Страница 21 от 31 ПърваПърва ... 111920212223 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 457
Like Tree231Одобрявам

мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Вие хубаво ги храните големите фирми, но дали сте наясно, че инвестират пари в обучението на кадри, които в последствие напускат преждевременно, завличайки ги и финансово, и кадрово? Дали пък не е виновен някой Друг, отказващ да регламентира дейността в бранша? Питам, защото и аз бях потърпевш, но поне поназнайвам за някои практики. Не мисля, че е редно да се критикуват публично, по този начин.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    За съжаление, всички са виновни с нещо. То затова сме и на това дередже. Ако не се говори за проблема то значи няма проблем. Дори и един човек да се е спасил от некадърен монтаж си е постижение, понеже климатик не се купува всеки ден и доста хора са изстрадали парите му за да бъде оризелен от група некадърници.
    dodo_pv и mystikalrs харесват това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2013

Само да кажа, при мен направиха вакуумиране и презареждане. Източиха около 650 грама, казаха, че в машината остава някакво количество, което не може да се източи, но излиза после при вкауумирането, и някакво количество в маркучите, което не може да се измери, но е около 80 гр. Общо е имало около 850 грама, така твърди човекът със станцията. После заредиха 1 кг от бутилката, като е повече заради тези 80 грама, които оставали в маркучите. Сега имам около 920 грама в машината. Ако не бъркам, 890 грама беше фабричното количество и там 30-на грама за 3 метра допълнителни тръби, да кажем, че е добре. Така ли е?

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Абе какви са тези олигофрени...хванали са Ви за канарче отвсякъде.....

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    Rumb@ta, spas.slavchev и shener84 харесват това.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2013

Еми като не разбирам - това е положението - казват ми нещо,което звучи логично и аз няма как да знам вярно ли е или не на момента.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Източили са 650 грама, а имало общо 850грама? А де?
    Нали наскоро ти бяха допълнили на око около 400 грама, къде са отишли те? Да търсят пропуск.

7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от ogi28b Виж публикацията
    ...Сега имам около 920 грама в машината. Ако не бъркам, 890 грама беше фабричното количество и там 30-на грама за 3 метра допълнителни тръби, да кажем, че е добре. Така ли е?
    Добре е така, но след снимката на сдъвкания конус не се знае дали цялото упражнение няма да се окаже пълнене на каца без дъно.
    Излиза, че предния път, когато са го пълнили на око, количеството е било по-малко и климатикът пак е бил недозареден.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 29-01-19 в 17:05.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от biro Виж публикацията
    Източили са 650 грама, а имало общо 850грама? А де?
    Нали наскоро ти бяха допълнили на око около 400 грама, къде са отишли те? Да търсят пропуск.
    Не съм го написал добре. Значи - наскоро като ми допълваха, беше "на око" и техникът няма как да знае колко точно е напълнил. Написа 400 гр. наизуст. Може да са 250, може да са 500. Никой не знае. Нито е известно колко е имало. Така също и общото количество пак не се знае с точност.

Сега започна източването с бутилката на везната и по някое време показа 650 (примерно) и повече не можеше, или ставаше съвсем бавно. Това е моментът, в който в системата "УЖ" е останало някакво количество, което не може да се източи, което според човека е около 120 грама. Понеже не знам дали е вярно, но го сравних с автомобил, на който му сменят маслото - винаги има количество, което не може да се източи.

Също така - по пътя от машината до бутилката са свързани маркучи, в които също има газ, но везната не може да ги измери. Количеството, което се губи там, е около 80 грама, пак според човека. Общо с предишните, стават 120 + 80 = 200 грама, и 650 източено - в машината е имало около 850 грама. Дори да е имало само 650 - те не знаят дали при предишното пълнене са били толкова, за да търсят теч. Може да са били 650, може да са били 850, може да са били 1050.

Не знам дали просто не са отворили крановете, за да си излети останалият газ в атмосферата, но имаше такъв момент - изтичане на газ. Да кажем, че това са тези остатъци от 650 гр. нагоре.

После включиха машината за вакуумирне и стояха така към 20 минути, гледаха там нещо по уредите. После започна пълненето и след олекване на бутилката с 1 килограм, спряха. Казаха, че слагат малко повече, защото в маркучите пак има газ, който везната не може да измери в самия маркуч и който не е влязъл в системата, но измерва, че бутилката е олекнала с толкова. Ако приемем, че в маркучите са 80 грама, както първия път, и заради 3 метра допълнителни тръби са сложили още 30-40 грама допълнително (въпреки че до 7.5 метра не се долива), то значи, че са сложили около 880-890 грама и още 30 в допълнителните тръби - общо около 920 грама. И 80 грама в маркучите = 1000 грама.

Както казах - не разбирам и така обяснено ми звучи съвсем логично. Може да са ме хванали за канарче, както каза колегата - браво на тях. На мен ми е важно машината да работи както трябва. Мога да следя за това само по консумацията и по температурната разлика вход-изход. Нямам други уреди.

Има още 19 месеца гаранционен срок, през които за всяка една нередност, която забележа, ще ги викам и няма да ми мигне окото.

И за награда, че са ме хванали за канарче - пак ги почерпих. Тоя път по-малко.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    Добрич

според мен сега ще ти работи на малко по-висока консумация, поне при мен така стана след зареждане на единия ми климатик , преди слизаше до 145-150вата , сега не може да слезе под 190, но определено духа по топло от преди на тези ватове и се предполага вече че при по ниски температури ще е по-ефективен

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

shener , на кой климатик е това ? Да не би да са го презаредили леко.

12. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Бургас, кв.Сарафово

И как сега работи машината? Някакви замервания?

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Фреонът в климатика е под налягане. Ако развиеш гайките при конусите всичко излита със съскане. Машината за източване на фреона прави отрицателно налягане, тоест фреонът няма как да остане в компресора като автомобилно масло по време на смяна. Освен това отрицателното налягане изсмуква и фреонът в маркучите.
    Щом е източено 650гр значи толкова е имало в системата.
    При пълненето после е възможно да остане малко фреон в маркучите, но чак пък 80 грама?
    Както описваш ситуацията вероятно има пропуск и след време пак ще източиш 600-700грама, дано да не съм прав.
    Едно е ясно - климатичарите ти са гола вода.

14.  

15. Member Аватара на mbirol
    Тук е от
    Dec 2017
    Живее в
    Izmir

Ако имате предвид въпрос за хладилния агент в климатиците, какво да направите, за да направите това е следното.
    1. Хладилният агент в климатика се източва.
    2. Неизправността на утечката се поправя.
    3. Климатикът се вакуумира за 1 час.
    4. Хладилният агент се зарежда в определеното от производителя количество. Измерването се извършва с прецизни електронни везни.
    5. Климатикът работи при охлаждане. клапаните за налягане са затворени и отстранени чрез маркуч. В маркуча остава много малко количество хладилен агент. 10-20 g, но.

Сега нека да дадем на производителя количеството хладилен агент за Z25.
    R32 850 g

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Jack Krauser и spas.slavchev харесват това.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2013

През лятото, точно една година от монтажа, ще ги извикам и ще искам преточване на цялата система. Ако тогава покаже по-малко от зареденото сега - ще се разправям сериозно.

valen79, не намирам някаква разлика сега след презареждането, спрямо работата му в последните 4-5 дни, откакто го заредиха след ремонта. Работи си икономично, но все пак е непрекъснато в он-оф. След няколко дни ще имам повече инфо, но те пък ще бъдат доста топли... Не си и помисля да слезе към някакъв минимум. Независимо колко му задам - държи си 2 - 2.5 градуса над зададените. Просто като търгне - качва температурата непрекъснато в продължение на 3 минути, като за това време помещението много бързо се затопля над прага на изключване. Затова и изключва. Днес е по-топло навън, през деня не е работил, включил се е по таймер в 17:00, температурата в стаята не е падала под 21. От 17:00 до 22:00 е изхарчил общо 0.65 киловатчаса, при зададени 20.5 и температура в стаята между 22.5 и 23.0.

biro благодаря за насоките, ще имам предвид. аз пък се надявам да си прав и лятото да източат 600 грама, ще си имам 2 оплаквания от едно и също. Като станат 3, ще имам сериозно основание за подмяна или връщане на парите ...
    mbirol благодаря ти за информацията и за процедурата, която си описал.
    Thanks for the info about repairing procedure and gas quantity.
    valen79 одобрява това.

17. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от ogi28b Виж публикацията
    Днес е по-топло навън, през деня не е работил, включил се е по таймер в 17:00, температурата в стаята не е падала под 21. От 17:00 до 22:00 е изхарчил общо 0.65 киловатчаса, при зададени 20.5 и температура в стаята между 22.5 и 23.0.
    Според теб при тези условия колко би изхарчил масления радиатор?
    Ако трябваше да избираш сега след експериментите и без проблемите с фреона и монтажа, но вече запознат с работата на климатика в такова помещение. Какво би направил?

18. Member
    Тук е от
    Apr 2013

При тези условия (6-8 градуса навън) масленият работи с консумация между 300 и 350 на час, не съм засичал точно. Мога да пробвам довечера. За 5 часа вероятно ще изхарчи около киловат и половина, при същата температура в помещението. Ако трябваше да избирам сега и изборът е или едното или другото - 100 % радиатора. Но ги имам и двете и стремежът ми е да ги ползвам оптимално - да не съм на течение и в същото време - да поддържам комфортно топло.

Някъде из темата май бях споменал, че не търся основно отопление от климатика, нито икономия. По-скоро искам да си го ползвам да поддържа температурата вместо радиатора, когато не съм в стаята, например през работния ден. Вместо да го правя с радиатора - ще го правя с климатика, така и така го имам - защо да не го използвам. И то така тръгна всичко - че използвайки климатика за това нещо, изведнъж сметката отиде нагоре, вместо надолу, както очаквах. От там пък си поръчах уред за измерване на мощност, който доказа по-високата консумация и така - 20 страници тема.

Все пак - сега известно време ще ползвам само климатика, защото искам да видя за голям период от време какво ще покаже. 1-2 дни не са особено показателни. Сега си следя всеки ден електромера и доколкото имам наблюдение - киловатите се въртят с около 20 % по-бавно - Докато имаше проблеми, средно имах по около 10-11 дневна и 5-6 нощна, горе долу 3.00 - 3.10 лв ток.Сега имам 8-9 дневна и 3-4 нощна, което е към 2.50 -2.60. Видно е, че и дума не може да става за някаква сериозна икономия, като абсолютна стойност.
    bobivg одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 31 ПърваПърва ... 111920212223 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнение за Panasonic CS-EX221C
    От M.Schumacher във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 10-02-17, 11:08
  2. Мнение за Panasonic TX-58 DXU 701
    От ventorini във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 10-10-16, 00:13
  3. мнение за panasonic cs/cu-re12pke, re9pke
    От seteboss във форум Климатици Panasonic, National
    Последно: 23-06-13, 00:15
  4. PANASONIC TX-P50ST30E Мнение
    От eriki във форум Panasonic телевизори
    Последно: 20-02-12, 18:53
  5. Мнение за Фотоапарат PANASONIC DMC-TZ2
    От alexb във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 6
    Последно: 15-02-08, 10:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе