Страница 12 от 42 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 628
Like Tree9Одобрявам

Мнения за климатици Panasonic

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Мнения за климатици Panasonic

Минимумът явно е много относително понятие в климатичната техника

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не вярвам да е толкова разтегливо понятие в техниката, по скоро е такова за производителите.

4. Тук е от
    Nov 2005

Колеги, искам да ви питам: Климатика ми е Панасоник 12, инвертор, малайзийски, на около 4 години 12DKE. От около два месеца започна да се държи като обикновен on /off климатик. Имам предвид, че при напр. зададени 22 гр на отопление и в стаята 20-започва да духа горещо-някъде около 50 гр. на изходящата струя. Като ги направи 22 в стаята спира да духа, вентилатора се върти едва, едва, външното тяло също спира и след 10-15 мин. пак същото. Така се държи независимо дали разликата между зададената и реалната Т в стаята е 1 или 20 гр. и не се влияе от външната Т - и при -5 и при +10 си работи по този начин. Също така не се влияе и от силата на вентилатора/от 1 до 5 или авто/.Преди си спомням добре, че работеше постоянно компресора, а Т на изходящия въздух беше доста по-ниска и се покачваше само когато му задам напр.30 гр. Тествах го грешки с дистанционното-всичко си е ок. Къде е проблема?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Пробвал ли си с рестарт,т.е. да го изключиш напълно от контакта и да го включиш пак след 5-6 мин.
    Иначе може някой от датчиците за температура,а те са няколко,да подава грешни показания на процесора и оттам да работи така.Самотеста ще ги "хване" само ако са се прекъснали напълно.

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

volang, Изглежда вече е настанало време да се направи профилактика на вътрешното тяло. По мое наблюдение във вътрешните тела на климатиците Panasonic при режим охлаждане по-бързо сравнено с други марки се развъжда мухъл, който влошава топлообмена.

Провери състоянието на топлообменника и турбината на вентилатора.
    До сега правена ли му е профилактика?

7. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Пробвал ли си с рестарт,т.е. да го изключиш напълно от контакта и да го включиш пак след 5-6 мин.
    Иначе може някой от датчиците за температура,а те са няколко,да подава грешни показания на процесора и оттам да работи така.Самотеста ще ги "хване" само ако са се прекъснали напълно.
    Пробвах няколко пъти с изключването от контакта-не става. Преди време -някъде около момента в които работата му се промени, чистих вътрешното тяло с един спрей за почистване. Чудя се дали случайно не съм напръскал/навлажнил нещо важно /датчик, реле или др./ и от това да е? Въпроса е, че не съм сигурен дали преди или след почистването със спрея се промени работата му. А и друго: имате ли представа дали се смазват лагерите на турбината-стана по- шумно вътрешното тяло и имам чувство, че е от лагерите. Как се стига до тях? При почистването съм стигал само до демонтаж на пластмасовия кожух на вътрешното тяло и оголването на питата. Не смея да демонтирам а и не виждам как клапите за въздуха за ляво/дясно, а турбината е някъде зад тях. До сега не е правена професионална профилактика защото във Враца още не съм намерил способен професионалист, разбиращ от работата си. А и не се е налагало. Иначе всяга година поне по веднъж го чистя-вътрешното тяло "свети" и е като ново. Включително и турбината.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Значи казваш, че си поддържа точно зададената температура.

Когато зададеш малка или голяма температурна разлика между зададена и реална температура ориентировъчно компресорът на каква скорост работи при двете условия.

Скоростта на въртене на вентилатора се променя казваш от 1 до 5, сега в сравнение с преди по-бавно ли върти.

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Обзалагам се че ти е обрасла турбината с люцерна .... демонтираш ваничката и след това турбината .... внимавай с турбината че е крехка

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Направи повече наблюдения над начина на работа. Това обаче сега трудно ще стане, защото зимата практически свърши. В това време е нормално да изключва често. Като си го отварял, после въздушния датчик на вътрешното тяло върна ли го на същото място? Да не би да се е допрял до топлообменника? Поиграй си с него и виж резултата.
    Степените на турбината зависят от температурата на топлообменника, а ако датчика се лъже...

12. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Направи повече наблюдения над начина на работа. Това обаче сега трудно ще стане, защото зимата практически свърши. В това време е нормално да изключва често. Като си го отварял, после въздушния датчик на вътрешното тяло върна ли го на същото място? Да не би да се е допрял до топлообменника? Поиграй си с него и виж резултата.
    Степените на турбината зависят от температурата на топлообменника, а ако датчика се лъже...
    Ами датчика не съм го свалял, нито съм се опитвал да го местя. Предполагам, че става дума за два разположени един под друг, на разстояние около 3 см. един от друг "кикереца", долния в бял пластмасов кожух, а горния има нещо като прозрачен гумен маркуч/уплътнител върху него. И двата се намират в дясната част като застанеш с лице срещу вътрешното тяло, върху питата. Единия със сигурност е за температурата а другия не го знам-може би е за кислородния "генератор" или йонизатора. Иначе оборотите на компресора ги държи по-високи от нормалното, даже доста високи, като това не зависи от зададената температура. Намаля ги за около 30 сек. до 1 минута след което изключва и почива известно време и после пак. Иначе колкото му задам-толкова "кове в стаята". Като това важи и за -10 и за +12 гр. колкото е в момента на вън. В единия случай работи повече, а сега се включва за около две минути и почива 15-20. Но и зиме и сега, като включи такава жега духа, че чак ме е страх да не изгори нещо в него. Странна работа!? В кухнята съм с едно обикновено Хитачи, не инверторно и Панасоника работи точно като него-on/off.
    А, намерих и снимка : Това което се вижда е единиа "кикерец", а над него е другия. И двата не съм ги пипал при почистванията.
    [img width=500 height=400]http://img16.imageshack.us/img16/4403/dsc00004btf.jpg[/img]

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Може да ти е повреден тръбния датчик за температурата на входящия фреон,и да си " мисли" че нещо с температурата му не е наред. Но той е вътре в тялото, в запоена тръбичка за медно коляно.

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Може при почистването леко да си измъкнал тръбният датчик на вътрешното тяло. Намира се в дясно отстрани на питата където са многото тръбички, намери кабел влизащ в една от тръбичките, ако дръпнеш кабелчето датчикът ще излезе, можеш да си го върнеш без проблеми. Може да им измериш и съпротивленията, за да провериш дали нямат отклонения.

CS-XE12DKE
    Стойност на датчика за стайна температура при 25 °С - 20 kΩ
    Стойност на тръбният датчик на вътрешното тяло при 25 °С - 15 kΩ

16. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Може при почистването леко да си измъкнал тръбният датчик на вътрешното тяло. Намира се в дясно отстрани на питата където са многото тръбички, намери кабел влизащ в една от тръбичките, ако дръпнеш кабелчето датчикът ще излезе, можеш да си го върнеш без проблеми. Може да им измериш и съпротивленията, за да провериш дали нямат отклонения.

CS-XE12DKE
    Стойност на датчика за стайна температура при 25 °С - 20 kΩ
    Стойност на тръбният датчик на вътрешното тяло при 25 °С - 15 kΩ
    Еее, страхотен си! С такова обяснение и снимков материал, дори лаик като мен ще се справи с проверката. Благодаря ти! Ще се пробвам през уикенда и ще пиша какъв е резултата.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ако си го разглобил до такава степен най добре смени и мотора на турбината ,и без това скоро ще е за лагери

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

В Техномаркет вече има от новата JKE серия на Panasonic, вероятно и другаде ги има също.
    E9JKE е 1299 лв (бял цвят)
    XE9JKE е 1369 лв (цвят inox)
    Т.е. 70 лв отгоре е само заради цвета. Външното тяло е едно и също.
    Не ми е ясно защо не предлагат JKE-3, които всъщност са точно за България, или пък просто не са дописали цифричката в сайта.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 42 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  2. Прозоречни климатици - мнения
    От vetre във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 21
    Последно: 10-02-12, 10:21
  3. Данни за климатици PANASONIC CS/CU-PE12CKE и PANASONIC CS/CU-PE9CKE
    От dimkaraganchev във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 26
    Последно: 07-03-11, 20:35
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици General Electric - мнения
    От wrathchild във форум Други марки климатици
    Отговори: 3
    Последно: 24-06-07, 00:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе