Макар, че питаш колегата powerful..аз ще ти отговоря...
-Вътрешните тела на въпросните серии..нямат нищо общо...-дори и пластмасата..
Не ми се искаше, но ще споделя..че вътрешното тяло на RE-QKE, освен изброените от теб уж " глезотии" няма отстрани етикет с баркода указващ -произход от Малайзия-това го видях лично с очите си!...-Защо ли???....-може пък в магазина да са го отлепили
Пластмасата изглежда различна..-няма и въртене на потока в хоризонталната равнина. Външните тела са с различни топлообменници.
Има го етикета отстрани, същият е като на Е серията.
Не знам..-казвам какво видях и това беше причината да си взема от Е серията..-защото в онзи момент не бях запознат с разликите между двете серии и ме интересуваше единствено по-примамливата цена...-сега не съжалявам...че заложих на Е!
Между другото..може някой от собствениците на тази машина RE12QKE да постне снимка от задната странична-дясна част на вътрешното тяло тук в темата!
Този пост е редактиран от centurionX; 14-01-16 в 20:50.
По-добре да постне снимка на хладилната част на външното тяло, отвътре. Да видим топлообменника и какво липсва.
Точно при тези панасоници едва ли има особено значение какви точно са им топлообменниците. На тия слабовати компресорчета каквито и обменници да им слагат - все тая. На слаб процесор и да му сложиш много RAM, по-мощен няма да стане. Аналогично положението с панасониците е същото.
@Jack: Ами да взема да си изхвърля Дайсекаите на боклука, че и те са със слаботелесни компресорчета от по 750W.
Да, обаче забрави, че твоите тошиби са с двойно-роторни компресори, с 2-но или 3-но по-голям дебит от на панасониците и няма място за сравнение. За какво да ги изхвърляш?! А нашите скръндзи са толкова стиснати, че даже на 15-ката си са сложили същия тоя слабоват компресор набичен на макс, в резултат на което комфорта и ефективността отиват на кино, за топленето да не говорим.
На Етереите ако им бяха сложили един 900 ватов компресор просто щяха да заспят за зимата, и да бъдат много добри термопомпи. Ама не, от нашата секта са са толкова стиснати, че са решили да ни цакат с тия слабовати панасоници, които са си направо летни машинки, само че накичени с разни екстри.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 14-01-16 в 23:43.
Джак, ако бодна един десеторен 500W компресор, дали ще бичи повече от един двоен еднокиловатов Срещал ли си някъде понятието "работа" и мислиш ли, че има нещо общо с мощността? Като четеш някъде текст, проумяваш ли съдържанието му? Мислиш ли, че като многократно цитираш една глупост, можеш да зомбираш някой друг, освен себе си?
Съжалявам за качеството на снимката с външното тяло, но по това време няма как да е по-добро.
https://goo.gl/photos/64dgBFPNteGDAUnKA
https://goo.gl/photos/rHvwo8Zhaaf2WMsM6
Е нали уж бяха по-читави от старото РЕ, което си беше китайско дърво ,вече се сглобяват в Малайзия и т.н.
Този пост е редактиран от avenger; 16-01-16 в 16:48.