Пластмасата е доста качествена и плътна.
Стига ревност ... аз работодателя го сменям на 12 години ако той не ме смени преди това... така че не се притеснявай за рицарите БББПървоначално публикувано от climamarket
Охладителят явно известно време беше на минусово изпарение с вкоченени пръсти, но сега явно се е размразил в края на лятото...
все пак по темата: е9/12лке са с големи вътрешни тела 87см, което е предпоставка за тотална липса на пуканки; просто топлообменника и кутията са достатъчно големи
Ами не знам вече и аз какво да взимам.Колебая се между 137SKV Тошиба,която ми е леко възмощничка за 16 квадрата,а и ми е леко над бюджета.Другия вариант е точно 09LKE-3
Аз с тва чудене изпуснах ТЕ09HKE,когато му бяха намалили цената,ама тогава по-скоро не го взех,заради "монтажите" на Техномаркет...
... За 16 квадрата не си за 13-ката а за 10-ката.![]()
Хмм,и аз така си мислех,но един голям математик от форума е смятал с една торба формули,и си е сложил точно в 16м²- 14ка,и за 12м²-12ка.,та да му са икономични ,и да му щадят компресорите.Първоначално публикувано от Mega
И добре,че се е ориентирал към математиката и компютрите,а не към медицината,че... angel
Кажете си мнението за моделите LKE и MKE? Като параметри изглеждат доста добри. От прочетеното по-горе в темата не успях да разбера нищо за тях, освен че пластмасата на вътрешмите тела е добра и не пука при работа на климатика. А добре ли се държат при ниски температури? Плюсове и минуси за моделите?
разликата между 2-та модела е че LKE е с един сензор за движение, а MKE с два (покрива по-голяма площ). за тази цена на LKE посто взимай, няма недостатъци. и 2-та работят до -15 градуса по каталог и това е факт,наистина.
Ако данните в сервизните са верни има разлика и в минималната консумирана/отдавана мощност при 7 градуса.
При МКЕ на минимум отдаване 850W,консумира 240 или COP при минимално топлоотдаване 3.54 МКЕ
При LKE на минимум отдаване 800W,консумира 165 или COP при минимално топлоотдаване 4.85 LKE
,тоест пак имаме регрес в моделната гама.Пък дали LKE-то успява да слезе наистина до 165W консумация могат да кажат само собствениците им.
,тоест пак имаме регрес в моделната гама.Пък дали LKE-то успява да слезе наистина до 165W консумация могат да кажат само собствениците им.
Да разбирам ли, че LKE моделът е по добър от следващия MKE?
Само моделите завършващи накрая на три ги дават по каталог до -15°С, останалите без три са до -5°С.
Много хубави инвертори били пък нямат EEV, колко хубави могат да бъдат щом нямат. Да не говорим, че в хладилно отношение разлика между тези работещи до -5° и тези до -15° няма. Топлообменниците им еднакви, килограмите им еднакви, количеството на фреона еднакво и двата модела нямат EEV, мощността на компресорите еднаква. Разликата изглежда е само в полюсите на компресора. Този с тройката е шест полюсен за разлика от другия който е четири полюсен. Това изглежда позволява по-голямо форсиране на компресора, но при всичко друго еднакво по-голямата моментна мощност е за сметка на по-малка икономия, по-малък живот на компресора и електрониката.
... Разликата е в нагревателя на компресора, един оранжев мисля беше ...
Нямат EEV, но това не пречи на са икономични и да греят като диви. както правилно Мега отбеляза -3 имат нагревател на компресора и допълнителна изолация (кече), за разлика от тези без -3. В България работят добре и 2-тта климатика. Неоспорим факт. Нека напомня на пишещите тук, че дълги години много отдавна, когато Дайкин на съществуваше в БГ, Фуджицу Дженерал продаваха по 100 броя на година, та тогава сервизните на Панасоник даваха графики за работата на климатиците до -5градуса, но тези климатици работеха и до -18 без проблем и бяха най-добрите на пазара, така че стига спекулиране с темата -3 има ли го няма ли го. 98% от тази марка се внася от Panasonic Eastern Europe и няма как да има турски, кипърски или анголски модели. Моделите са за европейски пазар, като-3 е направен специално по заявка на БГ пазара, защото тук климатиците се използват повече за отопление и климатът е междинен - между Гръцкия и Норвежкия (например)