Страница 22 от 31 ПърваПърва ... 122021222324 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 457
Like Tree231Одобрявам

мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2013

Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

Бихте ли ми казали, сега след като вече твърдят, че климатикът ми е ремонтиран - какво да направя и при какви условия този модел може да работи с минималната си консумация или с някаква, различна от 330-340 вата с последващ OFF, така че да поддържа постоянна темпратура на струята, а не да варира от 26 до 36 градуса през 3 минути?

Сега каквито и градуси да му задам - той работи и температурата на топлообменника става все по-висока и по-висока, като винаги спазва следния принцип: температурата на струята се покачва плавно до стойност около 16-18 градуса над зададените и машината работи до точката на изключване - 2 - 2.5 градуса над зададените от ДУ. Няма значение дали му задавам 22, 24, 26, 23.5 или каквото и да е. Е, при по-високи зададени, струята се затопля малко повече, но пак се повтаря същото - работи и топли, докато изключи. Изобщо по никакъв начин не си помисля да намали честотата и да слезе на по-ниска консумация. Сега поне постига тези температури и високи градуси с лекота - 4-500 вата, в зависимост от зададените.

Вчера го засичах с термометри и хронометър, врати му отварях за обем, сензора съм отдалечил от питата и нищо. Абсолютно точно си следва написаното в книжката: в момента, в който отчете Т на постъпващия 2 градуса над зададените, започва да брои 3 минути (без да променя по никакъв начин честотата на компресора или силата на турбината, а напротив - продължава да става все по-топло) и на третата минута изключва. Дотогава е станало около 2.8 - 3.0 градуса над зададените. От момента на изключването започва да брои точно 3 минути и след това ако тази разлика е станала под 2 градуса - включва компресора пак. Като го включи - гони си някаква сериозна топлина и цел, незнайно защо, при което пак духа много топла струя и температурата на входящия се повишава с повече от 2 градуса над зададените. Това след 3 минути означава изключване. Пробвах го на режим QUIET на турбината, също на АУТО, на всяка една ръчна степен - няма промяна. За тия степени на турбината и преди писах - няма значение на каква степен е, но като падне темпратурата на струята - намалява духането, а като се увеличи над 39 градуса - усилва. Дали е на 1 или 5 - все тая. Работи си Он-Оф и това е. Като отворя вратите за да му "дам обем и пространство" - няма никаква промяна - пак си работи така, просто минава малко повече време до изключването. Като беше с изтекъл фреон - поне слизаше под 300 вата, но струята беше едва 26-28 градуса.

И двата ми климатика работят точно по този начин, напълно еднакво. Вместо да духат постоянно с 31-32-33 градуса, те 3 минути не работят, а 3-4 минути духат 35-38 градуса. Какви стъпки да направя и при какви условия и настройки да работят така, както твърди производителят - да намалят честотата си, вместо да изключват? Чета по другите теми (разбира се други марки), че на повечето потребители инверторите слизат на супер ниски мощности. Този е 180 вата по каталог (и двата!), но както каза колегата mbirol - под 340 вата не може. Някой има ли логично обяснение? Вчера изчетох сервизната инструкция от-до - никъде не пише нищо, което да ме насочи. А като ги избирах - съобразих точно това - че за моите нужди такъв минимум ще бъде екстра. Да не би да трябва навън да е 14 градуса, да му задам 20 или какво?

Това наистина е безумно! Мисля, че това ще е следващото ми оплакване към фирмата. Аз ли нещо не съм разбрал? Не трябва ли всеки инвертор като поддържа темпертура, да го прави с една и съща темпратура на струята и една и съща степен на турбината? Ако става по-топло - да намали, а ако е по-студено - да засили? Ако намали до степен, при която вече няма накъде да намали - чак тогава да изключи. А не да ми изключва при стойност 2х над минимума.
    Този пост е редактиран от ogi28b; 31-01-19 в 15:04.

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Оплакване за какво? Работи ли ти климатика топли ли прави по топло това не е гаранционен дефект. Като ти държи с 2 градуса повече задай му 2градуса по малко, нашата мидея в магазина е така задавам 21 а подържа 23.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2013

Може би не сте вникнали в основния проблем, г-н Велев. Проблемът ми не е, че държи с 2 градуса по-топло. Проблемът ми е, че климатикът е инверторен с минимална мощност на отопление 180 вата и обхват на мощността от 180 до 1200 вата. Само че той не работи с такава минимална мощност, а с почти двойно по-голяма (например 350) и изведнъж изключва. Това нормално ли е, според вас? Това не е ли логична работа за климатик с минимална мощност 350 вата, а не 180? Освен ако има нещо,което не разбирам и изпускам и се надявам някой да обясни?

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

180 ще го видиш на охлаждане.
    bobovo и shener84 харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

При мен по стар модел панасоник 12-ка в топла спалня 14кв. нагласен само на 1 скорост точно така изключва на 350 360 вата като е топло навън,каквито и градуси да съм му задал като падне под 4-5 градуса външна си слиза на минимум зависи колко градуса съм задал ако са 21 например пак изключва и навън е до 0 някъде,ако е по студено и пак нагласен на 21 заработва на минимум с часове дни, но ако трябва да си поддържа с минимум 180-200 вата го прави само при студено време под 4-5 външна дори и на -13 по цяла нощ е работил така без да изключва.

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от ogi28b Виж публикацията
    ... Проблемът ми е, че климатикът е инверторен с минимална мощност на отопление 180 вата и обхват на мощността от 180 до 1200 вата. Само че той не работи с такава минимална мощност, а с почти двойно по-голяма (например 350) и изведнъж изключва...
    Този проблем не е само Ваш, а на всеки друг собственик на изправна преоразмерена машина, монтирана в нетемперирано помещение. Отварянето на врати за коригиране на обема не решава проблема.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    180 ще го видиш на охлаждане.
    Добре, вероятно е така. Но питам за отопление - при какви условия работи на минимум? Минимумът на отоппление е 180. Мисля, че изобщо не познавате модела, защото казвате някакви неща наизуст, нямащи нищо общо с данните на производителя. Прилагам картинка, за да видите, че вероятно грешите.

Благодаря, mystikalrs, за насоката. Ще го следя. Може би има някаква логика да е така, но не я знам.

Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Оги, аджеба, когато постигнеш условия като в лабораторията където е тествана машината, тогава, ако не работи както е описано ще пишеш, че не е наред...то стана ебати драмата с този Панасоник....

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    bobovo, ivan74 и shener84 харесват това.

11. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от ogi28b Виж публикацията
    Това наистина е безумно! Мисля, че това ще е следващото ми оплакване към фирмата. Аз ли нещо не съм разбрал? Не трябва ли всеки инвертор като поддържа темпертура, да го прави с една и съща темпратура на струята и една и съща степен на турбината? Ако става по-топло - да намали, а ако е по-студено - да засили? Ако намали до степен, при която вече няма накъде да намали - чак тогава да изключи. А не да ми изключва при стойност 2х над минимума.
    Това няма кой да ти го приеме. Трябвало е да се запознаеш по-рано за работата на климатиците и за фирмата откъдето ще го купуваш. Специално за Вишит е писано доста в този форум.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2013

Или по просто Z- серията с R32 не слиза до обявения минимум за разлика от Е - серията с R410a.
    zxc0 одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Оги, аджеба, когато постигнеш условия като в лабораторията където е тествана машината, тогава, ако не работи както е описано ще пишеш, че не е наред...то стана ебати драмата с този Панасоник....

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    Нали това питам - при какви условия работи така? За мен е достатъчна драма това, че вече веднъж открих проблем и сега не съм сигурен това, което наблюдавам - проблем ли е или не. Тва не е радиатор с реотан, да му измеря съпротивлението и да кажа P = U * U / R, ами е сложна техника, която вие знаете, но аз не знам как работи. Затова питам.

В крайна сметка е тествано при някакви условия - температура на постъпващия във вътрешното тяло - толкова, във външното - толкова, зададени градуси - толкова, квадратура/обем - толкова, топлозагуби - толкова... в някакъв момент работи стабилно на 180. Питам съвсем просто - какви са тия условия, при които това се случва?

Извинявай, че съм ти създал впечатление, че във всяка тема пиша за тоя климатик! В онази исках само да помогна на колегата, който е пред избор, като му споделя опит, защото условията не са много по-различни, но друг колега се зачете в написаното от мен и каза, че имам проблем. Моля всички да ме извинят, че непрекъснато ви занимавам с този климатик.
    Този пост е редактиран от ogi28b; 31-01-19 в 17:57.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Оги, ако четеш това, което ти пишат другите и успееш да отсееш глупостите, няма да се налага да пишеш толкова много, нито да се притесняваш излишно. Всеки един климатизатор притежава свойството да се саморегулира, посредством обратна връзка. Температурна. Саморегулирането е процес, протичащ с определена скорост. Най-общо казано, тази скорост зависи обратно пропорционално от класа на машината, заради броя на сензорите и таймерите в програмата. Промяната на температурата в помещението на теория трябва да бъде с пъти по-бавно от скоростта на саморегулирането. Алгоритъмът на различните производители за достигането на минимума на отопление също е много различен. На практика едва ли има търговец, който да ти ги разясни тези неща, особено с подробности. Бъди по-ларж, приеми, че машината не е нищо повече от един тъп електродомакински уред, незаслужаващ вниманието, което и отделяш. Ще ти е по-лесно и ще се почувстваш по-добре.
    Иди за риба!

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    ivan74 одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

При мен цял ден работи он офф на 21 нагласен изключва на 360 вата, зададох 23 градуса дигна на 600 стопли свали на 420 и изключи. После се включи дигна за малко на 420 вата и си слезе на минимум 200 вата и така заработи. При теб явно или климатика не може да слезе на минимум нов модел е с различен компресор от старите панасоници, или помещението е виновно, но няма смисъл да се мъчиш и следиш постоянно,при много марки климатици не всичко което е написано в действителност е така. Ако толкова те дразни си ползвай радиатора и това е нищо не можеш друго да направиш, най-добре си ползвай климатика и нему обръщай толкова внимание кога включва и кога не при мен го прави доста тихо и си спим на него без да ни буди изобщо.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Оги , търсете малоумника който ви е препоръчал 9-ка с номинал 3.4 за 13кв.м. само за да ви вземе парите. В такова помещение само , че къща имам машина(от подписа) с номинал 2.2kw. и се справя чудесно.
    20Zs-s е с номинал 2.7kw в 18.5кв.м + .... масово се "препоръчва" преоразмеряване заради печалбата или от некомпетентност.

18. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Оги , търсете малоумника който ви е препоръчал 9-ка с номинал 3.4 за 13кв.м. само за да ви вземе парите. В такова помещение само , че къща имам машина(от подписа) с номинал 2.2kw. и се справя чудесно.
    20Zs-s е с номинал 2.7kw в 18.5кв.м + .... масово се "препоръчва" преоразмеряване заради печалбата или от некомпетентност.
    Айде сега да ти го върна. Сериозно ли сравняваш японско Фуджи 22-ка с европейски Панасоник?
    Mig82 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 31 ПърваПърва ... 122021222324 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнение за Panasonic CS-EX221C
    От M.Schumacher във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 10-02-17, 11:08
  2. Мнение за Panasonic TX-58 DXU 701
    От ventorini във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 10-10-16, 00:13
  3. мнение за panasonic cs/cu-re12pke, re9pke
    От seteboss във форум Климатици Panasonic, National
    Последно: 23-06-13, 00:15
  4. PANASONIC TX-P50ST30E Мнение
    От eriki във форум Panasonic телевизори
    Последно: 20-02-12, 18:53
  5. Мнение за Фотоапарат PANASONIC DMC-TZ2
    От alexb във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 6
    Последно: 15-02-08, 10:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе