Хващаш я с пръста от горната и част и леко я избутваш надолу , симулираш същото движение както си го прави той с моторчетата.
Хващаш я с пръста от горната и част и леко я избутваш надолу , симулираш същото движение както си го прави той с моторчетата.
Колеги имам E09PKE и не останах много доволен от работата му при температура по ниска от -10°С. Поведението на Е12QKE като гледам май е същото. Чудя се за покупка тъй като го има на 1320лв. вашето мнение?
Поведението му ще е същото като на твоят 09пке ,аз не бих повторил с панасоник (за отопление).
Колега...твоята 9-ка няма нищо общо с 12-ката, която си визирал-различни серии са! А що се отнася до топленето...-мен лично Е12QKE ме топлеше тази зима на последния етаж в апартамент без изолация!...и докато се чудиш...-цената вероятно отново ще се върне на старите позиции!
Успех с избора!
Сигурен ли си, че има особенни разлики?
Как се справя със студеното време под 10°С подозирам, че влиза в един безконечен лууп от дефрости и работа на мах.
edit: така работи моя https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post754222
Този пост е редактиран от Zygot; 05-08-16 в 11:25.
Явно панасониците за европейският пазар са за преходните сезони и за охлаждане лятото. Падне ли сланата, парното,кюмбета....котлета....
В момента говорите пълни глупости. То за това вече 8 години се топля с Панасоник без проблем.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Глупости наричаш записките ми как работи климатика при ниски температури в помощ на колегите избиращи климатик ли?
Това, че не си наблюдавал това поведение не означава, че го няма.
Може, ама преди 8 години е произведен. За мене дефрост на незаскрежена пита един път на 4часа, нещо като контролен дефрост. Но подкара ли ги през 30мин. за мене климатика е от т.н. "лятни модели".
Мене не ме интересува записки и други неща . Интересува ме ,като му задам 23 градуса и в стаята да е толкова.С двата Панасоника нямам проблеми в това отношение дори при -15 . Вярно е единия се задъхва - Е9GKE,но успява да ги поддържа. Другия няма проблеми - Е9LKE-3.
Но да пишете,че са "летни климатици" и за предходните сезони,това напълно не е вярно.
@zygot коментара ми не беше насочен напълно към теб.
Всеки е в правото си да има мнение, не е нужно всички мнения да съвпадат. Щом си доволен какво повече, със здраве да си ги ползваш още много пъти по 8 години.
Че те Етереите са си летни модели. Специално за отопление през зимата и за студен климат, Panasonic имат нордик модели като NE_NKE, HE_PKE и т.н., които се познават по преоразмерения компресор и по други конструктивни изменения.
Това, че в България някой се опитва да се топли в големите студове с климатик предназначен за преходните сезони и основно за охлаждане през лятото, си е негов проблем.
Така като гледам доволните от Етереите са предимно от Пловдив и Южна България, където няма зима.
Да ,ако Русе е в Южна България здраве му кажи.
Винаги се включвам, когато видя прекалено много глупости, струпани на едно място. Подкарвам на първа, с дефростите: За тези, които са пропуснали да прочетат, почваме с отопление на таванско помещение 30 кв.м./ 60 куб.м., подкеремидно дюшеме и 10 см. Вата Isover Domo: Външна t=-12°С, вътрешна +8°С. Стартира се на автоматична турбина и задание 24°C. Първи дефрост след около 40 мин., дебелина на леда над половин сантиметър, напълно запечатан изпарител. Втори дефрост след около 40 минути, с различими ламели на изпарителя, напълно запечатан. Трети дефрост след 65 минути, с явно различими ламели на топлообменника. Вътрешна температура +20°С. След 90 минути работа, температурата се стабилизира на 22°С, почти чист изпарител и липса на четвърти дефрост. Спрях машината, защото тавана бе необитаем и ми писна да се занимавам с машината. Е9РКЕ. Бих посъветвал недоволните от етериите да затварят вратите и прозорците на помещението, което отопляват и при недостиг на мощност да включват допълнителен радиатор или да не спират машината. Глупостите за несъвършен дефрост при етериите са пълни.
Ми що тогава толкова народ се жали....( или съм останал аз с такова грешно впечатление
А много се чудех за една етерея, но в крайна сметка взех MHI- то.