Хм, че то и "старото РЕ което си беше китайско дърво" хич не е лошо. Щом си топлят в тези студове и след толкова години, какво им има?
Хм, че то и "старото РЕ което си беше китайско дърво" хич не е лошо. Щом си топлят в тези студове и след толкова години, какво им има?
Ами не, не съм написал точно това. Написах, че по време на сън използвам конвектор поради абсолютно безшумната му работа. Сега ще добавя, че ако температурата на въздуха отвън е под нулата, използвам само климатика и той работи денонощно. Ако обаче през нощта навън температурата е например 10 градуса, напълно безсмислено е да работи климатика, при положение, че и конвектора ще се справи с отоплението без осезаемо голям разход на енергия.
Между другото, имам и още един такъв климатик, но той работи изключително самостоятелно.
И накрая, ако си капацитет в областта на климатиците, би ли ми казал дали съм направил правилен избор в този ценови диапазон и ако не съм, какъв климатик е трябвало да си купя според теб?
Ще ти го напиша малко по-опростено. В нито един момент не работят едновременно конвектор и климатик. Климатикът се ползва или денонощно, ако през определена част от денонощието има вероятност температурата навън да слезе под нулата или се ползва докато реша да си лягам, изключва се и се включва конвектора.
С други думи ползвам конвектор само през нощта и само в спалнята.
Колеги някой знае ли CS/CU-RE9QKE, дали имат защита при ниски температури? Аз имам такъв и при -13 градуса си работеше супер, тези дни стана малко по-студено и температурата падна до -18 градуса и климатика спря да работи. Свети му само Power диода, турбината не работи, компресора не се чува и няма много лед по външното тяло. Вчера вечерта си работеше добре, през нощта паднаха температурите и на сутринта беше доста хладно в стаята, явно не е работил през цялата нощ. Днес през деня се повишиха температурите до -12 - -13 градуса и работеше и топлеше добре. Сега пак паднаха под - 15 и отново не работи, само свети и нищо друго. За разлика от него имам едно fujitsu, което работи без грешка при тези температури, а по външното му тяло има много лед.
Най-интересното е, че от RE QKE и аз нямам оплаквания, а от E QKE не е като да няма. Главно хладна струя + силно течение. Чести дефрости. Дрънкащи ламарини при качване на оборотите. Трябва да се подложи нещо между предния панел и шината, която дели компресорната част от витлото. Точно под винта на капака се пада. Лепим едни самозалепващи ленти там и се оправят.
Да де, аз това и казвам. Не очаквах обаче LKC да се държи толкова добре, а вече мина изпитанията и на 2012 г.
Ами и на моите спецификацията е до -15,ама при -22 не са спирали,вярно от зададени 23 градуса поддържат 19,но нямам нужда от спомагателно отопление.