Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 37
Like Tree1Одобрявам

Samsung AQV09MSA - проблем

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Samsung AQV09MSA - проблем

Старшинката направи рекламация и отнеси въпроса до Комисята по защита на потребителите.Ако това действително е проблем на модела или в конкретния случай на твоя климатик и в двата случая имаш право на рекламация.Упражняването на твоите права не се определя от мението на някакъв си техник.Има си закон и много, много дебели книги по защита прават на потребителя-там ясно е обяснено какво означава проектантско-инженеен дефект или дефект на материала или отделен негов агрегат.Той този техник нито е чел, нито някога ще ги прочете, а поще повече че фирмата явно не й се занимава с твоя проблем.Ако между конкретната фирма и вносителя има някакъв проблем и поради това страдата потребителите, то това е проблем(договорен, финансов или друг) между двете фирми, а не потребителски проблем.
    Този пост е редактиран от justify; 22-11-12 в 19:47.

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re: Samsung AQV09MSA - проблем

Инверторите при тази марка по-принцип са с по-големи вибраций и на двете тела от другите и не се обръща внимание на оплаквания за този известен на всички факт. Но ако вътрешното спира преди външното е сериозен проблем.

Погледни нещата от положителна гледна точка: Времето, през което климатика ти ще те тормози няма да е дълго, затова не го жали, а газ до дупка докато издъхне, което ще в твоя полза.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012

Точно това мисля и да направя. Вече ще го оставям да работи денонощно, дори да се наложи да спя с тапи в ушите:D.
    Решил съм да направя и рекламация както и да сезирам Комисията за защита на потребителите, РИОКОЗ ще извикам да замерят децибелите и да изготвят протокол ако шумът надвишава обявения от произвидителя.
    Благодаря на всички за съветите. Ако някой има още идеи и предположения, ще се вслушам на драго сърце.

- - - Обновено - - -

Днес видях в съседния вход един климатик самсунг и питах собственика как се държи и какви са му впечатленията относно шум вибрации и всичко, което ми е направило впечатление. Относно бумтенето вътре в стаята каза, че и при него е така докато компресорът набере обороти, но съседите не се оплаквали, а за преждевременното спиране на вътрешното тяло ме посъветва да държа оборотите на турбината на "Auto". Опитах и ефекта не закъсня. При достигане на зададената температура първо спира компресора, а няколко секунди по-късно спира и турбината на вътрешното тяло. Дори ми се струва, че и бумтенето понамаля или вече съм свикнал и аз вече не знам какво да кажа.
    Този пост е редактиран от star6inkata; 23-11-12 в 16:03.

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Както и сам си установил може би за пореден път с всичко се свиква и с хубавото и с лошото. Друго си е да знаеш, че нещата не са само при теб така. Дори ако се замислиш малко повече може да осъзнаеш, че всъщност проблема не е в климатика, ами например в теб.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012

Valen1, радостта ми бе твърде кратка, след няколко цикъла пак се започна старата песен на нов глас, така че явно няма значение дали ще е на "Low", "Medium", "High" или "Auto", има проблем и никой не може да го реши. Щом и техниците казват, че това е масово при самсунгите, няма оправяне, и води до спукване на тръбите. Направи голямо успокоение ми дръпнаха вчера. Най ме е яд, че това е стока, която няма как да изпробваш в магазина и я купуваш на сляпо, а след като се разочароваш и поискаш да я върнеш, се почва едно голямо ходене по мъките, което пък води до задънена улица.
    В Техномаркет отказват да правят рекламация на фирмата вносител щото видиш ли то климатика си работел и нямало основание. Техниците пък казват, че има проблем и го знаят ама няма как да бъде описан в протокол, че е фабричен дефект.

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Така и така си се регнал във форума, поне да беше чел преди покупката а не след това. Сега вече е късно, за съжаление.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Упражняването на правото на рекламация зависи само от Вас.Никой не може да ви откаже да впише в книгата за рекламациите вече направена от вас рекламация.Такъв отказ на вписване на рекламация е нарушение което се наказва с административна санкция за отказалия търговец.Могат след като са приели и вписали рекламацията Ви да я приемат за неоснователна и да откажат да я уважат.
    Отношенията между търговците и оправданията, че вносителя и производителя отказвали да приемат или признаят такава рекламация Вас не ви касае.Това са междутърговски отношения-те да се оправят и уреждат тези отношения договорно помежду си.
    Този пост е редактиран от justify; 23-11-12 в 20:14.

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

За да бъде фабричен дефект то трябва почти всички други климатици от този модел да работят по друг да го наречем нормален начин, но ако и другите работят, както твоя то това не е фабричен дефект, ами програмно заложен начин на работа. Няма спор за това, че климатика работи (все още), но по този начин ли трябва да го прави и с тези вибрации.

С това си държание изглежда вътрешният тръбен датчик не оказва голямо влияние върху работата/оборотите на вътрешният вентилатор. Бих пробвал да сложа кодове на други модели да видя дали нещо ще се промени. Дори и нещо да се обърка и да не стане тази марка е известна със забравянето на програмата, по която климатика работи при смущения в захранването и от сервиза ще се приеме, като обичайният проблем, тоест няма да има проблеми с тях.
    Този пост е редактиран от valen1; 23-11-12 в 22:01.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Заводски/фабричен или дори проектантско-инженерен дефект е.Няма смисъл да се спори.Единият дефект е направен когато е произвеждан(фабричен/заводски) макар проектирането да е правилнио, тоест изпълнението на продукта е в нарушение на проекта и като резултат се получва заводски/фабричен дефект.Когато проекта е точно изпълнен, но има дефект който е заложен още при проектирането защото има нещо несъобразено от инженерите се получва проектантски дефект още преди започване на производството.Дори това да е софтуерен проблем, както твърди климамаркет за панасониците серия DKEW - това е отново проектантски дефект.Възможно е и дефекта да е фабрично/заводско-проектантски тоест смесен -несъобразяване от инженерите на нещо в проекта, което в комбинация с неточно изпълнение от производителя или на използван от производителя материал от който се произвежда стоката/продукта с влошени параметри(некачествен материал) и като резултат се появява този смесен дефект от гледна точка на причините за появяването му-например недобре написан софтуер и некачествен метал в резултат на което се получава бърза умора на метала и пружината на компресора се чупи преждевременно преди да е изтекъл срока за който производителя е предвидил, че ще издържи тази пружина-вместо да издържи 8 години, тя издържа само 1 година И в двата случая дефекта е възникнал още преди излизане на продукта от завода. В тези два случая за дефекта отговаря производителя или вносителя в зависимост дали е произведен в Бг или е внесен от чужбина.Във всички случаи правото на рекламация се упражнява чрез търговеца на дребно, а той след като е търговец е бил длъжен да си уреди тези отношения с договорите са дистрибуция/продажба на тази стока с производителя или вносителя.Ако не си е уредил тези отношения или е прекалено тъп или е абсолютен любител и е непрофесионален търговец.След като си търговец се предполага, че като извършваш бизнес си грамотен и способен да го водиш/организираш професионално, а не както Бай'Ганя у Европата да продаваш българско масло от гюл .Като не можеш да си уредиш отношенията с бизнес партьорите няма потребителя да заплаща твоята професионална некадърност-това казва закона за този който може да го разтълкува.

Тези заводско проектантски дефекти са налице още при излизане на продукта от завода и поради това са налице при цели серии модели-автомобили, лаптопи, камери, фотоапарати, батерии на лаптопи и др.Поради това производителите изтеглят от пазара или "викат във фирмените сервизи" цели серии автомобили с такива дефекти.
    Опасните за живота, здравето или имуществото стоки се изтеглят от пазара независимо дали са в срока за рекламация или гаранция или тези срокове са изтекли.
    От подобни ботуши http://www.kzp.bg/index.php?mode=vie...cument_id=3713 през 2007 година 2 жени получиха натравяне на кръвта, тъй като при обработката и боядисването на кожата е изпозлван шествалентен хром-лекуваха ги 7 дни в болница, три от които на хемодиализа за прочистване от проникнали през кожата им шествалентен хром- производствен дефект-изпозлване на забранено опасно за здравето и живота вещество при производството на продукта.
    Така бяха изтеглени за поправка в Европа и една част(за определен период от време) от произведените джипове Опел Антара поради чупене на кормилна рейка по време на движение-около 7-8 случая за 8 месеца на нови произведени джипове.

Няма да споря с никого нито ще обяснявам повече за дефектите (има и други видове), но съм се занимавал професионално с това преди още да бъде приет първия Закон за защита на потребителя в България(през 1999година) и съм проучил историята на законодателството за защита на потребителя извън България.

Сега доста хора, включително университетски преподаватели (някои от които съдии във ВКС) в юридическите факултети пишат пълни глупости по учебниците засягащи законодателството и правата за защита на потребителя.
    Всичко за пореден път е побългарено/поБай'Ганено ....
    Този пост е редактиран от justify; 24-11-12 в 00:32.

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012

Още веднъж изказвам благодарност на всички. И да, наистина първо трябваше да чета и след това да купувам, занапред ще ми е обеца на ухото.
    Ха наздраве на всички.
    badr одобрява това.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ами аз изцоцах 100 грама хубава плодова ракия( за първи път от няколко месеца, но ми хареса) със салата

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012

Здравейте! Одисеята ми с климатика продължава. Снощи по някое време е дал грешка Е237, външното тяло не работеше а вътрешното духаше на максимални обороти студен въздух. Тази сутрин като станах и видях какво е станало го изключих и след 10 минути пак включих и сега пак работи нормално. Поразрових се малко и видях, че тази грешка е дефинирана като Coil Temperature sensor Error. По моите скромни познания на английски това "Coil" означава серпентина, но може да има и друго значение не съм търсил в речниците. Та някой има ли представа за какъв датчик става дума, това сериозно ли е и да викам ли пак техниците, че вече ми писна от тях?

16. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Варна

потърси ги,някой датчик е дал фира

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012

Отново съм аз и отново проблем с въпросния боклук. В петък (7.12.2012) идваха техниците, гледаха, мериха и накрая стигнаха до заключение, че климатика "работи в нормите зададени му от производителя". На въпроса ми какво означава тази грешка Е237 отговориха, че нямат представа, било някакъв датчик. Днес сутринта ставам и влизам да събудя сина за училище климатика пак спрял и пише грешка Е554. Този път нищо не предприех, а търпеливо изчаках да започне работния ден на сервиза, звъннах и за моя изненада техниците дойдоха малко по-късно. Пак изключване и включване в мрежата и пак същото заключение в протокола "Климатикът работи в нормите зададени му от производителя". Пак никакво нормално обяснения защо и как се е получила тази грешка. На предявената от мен рекламация в Техномаркет получих като отговор среден пръст. Какво да правя вече? Едва от месец имам климатика, а досега ми създаде толкова главоболия. Консултирах се с адвокат, който пък ме уверява, че жалба до Комисията за защита на потребителите също е обречена кауза, трошене на нерви и ходене по мъките. Тогава защо изобщо е създадена тази комисия и чии интереси защищава - нашите или на търговците?

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

E554 - Gas leak error - малко фреон.
    Е237 - Coil temperature sensor error - повреден температурен датчик на вътрешният топлообменник.

Грешките са свързани, или датчикът е повреден или фреонът е малко, за което климатика се ориентира по показанията на датчика. Климатика топли ли и колко, тествай.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проблем със SAMSUNG LCD
    От nafplio във форум Samsung телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 10-12-13, 17:10
  2. Проблем с LED TV Samsung
    От zyklon666 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 11-10-11, 19:07
  3. Отговори: 11
    Последно: 05-02-11, 23:57
  4. Проблем със samsung U 600
    От helios1 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 12-02-09, 21:14
  5. Samsung AQV09MSA - външното тяло не спира да работи
    От vafko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 7
    Последно: 02-01-08, 01:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе