Не, твоят е друга работа
ЧНГ на всички!
Имам два Panasonic-а : TE-9DKE - в стая 20m2 и PE-9DKE - в стая 13м2 монтирани 10.2005. И двата са с e-scroll компресори.
ТЕ-9DKE работи нон-стоп на 20 °C и до сега съм го видял тази зима само 1 път да размразява а навънка вàли - явно е дбре оразмерен спрямо обема и топлозагубите на помещението . Вентилатора е само на auto. Не го усещам изобщо че работи! Подържа температура 19.8 - 20.1 °C мерена с електронен термометър на 1м височина.
Според мен е за комфорта е важно поддържането на постоянна температура - всичко в помещението се е загряло равномерно и тези 20 градуса са ОК. ( Поне за мен - не държа да стоя по къс ръкав в стаята, като някои съфорумци
Имам въпрос - тези модели ( не виждам W на края на означението ) засегнати ли са от прословития дефект на компресорите?
Весела и щастлива Нова Година на всички!
Ако изтриеш буквата "Х" и твоя ще пострадаПървоначално публикувано от Alexi
Имам Panasonic CU/CS E12GKE малайзийски от 1 година. Напълно доволен съм за парите, които дадох. При -15 в стаята е 23 градуса без проблем. Деазни ме само, че в последно време на ниски обороти почна да "свири". И моя климатик ли е от тази дефектна серия и какво ви е мнението за този модел ?
Ниски обороти на компресора ли? И какво точно значи да свири?
Ами не знам и аз как точно да го обясня. При високи обороти на вентилатора пак се чува, но много по слабо. В началото не беше така. Другата седмица ще идват на профилактика и надявам се ще успеят да го оправят.
Аз също съм с Е9GKE и за сега се справя перфектно.При -15 си спазва точно градусите в стаята.В повечето време го държа на 22 гр.Първоначално публикувано от HunterBG
Много слаб компресора,напрао пълни боклуци.Под -3 градоса работят много слабо и стават много шумни
Модел??? Недей да обобщаваш.Първоначално публикувано от sadiata
Абе ,сладур! Я се разгледай и ми снимай малайзиец,който е замръзнал дори с пишльока отдолу!Да не кажа,че най-малко оплаквания има от Panasonic/като работа на ниски температури и поддържане на градусите/!Това важи и за обикновените малайзийци/визирам климатиците/Първоначално публикувано от sadiata
@Съдията ти имаш ли "Панасоник" или си с "Осачка"-тип страхотна или "Мидейка"?А?
При мен "National-a" се справя по-добре и от"Дайкина"и"Тошибата".Фучи си с лека готина струя на ауто ,а другите и те не мърдат с температурата,но работят "по-смущаващо"
Предлагам във форума да се въведе възрастова граница не по-малко от 16 години!Първоначално публикувано от sadiata
Ако има хора с Климатик Panasonic CS/CU-PW12GKE да каже как се държи през тези студове.И какво харчи
Ами сложих на тъщата такъв бачка много добре но при сегашните условия не му стига времето за размразяване и понатрупва ледецПървоначално публикувано от luboivanoff
--------------
Колкото до инверторите особено малайзийските са абсолютна класика от близкото минало само дето се издъниха с ДКЕ серията, сега нещата са по добре но и при панасоник както и при повечето добри марки има сериозен спад в качеството с цел поевтиняване на продукцията...