Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 37
Like Tree1Одобрявам

Samsung AQV09MSA - проблем

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    8
    #1

    Samsung AQV09MSA - проблем

    Проблема е следният.В режим на отопление след като работи известно време и достигне зададената температура спира да работи вентилатора на вътрешното тяло, а компресора на външното тяло продължава да работи известно време,при което вътрешното тяло се нагрява доста и започва да се чува ужасно пукане.И така е при всеки отделен цикъл.Не мисля,че това е нормално и моля за помощ!

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #2

    Re: проблем с инверторен климатик SAMSUNG AQV-09MSA

    jamo1976, Като за начало, ако още не си му въвел кода, го направи. Тези така наречени от производителя Smart inverter, изглежда не са толкова умни и си забравят или объркват програмата. В таблицата, модела е изписан под името AQV09MSAN. Пиши за резултата.

  4. Novice
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    8
    #3

    Re: проблем с инверторен климатик SAMSUNG AQV-09MSA

    valen 1,Нямаше ефект.Изпълних всичко както си написал,но продължава да работи по същия начин.Климатика го купих от Техномаркет - Бургас,а го монтираха монтажници на Техноклима - Бургас.Дали да се обаждам на тях.Притеснявам се да не е нещо сериозно и скъпо.Имаш ли някаква идея какво може да е?

  5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #4

    Re: проблем с инверторен климатик SAMSUNG AQV-09MSA

    По принцип е най-добре съответната техника да я ремонтират само хора които разбират.

    Възможно е тръбния датчик на вътрешното тяло да е повреден. Замери стойноста му с уред, трябва да знаеш околната температура в момента на замерването и да не го държиш с ръка. Също е възможно да не си направил правилно програмирането или да има проблем в електрониката.

    Пиши за развитието на случая.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    13
    #5

    Отговор: Samsung AQV09MSA - проблем

    Пиша тук, за да не отварям нова тема със същите въпроси и оплаквания. Климатик SAMSUNG AQV-09AWA.
    Купен и монтиран преди седмица, но да е работил максимум 10 часа за този период. Забелязвам, че и при мен се получава същото нещо при достигане на температурата в режим отопление. Вътрешното тяло изключва, а външното започва да бучи, компресора заработва почти на макс и изключва със закъснение около 3-4 минути. През това време от вътрешното тяло започва да духа много горещо и цялото пращи. Това бучене от външното тяло направо ме изправя на нокти имайки предвид, че още температурите са над нулата, а какво ли ще е като паднат под нея не ми се мисли. Съседите вече взеха да мърморят. От Варна съм, климатика е монтиран в северна стая и като задуха северняка сигурно ще стане страшно.

  7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,305
    #6

    Отговор: Samsung AQV09MSA - проблем

    На първо време му сложи едни антивибрационни тампони.
    На второ място според мен се обърни към фирмата монтирала климатика и направи рекламация.
    На трето място в този форум има вносител на самсунг и ако не ме лъже паметта отскоро това е climamarket Виж профила: climamarket - SetCombG.com Forums .За панасониците каквото може прави.Пиши му на лични може и да има начин да се оправи този проблем.
    Във всички сулчаи е във ваш общ двустранен интерес като търговец и потребител да разрешите проблема и да разберете дали той е системен(производствен, проектантски) и се среща при цели серии модели или просто са единични случаи.

    Задавам си въпроса :"Колко е дължината на тръбния фреонов път от външното до вътрешното тяло? "

    При къс тръбен път и ако вътрешната турбина не върти въздуха, фреона трудно ще минава в течна фаза и ще се продължи да се нагнетява в тръбата за течен фреон/фаза след вътрешното тяло където налягането би трябвало да е по-малко от тръбата за газова фаза при работещ компресор което ще води до повече газообразен фреон в системата= по-високо налягане включително и в тръбата за течен фреон.Предположението ми на пълен лаик е че това ще води до необичайна работа на системата, тъй като двете налягания на постъпващ в компресора фреон и на излизащ от него фреон ще са по -близки от прокетираното което може напълно логично да води до резонанс и вибрации на компресор и цялата система.
    Според мен по-логично е първо да спира компресора, след което 5-15 секунди по-късно да спира турбината на вътрешното тяло, за за позволи нагнетения фреон да кондензира в течен и да намали по този начин налягането в системата от компресор до вътрешно тяло, за да не тресе компресора от повишеното налягане на газа който не може да бъда поет поради по-малкия капацитет(ФИ) за пренос на втеченен фреон на тръбата за течна фаза.Иначе системата се товари и затормозява, което води до по-бързо износване на компресор и други елементи.

    Ако тръбния път е по-дълъг това налягане би могло да бъде поето донякъде от макар и малката възможност на течностите да се свиват.Колкото по-дълг е тръбния път, толкова по-голяма е възможността за свиване на един и същи обем течност/газ в тези по-дълги тръби, тъй като те са с по-голям обем.

    Възможно е обаче и някой датчик да не е наред, защото дори и при по-дълъг път явно компресора спира едва когато отчете повишено налягане.Не се знае дали това е нормалната му работа или просто се задейства някоя защита, която спира работата на компресора, за да не се повреди ...
    Този пост е редактиран от justify; 20-11-12 в 17:01.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #7

    Отговор: Samsung AQV09MSA - проблем

    Климатика има някакъв проблем и трябва да се обърнеш към сервиз.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    13
    #8

    Отговор: Samsung AQV09MSA - проблем

    Благодаря за бързите отговори. Justify, тръбният път е не по-малък от два метра. Вече звънях във фирмата за гаранционна поддръжка и утре по някое време ще дойде техник. Въпросът е колко квалифициран ще е обаче. От монтажниците не останах много доволен. Млади момчета, които свършиха всичко през пръсти. В комплекта имаше антивибрационни тампони от този тип без име.jpg и гледам, че са монтирани. Преди няколко часа опитах при спиране на вътрешното тяло, когато компресора започна да бучи и температурата да се покачва, да повиша градусите от дистанционното. Турбината заработи отново и след 2 мин. намалих пак на 22 градуса, компресора изключи , малко след него спря и вътрешното тяло и остана да се върти само перката на външното. Оттук нататък всичко тръгна по мед и масло, но за нещастие премигна тока и след рестарта цялата неразбория започна отначало. Сега съм изключил климатика и ще чакам техник. Яд ме е, че се набутах с този самсунг, ама късно взех да чета по форумите за отзиви и вече го бях монтирал. Сега ще има да се белосвам и да троша нерви с техници докато е в гаранция, че на всичко отгоре го взех и от Техномаркет. Освен това, за да има достъп до външното тяло, трябва да се сваля стъклопакет, а колко често ще е не ми се мисли.
    За climamarket гледам, че е от Варна, но монтажът не е извършен от него.

  11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #9

    Отговор: Samsung AQV09MSA - проблем

    ... Теб ако така ти мига тока няма да изкара дълго Самсунга. Не е най-добре защитената машина от токови удари. Сложи един UPS на машината.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    13
    #10

    Отговор: Samsung AQV09MSA - проблем

    Мигането на тока не е често явление. Това днес не е било от години и не беше само при мен.
    Очаквам мнения по проблема с климатика, а не колко често ми спира електрозахранването.

  13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #11

    Отговор: Samsung AQV09MSA - проблем

    ... Мнения по проблема очаквай от там, откъдето е купен и монтиран. Тука трудно ще гадаем какво му е. Все пак е гаранционен.

  14.  
     
  15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,305
    #12

    Отговор: Samsung AQV09MSA - проблем

    Ами то едното е пряко свързано с другото.Поне се вслушвайте в безлатните съвети, защото в противен случай не заслужавате какъвто да е безвъзмезден съвет.В днешно време всичко се заплаща-поне едно Благодаря да бяхте казали на Мега...
    Той човека се опитва да помогне с каквото може от дистанция ..., а това което казва е свързано с неговия опит с тази марка климатици .

    Не разбирам защо е този :
    Очаквам мнения по проблема с климатика, а не колко често ми спира електрозахранването
    остър тон от вас към човек опитващ се да помогне???

    При токови удари някои марки климатици им се бъгва ЕЕпрома EEPROM — Уикипедия и или се препрограмира или се сменя с нов.Така че и това е възможно-има такива случаи.

    10 месеца съм чел във форума преди да избера моите климатици и съм доволен и благодарен за наученото защото за 3 години и половина общо в апартамента и офиса е имало над 40 внезапни прекъсвания на тока и токови удари и досега проблем не съм имал с никой от климатиците.
    Никой от членовете на форума не е виновен, че сте си купили самсунг, така че не си го изкаравайте на нас-ние нито сме, нито имаме желание, а някои от нас няма и да позволят да бъдем "боксови круши"- физически или словесно да бъдем налагани.
    Мега ви даде съвет, а вие как му отвърнахте на безвъзмездната и безкористна помощ???
    Никнейма напълно съответства на тона и отношението Ви, но не и на положението което имате във форума- молещ за помощ ...

    За съжаление в последната година културата на потребители както в така и извън форума е все по-ниска и аз както в личен така и в професионален план(не работя нищо свързано с климатична или каквато и да е друга техника, нито имам имуществени интереси в този сектор) и все повече се убеждавам, че за да те уважават, трябва да си плащат ...
    Просто никой с нищо не е задължен на някой ...

  16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    13
    #13

    Отговор: Samsung AQV09MSA - проблем

    Justify, предположих, че последния ми пост ще се приеме като проява на неуважение и повишаване на тон ама късно и нямах достъп до компютър, за да го редактирам. В случая поднасям извиненията си на Mega, а също така на вас и всички останали с мненията и предположенията си, и не съдете за мен по никнейма ми! Ще изчакам да дойде техник и тогава ще продължа с коментарите си. Надявам се с наученото от него да съм полезен и на други потребители на марката с подобни проблеми. Все пак дефектите се проявиха още в самото начало на експлоатация и е нормално да съм афектиран. Прекъсването на електрозахранването беше за около 30 мин. и бе породено от работници на близкострояща се кооперация.

  17. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    2,107
    #14

    Отговор: Samsung AQV09MSA - проблем

    Има и софтуер,при който при достигане на температурата, преди да изключи компресора се форсира и вдига малко повече от зададената температура,но не знам как е при Самсунг.Този алгоритъм е предимно при дефроста-да компенсира спадането на температурата при размразяването.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    13
    #15

    Отговор: Samsung AQV09MSA - проблем

    Днес дойде техник от фирмата, която монтира климатика, сложи уж по-хубави вибрационни тампони, но вибрациите и бученето от външното тяло си останаха без промяна. По въпроса с изключването на вътрешното тяло при достигане на зададената температура и по-късното изключване на компресора след неистово бучене техникът каза, че знаел за този проблем при самсунга, но нищо не можело да се направи - защо се получава така трябвало да отговори фирмата производител. Фирмата вносител пък не признава рекламация, че климатикът бил прекалено шумен. Щом работи всичко е наред и не може да се прави рекламация. Техникът се изтърва, че има кодове, с които можело да се направят много неща, ама фирмата вносител трябва да плати за тях на производителя и т. н. В общи линии се оказва, че съм в безизходица и сега ще трябва чинно да си плащам вноските по лизинга, а след това евентуално да купувам друг климатик.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Проблем със SAMSUNG LCD
    От nafplio във форум Samsung телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 10-12-13, 16:10
  2. Проблем с LED TV Samsung
    От zyklon666 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 11-10-11, 18:07
  3. Отговори: 11
    Последно: 05-02-11, 22:57
  4. Проблем със samsung U 600
    От helios1 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 12-02-09, 20:14
  5. Samsung AQV09MSA - външното тяло не спира да работи
    От vafko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 7
    Последно: 02-01-08, 00:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе