Страница 8 от 9 ПърваПърва ... 6789 ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 121
Like Tree32Одобрявам

PANASONIC CS/CU-YE-12-MKX -> наблюдения в режим отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Oct 2013

Отговор: Първи впечатления от Panasonic CS-YE12MKX

Ами не е достигнал градусите , в стаята е не повече от 23 гр.Климатика работи не повече от 3-4 часа след монтажа , а аз като цяло не съм доволен.Но вече бита карта. Навън е топло общо взето. Нещо не е както трябва. В хола имам едно НЕО старо на библя сплит и направо е машина.Топли 3 пъти повече от Панасоника. Някакви идеи какво може да не е на наред ?

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Съвет - пийни една студена вода и се надявай през зимата да не става по студено от 5°С навън...Сори за офтопика, но факта си е факт!
    mirandi одобрява това.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Я малко надежда да дадем.Може горе до датчика да му е топло - малко помещение, топло време, там мери ли температурата на входящия въздух.

5. Banned
    Тук е от
    Oct 2013

Да , там мерих - 23 - макс 24 гр. при зададени 30. Тялото е монтирано малко по-високо защото така се наложи спрямо помещението(не позволяваше по надолу) - някъде 7-8 санта от тавана. Ама меря високо темп. - 23 -24 а започва да духа хладно.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Впечатления от Panasonic CS-YE12MKX

Аз преди споменах че имах клиент със този модел и въпреки че беше запознат че не е подходящ за зимата го купи за другите три сезона. Имал локално парно и няма да му трбва като го запали. Е да но понеже дървата намлявали а и съпругата му не и се занимава през деня решил да помага с климатика през деня и почна да ме тормози и прави скандали че не топли.
    При -15 едвам успява да подържа 21градуса това помня.

7. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Отговор: "Нови " впечатления от модел Panasonic CS-YE12MKX

То има цяла тема за модела, доста голяма. Ако беше търсил инфо преди да го поръчаш, нямаше да се нахендриш.

https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%B8%D0%B5.html

Ама чукча писател, не читател.
    V_Simeonov, Mega и mirandi харесват това.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: PANASONIC CS/CU-YE-12-MKX -> наблюдения в режим отопление

панасоника с капилярка така си работи .. подухва топло ,после спира ,мисли ,духа хладно макар че не е достигнал градусите ,след няколко часа трябва да понавакса но не очаквай чудеса от тоя модел
    Mega одобрява това.

10. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Все капилярките са ви виновни... Тоя модел е най-ниския клас климатик, какво може да се очаква?? Ако е монтиран добре трябва да работи, но така или иначе не е подходящ за отопление при -15...

Десетки години климатиците са се правели с капилярки и си бачкат добре...
    Aleksandars и mirandi харесват това.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

абе факт е ,че само панасоник останаха да правят разни машини по 1000 и нагоре лв с капилярки и си ги пишат до -5 ама продавача вика а той ще си топли и до по ниски ( преди време така ме излъгаха и мене ) е топлеше да ама не колкото фуджитсуто ми примерно а доста по зле хем моя панасоник беше висок модел ХЕ9
    karambam и mirandi харесват това.

12. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Е, ако сравняваш ХЕ9 с фуджицуто от подписа, няма как да топли повече, при положение, че на максимална отоплителна мощност е едва 200 вата повече от номиналната на фуджицуто....

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не ми се влиза в спорове .. Фуджитсуто е в 2 пъти по голяма стая с огромно остъкление но се справя и при -20 а панасоника е неизползваем под -10 ..
    karambam и mirandi харесват това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от Blasterion Виж публикацията
    Значи днес ми монтираха въпросната машина.Относно монтажистите от VIMAX намам никакви забележки. Перфектна работа.
    Та относно климатика след монтажа - пуснаха го, почна да топли учудващо добре.Платих, тръгнаха си и климатика започна да отслабва силата на топлия поток. Давам аз 30 гр. набира набира и пак започва да духа леко хладно. Та въпроса ми е има ли някой с такъв модел климатик да сподели някакви впечатления и мнение как му се държи машината при отопление.Помещението ми е около 8-9 квадрата с отворена врата към малко коридорче (с такава идея го взех да топли стаята и коридорчето). И меко казано имах доста по-големи очаквания - все пак помещението е малко. Да не би нещо аз не правя както трябва - нещо настройки туй онуй ? Ама гледам менюто му е елементарно , а аз като цяло нямам опит с климатиците.
    Може ли някой да ми даде някакво обективно мнение относно климатика?Ще може ли да се разчита на него зимата и евентуално какво неправя както трябва.
    Това не е нормално според мен. Да беше минус 10 градуса навън - да, тогава много зор ще види този климатик.
    Но при положителни температури....

16. Тук е от
    Jul 2010

Какво го оплюхте този климатик без да сте го виждали на живо как работи. Имам го от 2 год и половина, това ще му е трета зима. Климатика е перфектно съотношение цена - качество. От преки наблюдения мога да споделя следните интересни факти за него:
    1. Работи и до минус 20 градуса /не миналата а по-миналата зима, февруари в София/, със следните особености:
    - при минус 10 градуса смея да твърдя, че COP-а му е около 2 /температурата на въздушния поток и обема му на първа степен, са точно колкото 2kW -та ми духалка на ТЕСИ/ - консумация 1,1kW - отдавани 2 kW;
    - при минус 10 до -15 COP почва да пада драстично и достига до 1-ца при около -15 градуса /пак сравнен с температура и обем на въздуха от духалката/. В диапазона -10 до -15 гр. в съседната стая Panasonik 9LKE отдава повече топлина от него, но не и при по-топло от -10 гр.
    - при температури под -15 градуса може да се продължи използването му, ако няма друг вид отопление, но ще харчи повече от колкото отдава /няма смисъл/.

2. Въпреки пестенето на тръби във външното тяло видимо от снимките и още по-видимо по обледенението на ленти на определени места, дефроста му е много добър според мен. В големия студ и мъгла при всеки дефрост стопява абсолютно всичко от външното тяло. Дефростта трае около 10 мин от спирането на вътрешното тяло до момента на задухване на топъл въздух от него /това при външна -10 гр./. Дефроста ми се струва, че не е свързан с количество обледенение или влажност, а просто при температура под еди колко си на всеки 1 час по часовник прави дефрост.

При мен топли 25 м2 хол, ново строителство север/запад но с 3 прозореца /два от които френски/ и две балконски врати и нямам никакви проблеми. Просто за 1000 лв. с монтажа не виждам човек какво повече може да иска.
    Сега в междинния сезон много бързо достига зададените 24 градуса и намалява температурата и скоростта на въздушния поток, а понякога и това ако не помогне - вътрешния вентилатор спира изцяло. Зимата ми стои на зададени 24 гр. защото това ми се равнява на около 22 гр. при пода на апартамената.

А като гледам миналата и тази зима се питам колко дни в годината е под -10 градуса.

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

За 1000лв има по хубави от тоя Панасоник.
    Madj0 и mirandi харесват това.

18. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

много съм любопитен кои са тези по-хубави...за 1000 с монтажа...
    mitko414, Aleksandars и steffan харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 9 ПърваПърва ... 6789 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 13-11-12, 21:39
  2. събиране на фреон в режим на отопление
    От mjechev във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 20
    Последно: 29-08-12, 00:43
  3. Bard KFR-35GW/X1 - код за грешка в режим отопление
    От alex2004 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 3
    Последно: 15-07-12, 16:43
  4. Отговори: 10
    Последно: 28-02-12, 09:25
  5. Споделете как в режим на отопление се държи климатика ви !!!
    От jav_1975 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 06-01-10, 18:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе