Този пост също е за бисерите, тъй като сонда не е вярното наименование на капсулата. Сондата е уред за проникване във вътрешността на нещо...
И престани да се правиш на интересен, EEV и ТРВ са устройства, които вършат една и съща работа, като EEV е значително по-гъвкаво и контролируемо.
Ако имаш чак толкова свободно време, напиши ЕТРВ в търсачката и намери човекът, който първи я споменава .
Накрая не било компютри, а компоти и т.н.
едит:
Между другото сега като се зачетох по резултатите...гледам, че доста от признатите специалисти във форума я ползват тази абревиатура . Къде е истината?
Този пост е редактиран от spas.slavchev; 01-11-14 в 23:54.
Този пост е редактиран от Mega; 02-11-14 в 00:26.
Jack Krauser, добре, ползваме EEV и готово. . Премахваме "Т" (Thermal) и става ЕРВ. Според мен от началото разбра за какво става въпрос, но от издребняване и желание да си "мериш" сондата на ТРВ-то с останалите опорочи цялата тема. В крайна сметка - да прав си.
Добре, вие като собственици на този модел, може ли да измерите и да кажете каква е изходящата температура на въздуха, когато компресора се кротне на ниски обороти и климатика достигне зададените градуси?
Аз съм убеден, че изходящата температура е около 35-40 градуса, което е напълно нормално за този климатик.
Само така ще имаме съгласие по въпроса за топленето на Panasonic CS-E09QKE.
Samsunga ми е AQV-09VBAN.Външното тяло е еднакво със 12 ката от серията.Компресора е 850 w.По номинал е 3,5 кв със Cop 4,12.При зададени 24 гр,като се върти около тях духа със около 38 гр,при зададени 26 духа със около 43 .Засичал съм го и при зададени 22 ,да духа със около 28 гр ,като компресора едва се мърда отвън.За да си даде повече зор и да изкара максимума си от около 53-54 гр ,трябва да му дам 30 гр.
@Jack Krauser, нямам проблем да изхарча някой киловат в тестове и мерения, стига да са от полза на човека.
@Mega , само за протокола
Поправи ме ако греша, но в схемата от сервизното за QKE е показан стъпковия мотор на EV. Приложил съм и една снимка на външното (без капак) преди монтажа.Относно QKE-то по сервизно му дават термичен EV.
QKE-Service-Manual.pdf
Този пост е редактиран от spas.slavchev; 02-11-14 в 01:35.
spas.slavchev, прав си, така изглежда. Аз гледам, че по таблиците в сервизното дават само Expansion Valve, което принципно го дават за термалния. Не схемите по-долу дават вече конкретизирано ELECTRO-MAGNETIC COIL(EXPANSION VALVE)
Отдавна отговорихме на човека. Който се интересува от температурите, да си отворисервизните или да мери. И при даисейкай V, и при Е- тата на Панасоник е 55 градуса, разлика няма. Лъхането на студено е друга бира, всеки климатизатор го може, при некоректни настройки.
Аз мога да измеря, но незнам в кой ден ще е. Последно като го пусках, след като достигна желаната температура така намали вентилатора, че напрактика струя около него не се усеща и не пречи по никакъв начин. Идеално се справи с отоплението на 13.5 кв.м при таван 2.70 м.
И моите наблюдения са същите - когато стигне на минимума минава на най-ниската степен на вентилатора (според мен даже на QUIET ) като през това време струята е много слаба и гореща - като завеса. В някакъв момент компресорът се изключва (стаята е малка 13кв.) и турбината се върти едвам едвам, за да обдухва датчика. При другия панасоник (XE09NKE/E09PKE) го няма това и като се кротне намалява струята, но не толкова като QKE , като там се усеща вече някаква хладина. При мен и на двете помещения държа вратите отворени с коридора и от малкото дни , в които паднаха температурите на 3-4 градуса (не , че е кой знае какво) не забелязах да си дават някакъв зор.
А малко да изместя темата. Забелязвам, че с падането на мощността по характеристики му пада и коп-ът. Бях останал с впечатлението, че тенденцията е обратна т.е. по-малка мощност = по-голям коп (е поне при японските е така). Това до тип компресор ли е?
Този пост е редактиран от spas.slavchev; 03-11-14 в 17:53.