Страница 9 от 21 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 312
Like Tree170Одобрявам

Panasonic CS-E12QKEW ETHEREA '2014 - отзиви от потребители

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member Аватара на Йордан Илиев
    Тук е от
    Jun 2014
    Живее в
    Ямбол

Отговор: Panasonic CS-E12QKEW ETHEREA 2014-Отзиви от потребителите

При зададени 24гр в стаята поддържа 23.2гр, става дума за хол 22кв на 8етаж над нас никой не живее, а под нас се отопляват също с климатик в гр Ямбол
    spas.slavchev одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Живее в
    Пловдив

Аз съм с 09qkew в стая 12.5 кв.м и при зададени 23 си поддържа 22-23. Не съм го усетил да прави чести дефрости с изключение на един период 1-2 дни преди 2 - 3 седмици някъде, когато беше много влажно и малко под нулата. Сега при същите и по-ниски температури не се наблюдава често дефростване.

Edit: Вентилатора е на Ауто. Еко нави и прочие са спрени.
    Този пост е редактиран от Airfan; 22-01-16 в 11:15.

4. Member Аватара на peshaka
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Сoфия

При мен пак го направи тази сутрин не смогваше и беше 19 при зададени 23 градуса , махнах аутото на вента и го настроих на 3 черти и за около час веднага дръпна един градус.Утре сутринта ще го видим как е с ръчен вентилатор.
    Този пост е редактиран от avenger; 21-01-16 в 20:13.

5. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Задай му макс вентилатор,явно имаш много големи топлозагуби.

6. Junior Member Аватара на Йордан Илиев
    Тук е от
    Jun 2014
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от peshaka Виж публикацията
    При мен пак го направи тази сутрин не смогваше и беше 19 при зададени 23градуса , махнах аутото на вента и го настройх на 3 черти и за около час веднага дръпна един градус ,утре сутринта ще го видим как е с ръчен вентилатор
    Аз го карам на 5степен-макс насочен да духа надолу

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Перник

Здравейте Да се похваля и аз. Имам въпросния модел от август 2015г. Монтиран е в къща в гр. Перник във висок квартал около 900 метра надморска височина заедно с още два климатика. Къщата е с големи топлозагуби и все пак успяваше до сега да се справи. Настроен е на 21 градуса, а поддържа около 21-22.5. Не съм го изключвал от началото на октомври. Единствения проблем до сега бяха честите дефрости, когато паднаха сериозно температурите. Поради големите топлозагуби температурата от 22 градуса падаше до около 18. След дефрост успяваше да достигне отново до 22 градуса и точно, когато трябва да се кротне и да намали консумацията следва отново дефрост. Всичко това при температури под -10 градуса. За сметка на това питата на външното тяло почти винаги е чиста, а е монтиран на северната страна на къщата, където слънце почти не огрява. Някак си преглътнах честите дефрости, но днес малко се изненадах. Сутринта бе -19 и климатика не работеше. Светеше Power (без да мига) и до там. Нито външното работеше нито турбината вътре. Външното тяло бе чисто. Оставих го така без да го пипам. Когато температурата навън се повиши до -17.2 сам си тръгна. След половин час работа на компресора на около 500вата (вътрешната турбина почти не се въртеше беше поставена на ауто) най-накрая се развъртя компресора на по-висока мощност, а след това и турбината на вътрешното започна да духа приятно топло. Направи ми впечатление бавната реакция на управлението на компресора. Защо толкова време не искаше да вдигне обороти на компресора. Защо на -18 -19 не искаше да работи, при условие, че на -17 сам си тръгна и духаше топло? Останалите 2 климатика работеха без грешка LG CS09AF - който държеше моментна консумация между 700 и 900 вата и духаше топло и една конвенционална Osaka стара 18-ка (2000година), която също работеше без грижи и топлеше. Панасоника за мен е добър, но имам чувството, че управлението му не е както трябва. Давам пример - LG-то след дефрост при много студено време (рядко има такива) стартира на минимум и след минута две вече компресора се е форсирал и вътре духа много топъл въздух, докато Панасоника при същите условия след дефрост, понякога може да минат и 5-8 мин преди да сгрее вътрешния топлообменик и да започне да духа топло. Няма как да го сгрее бързо при ниски температури, ако компресора не се напъне поне малко.
    Този пост е редактиран от hristo.petrov; 24-01-16 в 14:17.
    spas.slavchev одобрява това.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив

Това е много разочароващо ако се окаже, че има защита.. Факт е , че работния диапазон е до -15, но повечето други марки си работят без проблем... Да му помогнеш в студовете или да не смогва е едно, но ако трябва да търся резервно отопление си е доста кофти . Май сега ако трябва да избирам няма да се спра на Panasonic... Това с дефростите също е доста смущаващо....
    mkukas одобрява това.

10. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Компресорът на тези панасоници е супер-слаб, затова Етереите не стават за отопление при сериозни минусови температури. Комфортно работят до около -5, а максимума им е около -8 градуса. По-надолу увисват. Не ги мъчете в такива студове, за да не ги счупите.
    Цитат Първоначално публикувано от hristo.petrov Виж публикацията
    Някак си преглътнах честите дефрости, но днес малко се изненадах. Сутринта бе -19 и климатика не работеше. Светеше Power (без да мига) и до там. Нито външното работеше нито турбината вътре. Външното тяло бе чисто. Оставих го така без да го пипам. Когато температурата навън се повиши до -17.2 сам си тръгна. След половин час работа на компресора на около 500 вата (вътрешната турбина почти не се въртеше беше поставена на ауто) най-накрая се развъртя компресора на по-висока мощност, а след това и турбината на вътрешното започна да духа приятно топло. Направи ми впечатление бавната реакция на управлението на компресора. Защо толкова време не искаше да вдигне обороти на компресора. Защо на -18 -19 не искаше да работи, при условие, че на -17 сам си тръгна и духаше топло?
    Защото, както казах, компресора е супер-слаб и при тези екстремно ниски температури не му стигат силите да изпарява достатъчно хладилния агент. Ако се развърти повече, започва да засмуква определено количество течен фреон, който разрежда и измива маслото в цилиндъра и ако работи така продължително време, това води до ускорено износване на лагерите, буталото, основата и на останалите части в компресора.
    Затова компресора ти не вдига обороти, а под -17 градуса сигурно са сложили някаква защита, която го изключва за да не се счупи.
    Климатиците предназначени да работят до и под -15 имат двойно дроселиране на фреона, за да се избегне този проблем, а вие мъчите тези слаби Панасоници, които са проектирани за летни машинки да работят при -17 и надолу.
    Така най-много да им развалите компресорите, а от честото обръщане на режимите.заради прекалено многото дефрости може да им се счупи и пружината.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 25-01-16 в 13:26.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Колега , чета постовете и се чудя на глупостите ,които пишеш.Ти чуваш ли се какво говориш ?Как компресора ще засмуче определено количество течен фреон?Ясно ли ти е какво ще стане ,ако наистина е така?
    dodo_pv одобрява това.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от KING-T Виж публикацията
    Колега , чета постовете и се чудя на глупостите ,които пишеш.Ти чуваш ли се какво говориш ?Как компресора ще засмуче определено количество течен фреон?Ясно ли ти е какво ще стане ,ако наистина е така?
    Неговият ще засмучи, защото е пипал където не трябва. Нашите ще си топлят и да -20. Не му се връзвай на глупостите.
    KING-T одобрява това.

13. Тук е от
    Dec 2015

Въпрос:
    Как се почиства NANOE - G генератора? При изключен климатик, както трябва да се прави според ръководството, капакът пред жалузите се затваря, и аз съответно нямам достъп до NANOE G генератора. Има ли опция при изкл. климатик, предпазния капак да не се спуска?
    Напоследък при работа на климатика се появява неприятна миризма, не знам дали се дължи на NANOE G генератора (не съм го чистил откак купих климатика пред 9 месеца) или нещо друго

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Не е от това колега миризмата. Трябва профилактика да се направи на климатика. Почистване на изпарителя, ваничката и вентилатора.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
    bobovo, Aleksandars и ivan74 харесват това.

16. Member Аватара на peshaka
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Сoфия

Цитат Първоначално публикувано от vilkos Виж публикацията
    Въпрос:
    Как се почиства NANOE - G генератора? При изключен климатик, както трябва да се прави според ръководството, капакът пред жалузите се затваря, и аз съответно нямам достъп до NANOE G генератора. Има ли опция при изкл. климатик, предпазния капак да не се спуска?
    Напоследък при работа на климатика се появява неприятна миризма, не знам дали се дължи на NANOE G генератора (не съм го чистил откак купих климатика пред 9 месеца) или нещо друго
    На спрян климатик отварям ръчно клапите чистя то с клечки за уши и като го пусна той си ги намества.

17. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от vilkos Виж публикацията
    Въпрос: Как се почиства NANOE - G генератора? При изключен климатик, както трябва да се прави според ръководството, капакът пред жалузите се затваря, и аз съответно нямам достъп до NANOE G генератора. Има ли опция при изкл. климатик, предпазния капак да не се спуска? Напоследък при работа на климатика се появява неприятна миризма, не знам дали се дължи на NANOE G генератора (не съм го чистил откак купих климатика пред 9 месеца) или нещо друго
    Както ти писаха по-горе, трябва да се измият изпарителя, ваничката и вентилатора за да се премахне миризмата. А NANOE-то се чисти на спрян климатик. Внимателно отваряш голямата клапа и с дървена клечица, малко памук и препарат за миене почистваш черните сажди от полукръглият електрод до метален блясък. И не трябва да го включваш преди електродите да са изсъхнали напълно.

18. Тук е от
    Dec 2015

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Както ти писаха по-горе, трябва да се измият изпарителя, ваничката и вентилатора за да се премахне миризмата. А NANOE-то се чисти на спрян климатик. Внимателно отваряш голямата клапа и с дървена клечица, малко памук и препарат за миене почистваш черните сажди от полукръглият електрод до метален блясък. И не трябва да го включваш преди електродите да са изсъхнали напълно.
    Не мога да разбера, как се отваря голямата клапа при изключен климатик, дърпа се със сила, натиска се някакво бутонче или как точно?
    Това с профилактиката ще го направя по натам, но за моемента искам да почистя G генератора

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 21 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Etherea 2016г.
    От emil vasilev във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 561
    Последно: 24-04-19, 12:02
  2. Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S или Panasonic CS-E12QKEW/CU-E12QKE
    От Panchito във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 27
    Последно: 27-07-16, 09:14
  3. Panasonic CS-E12QKEW - Проблем с вертикалните клапи
    От TsvetanY във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 9
    Последно: 03-08-15, 22:50
  4. Вътрешно тяло Panasonic CS-E12QKEW, какъв модел е външното?
    От laptop7788 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 8
    Последно: 30-06-14, 01:08
  5. Проблем с Panasonic CS/CU-E12-NKE-3 Etherea
    От ambrozia403 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 2
    Последно: 17-07-13, 23:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе