Така е оборотите на турбината са почти два пъти по-ниски от тези на Панасоника,и не се усеща хладна струя.Тогава ще има ''защо не подържа зададената температура''.Така е пълно щастие няма
Това с високите обороти на турбината е вярно. Не знам защо, но на Панасоник дебитът на отделните степени е по-висок от на останалите марки. Тия дни пробвах единия от моите на максимален вентилатор и 30 градуса -(имах вибрации отвън заради сенника и тествах дали съм ги отстранил) ... Та не можа да стигне 50 градуса на струята, въпреки, че компресорът работеше на 1100W. След като разгледах сервизните на 9-ки от средния и високия клас Fujitsu / Toshiba видях, че техният дебит е между 600 и 660 кубика на час, а на Панасоник при максимален вентилатор е над 770-780. Вероятно се опитват с по-голям дебит и топлообмен да постигнат по-висок COP. Специално при мен нямам оплаквания, защото има доста ниски степени, на които струята е плътна и гореща ..
Годподин Славчев, Вие сте си купили Панасоник. RE моделите на марката нямат много общо. Когато човек не еска или не може да задели сумата, която трябва за този модел, си купува нещо, брандирано като Мидея, Трео, Нео или нещо подобно. То, със сигурност ще работи по-добре.
Твърдиш че мидейките топлят по добре от РЕ серията на Панасоник?
РЕ-то не беше ли малко по скопена версия от мин. годишната Етереа (външно) и вътрешно без йонизатор и еко функциите.
Не съм се топлил на RE Панасоник, но се топля от време на време на Мидея. До -10 градуса топлят, но пъшкат начесто с дефрости и шумят. Гадни са, но стават. Що се отнася до Е- серията и RE-серията на Панасоник, имат разлика и в хладилната част. Осезаема, както чета тук. А еко-функциите не са екстра, те са една голяма глупост. Достатъчен за една машина е режим "сън" и таймер.
Възможно е да греша, но мисля, че RE12QKE е с външно на E12PKE и малко пипнат софт... Поне имам спомен , че съм го срещал това твърдение във форума.
Ми аз не виждам кой знае каква разлика между RE и Е серията. Имат еднакви компресори, еднакъв дефрост, почти еднакви топлообменници. RE са поорязани откъм максимална мощност и екстри, нямат йонизатор, еконави/аутокомфорт и нямат мощен режим.
Много неща не виждаш, затова чети. Рамата на VW Vento и Сеат Толедо са също еднакви. Надписът "дайкин" на сиестата и уруру сарарата, едва ли са различни.
Ти да не мислиш, че точно твоя е правен лично от президента на Панасоник? Кой знае дали някой начинаещ малайзиец с две леви ръце не се учил на него.
Сравнява ябълки с тикви. Не, че не се намират и в Малайзия.
Това са пълни глупости, да сравняваме RE с Е. Не мисля да давам обяснения защо.