На всички, които ми отговориха, сърдечно благодаря! Не че ми стана по-ясна картината, но опитът да ми помогнете ме трогна.
Опитвайки се да стесня кръга на опциите, разбрах, че трябва да избера между DAIKIN FTXS20G и Panasonic CS/CU - XE09LKE-3. Втория модел ми е по-изгоден финансово, защото в момента е в промоция. За сметка на по-високата цена, моделът на DAIKIN е произведен в Чехия. Аз предпочитам всичко, което е произведено в Европа, но в една фирма под сурдинка ми казаха, че точно от машините на този завод идват най-много рекламации. Някой има ли наблюдения?
edi1, благодаря! Проверих разликата, наистина тази цифра 3 променя нещата.
thebest, и на теб благодаря! От постинга ти разбирам, че имаш непосредствени наблюдения. Живея в Бургас, където много рядко става много студено или много горещо, но за сметка на това въздухът е много замърсен, включително и с прахоляк. Ако някой ми гарантира, че прозводството в Малайзия не е като производството в Китай, май ще предпочета машината, която пречиства.
И един допълнителен въпрос, който ми е много мътен. Какво друго освен компресора може да се повреди и е важно да има дълга гаранция?