Страница 20 от 20 ПърваПърва ... 10181920
Резултати от 286 до 288 от общо 288
Like Tree42Одобрявам

Проблеми с климатици Samsung

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Oct 2011
    Живее в
    Шумен

Отговор: Проблеми с климатици Samsung

Здравейте, темата е доста стара, но пиша тук, за да не отварям нова.
    Машината е Samsung AQ-12FCN SER. Накратко проблемът е, че не изключва турбината на вътрешното тяло при изключен климатик.

Надълго - Понеже е монтирана в апартамент, който наскоро закупихме нямам никакви наблюдение как е работила и т.н преди това. Първоначално вообще не стартираше и видях, че всъщност няма фаза ( вътрешното тяло), разбутвайки кабелния канал видях, че фазата е разкачена. Като цяло кабелът на захранването беше срязан ( доколкото видях май е бил фабрично на щепсел) и в кабелен канал машината директно беше вързана ( буквално вързана- многожилен увъртян към едножилен)за инсталацията (която е 3 кабела - фаза, нула и земя). Очевидно предният собственик, който каза, че климатикът работи, но почти не го е ползвал така си е решил проблема с постоянно работещата турбина Апартаментът е в Равда и е ползван сезонно по около месец на година и вероятно е така съдейки по състоянието на вътрешното тяло ( като ново). Първоначално, когато му свързах фазата, вътрешното тяло изпиука и завъртя турбината, като мигаше operation. Не се загледах за код грешка, но мисля мигаше постоянно т.е. не като за грешка, а и не намерих грешка при която мига само operation ( това с вълничките).Тогава нямах дистанционно и пробвайки бутона на вътр. тяло не реагираше и го оставих- разкачих му пак фазата. След като открих дистанционното реших пак да го пробвам ( хем поне да му сложа сложа и клеми за връзката). И при старт от дистанционното реагира- спря да мига и след няколко минути външното тяло взе че се включи - отначало не разбрах какво става - помисилих, че минава трактор навън . И всъщност климатика работи - и на охлаждане и на отопление- доколкото успях да пробвам отопление на 25 градуса външна темп. Турбината реагира на смяна обороти от дистанционото,но при изключване на климатика турбината продължава да работи (но си затваря клапата). Ясно е, че ще викам техник, понеже бих искал климатикът евентуално да се ползва на първо време ( поне няколко месеца по време на ремонта), но се чудех някой има ли идея, за какво става въпрос. И най вече докато намеря време за техник бих ли могъл да го карам така- като съм там и има нужда да се ползва му пускам пак тока и така

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

С каква скорост се върти турбината, ниска ли е?
    Щом турбината продължава да работи след изключване и климатика си затваря клапите, да няма активиран режим на подсушаване след охлаждане? Има ли такава "екстра" климатика?
    Включи го на режим отопление, да повърви малко, изключи го и виж вентилатора дали се върти пак.
    Този пост е редактиран от Palev; 10-09-24 в 14:12.

4. Novice
    Тук е от
    Oct 2011
    Живее в
    Шумен

Здравейте,

Не бих казал ниска, но не мога да кажа дали е макс или по-малко. Във всеки случай според мен не става дума за изсушаване- твърде силно върти турбината,затваря изцяло клапата, това е стар климатик конвенционален (он/оф машина)..едва ли има такъв режим..а и все пак го пробвах 10-15 минути на отопление и след изключване се държи по същия начин- изключва, затваря клапата, но турбината си върти сериозно. И вообще така се държи и след подаване на захранване - независимо, че е бил изключен от захранване дълго време- просто, за да спре да върти трябва да му дръпна шалтера отново. Не знам ако случайно са разменени нула и земя, дали би имало значение- не съм пробвал да ги обърна или да прозвъня инсталацията дали наистина са ОК.Иначе има адски кратък тръбен път - външното тяло е точно отзад на стената отвън- не знам да има и метър тр.път...Това го споменавам понеже търсейки за такъв проблем из форумите мярнах нещо подобно - вътрешното тяло нещо се лъже от високо налягане поради къс тр.път... Но при мен всичко изключва само турбината върти..все едно някакво залепнало реле, ако вообще има такова..
    Този пост е редактиран от ilesubmarinе; 10-09-24 в 18:18.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 20 ПърваПърва ... 10181920

Подобни теми

1. Надежност, Поддръжка, Дълголетие, Проблеми с Климатици Mitsubishi-Electric? Мнения?
    От kokovox във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 23-01-15, 21:44
  2. Проблеми с хладилници Samsung SR-429 и GE Profile
    От jokolin във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 16-09-09, 17:27
  3. Проблеми със SAMSUNG CD-R/RW-SW224B
    От Vandal във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-04, 15:05
  4. Samsung R210S проблеми с индикацията на батерията
    От DoRa във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 23-06-03, 12:31
  5. Проблеми с Samsung CD RW
    От koleto във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 21-11-02, 14:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе