Страница 17 от 42 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 628
Like Tree9Одобрявам

Мнения за климатици Panasonic

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2005

Re:Мнения за климатици Panasonic

Здравейте, имам питане относно CS-E21GKES, ползвам го 3-та зима, доволен съм от климатика, но напоследък започна да жужи вътрешното тяло и много дразни. Смяна на лагерчета или направо целия мотор на вътрешното тяло ?
    Как мога да разбера какъв модел са точно тия лагерчета? подлежат ли на смяна ? или трябва нов мотор ? и от къде ?

Техника който ми го монтира неиска да се занимава с такива " дреболий " .. и ми препоръчва нов мотор ?

Какво ще ме посъветвате ?

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Сменят се лагерчетата но си е голяма врътня и е добре да го прави човек който знае как става, защото после може да си купуваш нов мотор.

4. Тук е от
    Nov 2005

Модел на тия лагерчета ?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ми като го отвориш моторчето,ще го видиш модела сам...

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

да се включа по темата - моя Панасоник след като съм му сменял веднъж вентилатора пак се разшумя,като тоя път изкара само 1 година , подмених му лагерите щото още близо 200 лв за вентилатор не давам .. малко зор става щото е капсулован ,но намерих начин .. лагерите както и цялото вентилаторче са китайски ментак ,с пласмасов сепаратор .. сложих български лагери да видим те колко ще изкарат . . модела им е 608Z - има ги навсякъде ... слабо място са тия вентилатори на Панасоник ,инак моя подмина 5 години други грижи няма .Една снимчица както е в реанимацията
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    да се включа по темата - моя Панасоник след като съм му сменял веднъж вентилатора пак се разшумя,като тоя път изкара само 1 година , подмених му лагерите щото още близо 200 лв за вентилатор не давам .. малко зор става щото е капсулован ,но намерих начин .. лагерите както и цялото вентилаторче са китайски ментак ,с пласмасов сепаратор .. сложих български лагери да видим те колко ще изкарат . . модела им е 608Z - има ги навсякъде ... слабо място са тия вентилатори на Панасоник ,инак моя подмина 5 години други грижи няма .
    Имам го същия климатик с аналогичен проблем.

Хубаво е, че си сложил български лагерчета, но е трябвало да са 2RS/ метално-каучукова капселовка/. По-сигурна е от към влизане на прах в лагера.Пластмасовия / полиамиден / сепаратор е за допълнително обезшумяване на лагера

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Явно три години е животът в експлоатация на тези лагерчета. Моят RE9GKE е монтиран преди точно 3г. и от няколко дни започна да се чува леко жужене, което се засилва на по- високи обороти на вентилатора, а когато е на минимум не се чува. Но все пак климатика е в спалнята и от време на време започва да ме дразни! Предполагам че проблемът с шума ще се усили и на пролет ще има ремонт. Иначе машинката си върши работата повече от добре - за 16м2, 41,6 м3 никога не е имал проблем със отоплението, дори и при -18*С.
    Национала, който имам от лятото насам, е произведен май 2005г, не знам каква е била експлоатацията му,но до момента няма никакви допълнителни шумове, а и като цяло е по-тих от китаеца.
    Извода, който би могъл да се направи е, че за моделите за японският пазар не се слагат бързоамортизиращи се детайли - лагерчета, фтулки и т. нт... Затова бъдете Националисти !

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

За съжаление, Panasonic имат коренно различна политика по качеството на продуктите за вътрешния си пазар в Япония и за Европа. Аз лош Национал (а отскоро вече с марката Panasonic, пак на 100/200V) не съм видял.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Има случаи на лагери, които още на третия месец след монтажа се обаждат.... Моите изкараха точно 2 год и тогава се обадиха....

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Проверих за всеки случай модела на моя климатик - CS-E12CKP -2003 год./вътрешно тяло/
    Правя това уточнение, за да се разбере в кои модели и години на призводство е имало такъв проблем.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

то това отдавна се знае както и точния модел на вентилатора който е проблемен ,а проблема на лагерите е че при по влажен въздух се окисляват което води до надирането им .. но дори и да не е влажен въздуха рано или късно се обаждат

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    ..а проблема на лагерите е че при по влажен въздух се окисляват което води до надирането им .. но дори и да не е влажен въздуха рано или късно се обаждат
    Не е проблема във влагата , според мен. Вътрешното тяло / при климатиците за бита / в болшинството от случаите не работи в условия на повишена влажност, за разлика да речем от външното тяло. Има толкова много примери на "стандартни " да ги нарека лагери, които работят при по-висока влажност.

Проблема е в некачествените материали и последващите обработки , използвани в направата на лагера. В това отношение китайците са ненадминати - могат да ти направят какъвто пожелаеш лагер както по отношение състава на използваната стомана,таки и в допълнителните обработки. Естествено на съответната цена.
    За справка - виж в който е магазин за лагери цена на един и същ лагер да речем китайски, руски /голяма част от които са вече китайски/, FAG /не че няма заводи в Китай/ , SKF / Не че няма заводи в Индия и Бразилия / и т.н. Ще видиш каква е разликата на цените - в пъти. Защо е така е повече от ясно.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това е според официалния бюлетин на Панасоник в който признават за проблем с лагерите на турбината .. а цената на лагерите малко влияе на качеството им ,много ментета се навъдиха изобщо в техническата област в която върлувам от 15тина години ..

17. Тук е от
    Jan 2010

Прощавайте, че не успях да прочета всички мнения от форума. Искам да попитам за климатик Панасоник модел CS-UE12HKE, закупен от Техномаркет на 25.06.2008 г., /работещ до -20 градуса/. В началото на форума прочетох мнение, че точно в Техномаркет е имало серия дефектни климатици 12-ки. Проблема при мен е, че този климатик при температури под 0 градуса работи, но не така както поне на мен ми се иска. Консултирах се с мои познати, които се занимават с ремонт на такава техника и те ме посъветваха да измеря температурата в изхода на вътрешното тяло при максимално натоварване /30 градуса/. Тя би трябвало да бъде поне 45 градуса, а в идеалния случай 50 градуса. Направих няколко измервания /термометърът ми е сверяван и не дава отклонения/ при външни температури -5, -12,9 и +3 градуса, като съответно тези от изхода бяха 38, 37.2 и 40 съответно за всяка външна температура. Съответно обадих се на фирмата за поддръжка и те ми отказаха да го погледнат, като ми съобщиха, че климатици за 5000 лв. отказвали при -5 градуса, а аз съм искал моят китайски Панасоник да работи. Искам да попитам дали това е така и съответно дали към датата на която съм го закупил е попаднал към тази серия от дефектни климатици. Като допълнение в стаята ми не става повече от 20 градуса при външна под 0, и климяатика е купен на промоция. Благодаря Ви за мненията.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Ако имаш отоплителна мощ 70-75w. на 1м3 от помещението, в което е монтиран, мисля, че не би трябвало да имаш проблеми с отоплението. Моят китаец е монтиран 2007 -ма, и вчера при -2*С външна т-ра, при задание 24*С на ауто режим, работеше on/off.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 42 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  2. Прозоречни климатици - мнения
    От vetre във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 21
    Последно: 10-02-12, 10:21
  3. Данни за климатици PANASONIC CS/CU-PE12CKE и PANASONIC CS/CU-PE9CKE
    От dimkaraganchev във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 26
    Последно: 07-03-11, 20:35
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици General Electric - мнения
    От wrathchild във форум Други марки климатици
    Отговори: 3
    Последно: 24-06-07, 00:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе