При всички марки този режим трае 20 мин. Мери межди 15-тата и 20-тата минута.
Ватметър имаш ли?
При всички марки този режим трае 20 мин. Мери межди 15-тата и 20-тата минута.
Ватметър имаш ли?
Този пост е редактиран от Bavareca7778; 11-12-19 в 22:27.
Значи, объркал съм, моля да ме извините. В предното мнение съм написал на максимална степен 690 куб. м. на час, но всъщност е на 3-та от 5, което е около 565 куб. м. на час. А това 690 му е 4-тата степен.
Сервизният бутон изглежда го кара да работи на номинална, защото сега го изюрках на POWERFUL. Определено вдигна на максимална степен турбината, разликата е ясно чуваема. 10 минути след началото поддържа 1180 вата. Разлика 17.5 (27.5 : 45.0). По-голяма разлика трудно ще направи според мен. Поне така показва бързата сметка с калкулатора.
Колега, задай му сервизен режим на отопление, а не POWERFUL от дистанционното. Както и колегата mimojef отбеляза по-горе, най-вероятно там се задава номинална мощност, а не максимална. В инструкцията, която съм ти дал по-горе, вдясно под таблицата с наляганията, можеш да прочетеш "Compressor operates at rated frequency" .Това мисля, че значи точно това - номинална мощност. Като пробваш на максимална, може да се подлъжеш, ако наистина се тества на номинална. Виж при мен каква е разликата - от POWERFUL отиде на 1180 и държа така 15 минути (за моя модел е толкова времето), а с отопление от сервизния бутон стоеше на 850 вата.
Този пост е редактиран от ogi28b; 11-12-19 в 22:44.
Засилих и Z35-цата, той дава 775 куб. м. на час на POWERFUL и 30 градуса, направи над 21 градуса разлика за 12 минути (26.0 : 47.6), поддържа 1540 вата.
След 12-тата минута започна ли да смъква ватовете?
Тези ватове как ги мерите ??? имам ампер клещи и мога да ги закача на кабела в таблото.
С ватметър, при условие, че не си на твърда връзка.
https://www.google.com/search?q=%D0%...w=1409&bih=756
Не съм на твърда връзка, но климатика е включен с още неща .....Тв , XBOX, DVR, Рутер, Принтер и хладилник на един кръг. Сега сменям цялата инсталация, понеже съм в къща и имаше до сега два бушона за всичко. За климатика съм предвидил отделен контакт с отделен предпазител само за него, но ако сега това е проблем, мога да метна един кабел през подпокривното и да го отделя още сега.
Ватметъра го включи в гнездото където в момента ти е включен климатика, а в контакта на самият ватметър си включи щепсела на климатика. Това, че на един токов кръг имаш и други консуматори няма да се отрази на показанията на ватметъра.
Не обърнах внимание, защото го прекратих. Преди това малкият си държеше стабилно 1180 без да мърда, до изключване на POWERFUL-а. Големият държеше 1540 в продължение на 5-6 минути и реших, че няма смисъл да го чакам повече. В последните 3 минути температурата на изхода остана над 47 градуса и почти не мърдаше.
----
С уред ватметър ги меря аз. Отчита и косинус-Фи. Не знам ампер-клещите дали могат да го отчетат.
В 10:27 Он на сервизен режим .....Духна за 15-20 сек хлад и спря ....сега нищо не прави и чакам.
В момента е 22 градуса на входа и 29 на изхода старт в 10:32
В 10:32 изхода е 30 градуса и увеличи оборотите .....изхода стана на 42 градуса в 10:33
В 10:35 изхода е 45 градуса а входа 22,6
в 10:36 изхода е 48 градуса а входа 23
в 10:37 изхода е 50 градуса а входа 23,4 бааааа този климатик никога не е духал толкова топло до сега.
в 10:39 изхода е 54 градуса а входа 24,7
в 10:40 изхода е 55 градуса а входа 25,5
в 10:42 изхода е 60 градуса а входа 26,2
В 10:44 изхода падна на 55 градуса и входящ 27 градуса
В 10:46 изхода падна още на 52 градуса а входа е 27,6 ....... спирам го че ме хвана страх да не стане нещо.
Сега ще изчакам да охледи страстите и ще тествам на Powerfull
Сега ще кажат, че е развален с тия 60 градуса на изхода. И моя така работи. Нищо, че е Хитак.
Стана много интересно.
Купи си един ватметър да видим тези 60 градуса с каква консумация ги прави.
Хем да те приемем в клуба на лудите.![]()
С моите никакви познания аз ще кажа, че нищу му няма на този климатик...