Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 128
Like Tree56Одобрявам

Мнение за CS/CU-RE12QKE

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Мнение за CS/CU-RE12QKE

Цитат Първоначално публикувано от powerful Виж публикацията
    Не мисля да давам обяснения защо.
    Дай обяснения, че ми е интересно.

2.  

3. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Ми аз не виждам кой знае каква разлика между RE и Е серията. Имат еднакви компресори, еднакъв дефрост, почти еднакви топлообменници. RE са поорязани откъм максимална мощност и екстри, нямат йонизатор, еконави/аутокомфорт и нямат мощен режим.
    Е това "почти", което си написал е разликата. Има едни сервизни книжки с климатиците, които ако отвориш ще разбереш от къде идва разликата. Но да не навлизаме в подробности.
    centurionX одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Дай обяснения, че ми е интересно.
    Макар, че питаш колегата powerful..аз ще ти отговоря...
    -Вътрешните тела на въпросните серии..нямат нищо общо...-дори и пластмасата..
    Не ми се искаше, но ще споделя..че вътрешното тяло на RE-QKE, освен изброените от теб уж " глезотии" няма отстрани етикет с баркода указващ -произход от Малайзия-това го видях лично с очите си!...-Защо ли???....-може пък в магазина да са го отлепили
    Пластмасата изглежда различна..-няма и въртене на потока в хоризонталната равнина. Външните тела са с различни топлообменници.

5. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Има го етикета отстрани, същият е като на Е серията.

6. Member
    Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Има го етикета отстрани, същият е като на Е серията.
    Не знам..-казвам какво видях и това беше причината да си взема от Е серията..-защото в онзи момент не бях запознат с разликите между двете серии и ме интересуваше единствено по-примамливата цена...-сега не съжалявам...че заложих на Е!
    Между другото..може някой от собствениците на тази машина RE12QKE да постне снимка от задната странична-дясна част на вътрешното тяло тук в темата!
    Този пост е редактиран от centurionX; 14-01-16 в 20:50.

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

По-добре да постне снимка на хладилната част на външното тяло, отвътре. Да видим топлообменника и какво липсва.

8.  

9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Точно при тези панасоници едва ли има особено значение какви точно са им топлообменниците. На тия слабовати компресорчета каквито и обменници да им слагат - все тая. На слаб процесор и да му сложиш много RAM, по-мощен няма да стане. Аналогично положението с панасониците е същото.

10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

@Jack: Ами да взема да си изхвърля Дайсекаите на боклука, че и те са със слаботелесни компресорчета от по 750W.
    dimkaraganchev и spas.slavchev харесват това.

11. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    @Jack: Ами да взема да си изхвърля Дайсекаите на боклука, че и те са със слаботелесни компресорчета от по 750W.
    Да, обаче забрави, че твоите тошиби са с двойно-роторни компресори, с 2-но или 3-но по-голям дебит от на панасониците и няма място за сравнение. За какво да ги изхвърляш?! А нашите скръндзи са толкова стиснати, че даже на 15-ката си са сложили същия тоя слабоват компресор набичен на макс, в резултат на което комфорта и ефективността отиват на кино, за топленето да не говорим.
    На Етереите ако им бяха сложили един 900 ватов компресор просто щяха да заспят за зимата, и да бъдат много добри термопомпи. Ама не, от нашата секта са са толкова стиснати, че са решили да ни цакат с тия слабовати панасоници, които са си направо летни машинки, само че накичени с разни екстри.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 14-01-16 в 23:43.

12. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    Кажи къде ще ги хвърляш тези гадни и слаботелесни 5ци, да дойда ти помогна...

Представям си вече как съм ги сложил на сл. ден в спалните.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Джак, ако бодна един десеторен 500W компресор, дали ще бичи повече от един двоен еднокиловатов Срещал ли си някъде понятието "работа" и мислиш ли, че има нещо общо с мощността? Като четеш някъде текст, проумяваш ли съдържанието му? Мислиш ли, че като многократно цитираш една глупост, можеш да зомбираш някой друг, освен себе си?
    spas.slavchev одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от centurionX Виж публикацията
    Не знам..-казвам какво видях и това беше причината да си взема от Е серията..-защото в онзи момент не бях запознат с разликите между двете серии и ме интересуваше единствено по-примамливата цена...-сега не съжалявам...че заложих на Е!
    Между другото..може някой от собствениците на тази машина RE12QKE да постне снимка от задната странична-дясна част на вътрешното тяло тук в темата!
    Съжалявам за качеството на снимката с външното тяло, но по това време няма как да е по-добро.

https://goo.gl/photos/64dgBFPNteGDAUnKA
    https://goo.gl/photos/rHvwo8Zhaaf2WMsM6
    spas.slavchev одобрява това.

16. Member
    Тук е от
    May 2007

Благодаря, Жоро!

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Е нали уж бяха по-читави от старото РЕ, което си беше китайско дърво ,вече се сглобяват в Малайзия и т.н.
    Този пост е редактиран от avenger; 16-01-16 в 16:48.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    е нали уж бяха по читави от старото РЕ което си беше китайско дърво ,вече се сглобяват в малайзия и т.н.
    И кое точно не им е читаво на тези климатици? Възможно ли е когато се изказваш по този начин, да вмъкваш и съответните аргументи, защото в противен случай изглежда като провикване в кръчма?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 9 ПърваПърва ... 56789 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнение за тв НЕО 3D
    От rupi във форум Други телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 01-03-14, 15:13
  2. Мнение...
    От LeBron във форум Аудиотехника
    Отговори: 1
    Последно: 11-01-12, 14:42
  3. Мнение за ТВ
    От juspar във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 02-12-11, 21:32
  4. Мнение
    От temuchin във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 13-02-07, 09:00
  5. Мнение
    От Lupus във форум За Форума
    Отговори: 9
    Последно: 04-11-04, 21:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе