В брошурата пише, че трепе и SARS-Cov-2
Ама не се знае кой щам.
В брошурата пише, че трепе и SARS-Cov-2
Ама не се знае кой щам.
сега видях ,че е 1900 лв без монтажапо скъп е от Перфера .. успех им желая на Панасоник ..
Да, по скъп е от старата перфера. Daikin FTXM35R~RXM35R BluEvolution Perfera 2544 лв. без монтаж. Как ти се струва?
Намира се, но на повечето места си е толкова.
Адаш, това е официална цена от вносител на марката. Не съм си я измисли аз. А и не може да ме убедиш, че дайкина е по-добър от панасоника.
дано да са оправили веенето на хладен въздух с голям дебит
Една добре известна във форума фирма (не с добро) предлага 7-ца на сравнително сносна цена. Как мислите, дали ще се справя добре в малки спални или по-добре перфера, зс-х и т.н. коментирани към момента. Сигурно е рано да се каже с оглед на това, че е чистак бърсак модел, но предполагам уважаваните специалисти тук имат мнение по въпроса.
По добре Перфера, сенсира, комфора и т.н.
ЗС-Х и другите т.н. ги оставете за по-големи спални
Днес монтирахме модела от заглавието. Впечатлението което остави машината у мен, е че тази машина ще покрие изискванията на повечето за тишина и комфортно разпределение на въздушния поток. Двете клапи които са доста широки и двойни, не позволяват изобщо под тях да минава никакъв въздух. Това в комбинация с доброто управление на вертикалните клапи, прави машината много добро предложение за спални помещения.
Управлението е много добре направено и има доста добър външен вид. Като цяло, машината е направена от хубава пластмаса и предлага удобство при монтажа в посока улеснение на този който монтира.
Машината беше пусната при външна температура ~ 26°С и същата почти в жилището. При настройка 16°С, съвсем с лекота охлади помещението (с отворена врата към тераса и други към други помещения) без да си дава зор и да работи на високи скорости на вентилация. Даже се наложи да сваля клапите надолу, за да се усети въздушната струя.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 28-05-21 в 09:28.
Ами тук има тема от 61 страници, в която се препоръчва за малки (и не толкова малки) спални пък не знам. Не съм специалист, ако знаех отговора на въпросите си нямаше да пускам питане![]()
Не се притеснявай. От 2016г. в спалнята имам Etherea 9-ка. Работи супер тихо на quiet режима. Спокойно спя на него , а съм доста чувствителен към шумове. Поддържа добре зададената температура , дори в този режим. Струята не дразни дори при мен, където климатика е монтиран срещу леглото. Консумация не съм следил , но за целия апартамент ( още един климатик , 3 хладилника , пералня , бойлер , осветление и др.) не ти съдира джоба.