранция трябва да сте направили задължителната първа и единствена профилактика след първата година. Ако сте я направили се свързвате с Вашата монтажна фирма и те ще подменят самият компресор безплатно, но ще им заплатите разходите по демонтаж, монтаж, транспорт и фреон в размер общо на 120 лв. Който не е направил първата единствена и задължителна профилактика изгаря.

Ако монтажната фирма вече не съществува, може да се обърнете и към друга фирма работеща с магазина. За да нямате проблеми ще е хубаво да си пазите касовата бележка или фактура, с която да докажете, че климатика е закупен от този магазин, а не от някъде другаде.

4. Тук е от
    Mar 2009

Интересувам се от инверторните климатици, които в момента са на промоция! Какво Ви е мнението за тях - 2 бр. за 1200 лв. Заслужават ли си, как се държат зимата? Аз съм със сплит система Panasonic CS-MA90KE x 2 / CU-MA180KE. Можете ли да направите сравнение между този Панасоник и Самсунга.

В Метро има промоция на Samsung инвертор 2 бр. за 1200 лв. Моделът AQV-12FC как е?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Вален-това противоречи на Закона за защита на потребителя.Там ясно е казано,че ВСИЧКИ разходи по отстраняване на гаранционен дефект,включително транспортни,монтажни и т.н дейности,се поемат от ТЪРГОВЕЦА или ВНОСИТЕЛЯ,а КиК са си точно такива..Никъде в закона не се говори за субект-СЕРВИЗ като юридическо понятие.И никъде не се споменава за взаимоотношения клиент-сервиз. Има само клиент-търговец(вносител)
    Има даже клауза,че до две години дори да нямаш гаранционна карта,пак си важи горното.И целия закон де.

mima679-не се лъжи по промоцията.Ядовете с тази"марка" климатици ще са ти в повече от спестените пари.

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

В рамките на 2-те години пълна гаранция на климатиците Panasonic разходите по ремонт си ги поема монтажната фирма, като повредените части ги осигурява безплатно вносителя. Над 2-те години пълна гаранция всичко се заплаща с изключение единствено на самия компресор, като трудът по демонтажа на външното тяло, подмяната на компресора, зареждането с фреон и последващият монтаж се заплащат - 120 лв. Без да е направена задължителната профилактика след първата година, гаранцията свършва до нея и всичко от там нататък се заплаща.

mima679, Вероятно в момента имаш двойна мултисплит система от 2 девятки. Не бих се наел да сравнявам като работа мулти-сплит с единична сплит система. Относно марката Samsung, за да нямаш проблеми с нея може да купуваш само модели не-инвертори.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

valen1-Не си прав,но няма смисъл да спорим.Клиентите да си прочетат Закона,да се допитат до Комосията за защита на потребителя и там ще чуят други неща.На КиК може да им се искат много неща,но не стават.Лошо е,че потребителите( клиентите) не си търсят правата.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2008

От понеделник имам каталогче за новите модели 2009 и климатик наживо за всички желаещи

10. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Здравейте! Вече втора година отоплявам спалня 16м2, панел, 6 етаж, с този климатик :
    PANASONIC CS/CU-RE9GKE
    - ОТДАВАНА МОЩНОСТ
    - ОХЛАЖДАНЕ 2.60 KW (0.90 - 3.00 KW)
    - ОТОПЛЕНИЕ 3.30 KW (0.90 - 4.10 KW)
    - КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ
    - ОХЛАЖДАНЕ 0.75 KW ( 0.19 - 1.00 KW)
    - ОТОПЛЕНИЕ 0.82 KW ( 0.17 - 1.15 KW )
    Постоянно зададена и поддържана температура 24* през деня и 23* през ноща, режим ауто.За миналата зима най - ниската температура в Пазарджик -20*, за тази беше около -16*. И в двата случая вътрешна температура 24*. Не знам, може просто да съм извадил късмет с качествена бройка, но машината работи много добре.Няма много екстри и вътрешното тяло е малко шумно за спалня , но за 1050лв с монтажа съм повече от доволен. Разходът за месец /климатика не се изключва до началото на топла пролет/ е не повече от 50-60лв на месец.
    Не съм разглеждал подробна сервизна документация, но по отношение на КОП-а, ако приемем , че при 7* е 4,02/ топлоотдаване 3,3кВт при консумация 0,82кВт/, факта, че при -20* външна поддържа 24*вътре, подсказва ,че би трябвало да запазва поне 2,2-2,5 кВт топлоотдавана мощност при -15*.При максимален разход на отопление 1,15кВт означава КОП=2. Може и да греша, не съм правил точни замервания , но до момента нямам проблеми с утоплението и се надявам климатика да работи повече от гарантираните 5 години.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

bigmouth получи ли каталога на новите модели?Ако си го получил,когато ти е удобно ми го прати да ги видя.

12. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Да имам вече предварителен дай е-майл

13. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Благодаря .Новите модели изглеждат найстина впечатляващо.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Имам и един модел наживо за любопитните бяла 12-ка малайзийска

16. Member
    Тук е от
    Dec 2007

А на какви цени са ,ако не е тайна.За 9-ка и 12-ца ме интересува.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Евала на хората от PHAAM. В сервизното за новите модели е включена следната информация - изходяща мощност/входяща мощност/COP при ниски температури (2°) и изходяща мощност/входяща мощност/COP при "екстремно ниски" температури (-7°).
    За 9-ката са дадени:
    - при 2°: 3,62 kW при вход 1,16 kW и COP 3,12.
    - при -7°: 2,88 kW при вход 1,19 kW и COP 2,42.
    Това са максимални мощности, съответно COP е минимален при тези стойности.
    Не е нещо кой знае какво, но им прави чест, че си показват всички данни. Освен това има даден COP при минимум, номинал и максимум при +7°, не само при номинал - те са съответно 4,85 - 4,59 - 3,82.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Тези "екстремни" температури са сигурно за Хаваите.Интересно ако питаш инженерите на Панасоник как да квалифицират температурите в Норвегия или в Аляска,какъв ли епитет ще цопнат.A забелязваш ли колко е нормален КОПа на минимал.Не е както се получава по сметки при някои машини около 10 ???

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 42 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  2. Прозоречни климатици - мнения
    От vetre във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 21
    Последно: 10-02-12, 10:21
  3. Данни за климатици PANASONIC CS/CU-PE12CKE и PANASONIC CS/CU-PE9CKE
    От dimkaraganchev във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 26
    Последно: 07-03-11, 20:35
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици General Electric - мнения
    От wrathchild във форум Други марки климатици
    Отговори: 3
    Последно: 24-06-07, 00:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе