Здравейте моля за помощ относно климатик PANASONIC CS/CU-E12NKE-3.Климатика е нов,закупен е септември месец и от няколко дена вече ползваме отоплението.Но.....климатика не духа достатъчно топло,струята е по скоро като лятно течение:rolleyes:.Можеш да изкараш нещо прилично топло от него само на 30 гр. ,но на 25 си е мъчение ,по скоро можеш да настинеш от ветрилника от колкото да те стоплиш.Лятото пак нещо не духаше достатъчно студено,но ни беше трудно да направим преценка за възможностите му,докато сега вече си каза думата.Външното тяло е монтирано срещу стената на терасата (в смисъл,че връща въздушната струя),това правилно ли е?Пуснах го на мах и му забих един термометър в шлюзите,отчете 44 гр. Някакви идеи???
За момента е нормална температурата на потока.Като го монтираха измериха ли температурата на потока на охлаждане и отопление, нямаш ли някакъв протокол или бележка на гаранционната карта.
Нищо не са мерили.Монтираха го,пуснаха(тогава на студено)той тръгна и толкова.Гаранция имам той си е нов
Аз ползвам такъв от няколко месеца.
Не го изключвам, забил съм го на 20 градуса и си ги държи както се очаква.
За сега нямам никакви оплаквания, доволен съм но като цяло е прекалено рано за някаква генерална оценка.
От вчера и аз се сдобих с въпросния панасоник. Смятам че монтажниците си свършиха добре работата. Днес запълних дупката с булкит, увих външните тръби в изолатор за тръби (предполагам не е било нужно, но така реших) и утре ще боядисам да е в тон със стените. Наблюдения ще има като станат минусови температурите.
Здравей ,и аз имам подобна констатация ,моята клима е 12МКЕ-3 ,монтирана януари тази година ,настроен на 22-24 гр не ваде6е топла струя,а и имаше и други неща които не ми харесваха ,затова когато се наложи закупуването на друг климатик реших да преместя този и се започна една сага (писал съм в други теми )сега монтирана на новото място при пробата определено вадеше топлина само, че сега проблема е ,че е зареден с неопределено количество фреон така че недостатъчно количество фреон може да е проблема , и затова извикаи техниците да източат фреона и да ти заредят нов на везна .Скоро ще започна да го ползвам и ще споделя как се държи ,тъкмо ще позастудее
здравейте. мисля да си взимам ето този климатик PANASONIC CS/CU-RE12PKE. с него мисля да отоплявам и охлаждам кухня около 8 кв. тя без изолация и със стара дограма. ако събера пари лятото, ще сменям дограмата на целия етаж и ще слагам 10 см външна изолация. освен това лятото мисля в горещините да охлаждам и моята стая, която е 25 кв. кажете дали си заслужава да го взема този модел и изобщо какво ще ме посъветвате?
За отопление го дават до -10 градуса и е с много леко външно тяло. Не е много добър избор според мен.
Не съм сигурен ако го ползвате на по ниски температури от оказаните дали ще му важи гаранцията.
Може да погледнете Hitcachi d10ex3.
А най-добре да увеличите малко бюджета и да погледнете тези модели: TOSHIBA Ras137SKV-E3, HITACHI RAK 35 PPA, Panasonic CS-E09PKEW.
ами то студовете нали знаеш че не са толкова продължителни. да има години в които е било и за поедна седмица минус 20.относно гаранцията не разбирм, защо не мога да го ползвам и при по-ниски темепратури. от много четене из форумите съм се спрял на панасониците.
Все пак това е не малка инвестиция и целта е да имаш желания комфорт в помещението. Дано да ти свърши работа избрания модел.