Страница 10 от 20 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 288
Like Tree42Одобрявам

Проблеми с климатици Samsung

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Re:Проблеми с климатици Samsung

Няма как да се сравняват двата климатика, защото са поставени в различни работни условия.

За да се прецени дали един климатик работи нормално се мери температурата на въздуха горе, където влиза в тялото и долу, на изходящия колектор, при включен вентилатор на максимум. Мери се също и температурата на околната среда в този момент.

От таблици за изчисляване на климатичната мощност се сравнявам резултата с техничското описание на модела и се преценява дали климатика работи или не.

При сегашните -15° -20° нощем климатиците работят с 30% до 40% от номиналната си мощност, което много често се оказва недостатъчно за да покрие субективното ни усещане че топлят.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    Няма как да се сравняват двата климатика, защото са поставени в различни работни условия.

За да се прецени дали един климатик работи нормално се мери температурата на въздуха горе, където влиза в тялото и долу, на изходящия колектор, при включен вентилатор на максимум. Мери се също и температурата на околната среда в този момент.

От таблици за изчисляване на климатичната мощност се сравнявам резултата с техничското описание на модела и се преценява дали климатика работи или не.

При сегашните -15° -20° нощем климатиците работят с 30% до 40% от номиналната си мощност, което много често се оказва недостатъчно за да покрие субективното ни усещане че топлят.
    Nebelservice, съгласен съм с теб, но позволи ми в да те коригирам, че спадът на топлинната мощност при -15° -20° е не десетки, а стотици проценти. Става дума за климатиците, проектирани за нашия климатичен пояс, не онези за северните страни.

p.s. Извинявай, просто се уплаших някой да не им скочи с бухалка на горките климатици, знам, че ти си кротък и възпитан.

4. Тук е от
    Feb 2007

Добър вечер,

Намесвам се най-вече заради хлъзгавата постановка, че двете машини не би трябвало да работят различно, тъй като са от една марка. И тъй като не става ясно колко по-студено духа едната, да посоча защо съществува едно допустимо различие в работата на двете машини, независещо от марката:
    1. Почти двойно по-голямото помещение предполага по-ниска максимална температура, която машината в него може да поддържа. В посока на тази разлика допълнително работи и това, че малкото помещение е кухня, където има и други мощни топлоизточници, а също, че кухнята поради малките си размери, по-често е в центъра на апартамента и рядко се оказва с неотопляеми от външната страна стени.
    2. Вярно е, че 9 –ка за 16 кв. м може да се окаже недостатъчно, а за -15° -20° градусовите температури от последните две денонощия, това е гарантирано. Важно е да не се забравя, че с падане на външните температури, спадът на отоплителните възможности на климатиците е много по-рязък отколкото на електрическите нагреватели, защото топлинната мощност на нагревателите е постоянна, докато на климатиците пада с падане на температурите и за климатици, проектирани за умерения климатичен пояс, при -15° -20° C е 3-4 а понякога и повече пъти по-малка, отколкото при 10 – 15 градуса над нулата.

Разбира се, съществува и възможност да е изтекъл фреон, което допълнително да влошава положението.

Колкото до грешката в температурата, и тук сществуват възможности за разминаване, които не зависят от марката, а са предопределени от принципа на работа на климатика, главно това, че климатика превърта обема на въздуха в помещението около 10 пъти за час. В резултат от това непрекъснато движение на въздуха, най-високата температура не е на тавана, където сте мерили, а по оста на въздушния поток, където горещия му въздух още не се е смесил с по-студения от стаята и съответната област има чувствително по-висока температура от останалите части на стаята. Влияние върху автоматиката също така оказват и състоянието на вратите и прозорците, които могат да предизвикат допълнителни потоци, значително по силни от естествените конвективни потоци в една затворена стая, които дори да не се различават по температура от тези в стаята, могат да променят профила и зоната на ефективния топлообмен и от там и температурата на задействане на термоуправлението. Наличие на компютър или телевизор в близост до термометъра също не са без значение.

И така, за да обобщя казаното, аз лично залагам на това, че причината няма много общо с марката.
    Успех!

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от gurom
    Nebelservice, съгласен съм с теб, но позволи ми в да те коригирам, че спадът на топлинната мощност при -15° -20° е не десетки, а стотици проценти. Става дума за климатиците, проектирани за нашия климатичен пояс, не онези за северните страни.
    Пак каза глупост. Извинявай, че съм толкова директен. При -15° спадът е 50% (ПЕТДЕСЕТ). Говоря за нормални модели на Toshiba, Daikin, Fujitsu, Mitsubishi, Sanyo, Panasonic, Sharp домашни сплит-системи.
    Нали ти давахме разни таблички и се бяхме изяснили по въпроса. Какви стотици проценти те подгониха пак.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Нали ти давахме разни таблички и се бяхме изяснили по въпроса. Какви стотици проценти те подгониха пак.
    Деиане, човека говори за Самсунг.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

даааа,при него е възможно от + 4 Квт да спадне до -3 Квт,ето ти 180% спад.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2007

Прави сте бе, хора, просто ми стана жал да не да би някой да си го изкара на горката машинка заради студа, затова използвах неправилен израз, пуста разсеяност! Разбира се, че не може да спадне със стотици проценти, може само да се повишава със стотици проценти. Имах предвид падане в пъти, както 50% е намаляване наполовина или 2 пъти по-малка мощност, 75% e 4 пъти по-малка мощност от началната, а намаляване с 80% прави 5 пъти по-малка мощност.
    Моля за извинение, грешката беше неволна.

И ако имате подходящи таблици, моля дайте да ги видим, може и чрез COP - а, разбира се, ама нека да не бъде пак с точкови оценки, защото при тях не се вижда работата в целия температурен диапазон и оставаме без база за сравнение. Аз пък ще ви дам тазсутрешните температури на почвата при - 10 C температура на въздуха, ето ви ги:

дълбочина, см температура, C
    2 -5.2
    15 -2.3
    50 1.9
    100 5.4
    150 7.8
    200 9.4
    300 11.2

...

Kasap, не, нямах предвид Самсунг, а принципните възможности на компресорите, които варират много по-малко според марката, отколкото според температурите, но да изчакаме да видим данните на колегите...

10. Тук е от
    Feb 2007

Ето тук нещо във връзка с поставения въпрос за влиянието на студа. Не са данни за модел климатик, а за актуални хладилни компресори "Данфос" които едва ли някой ще заподозре в ниско качество. В таблицата са данните за големината на трансферираната топлина от топлинната помпа в зависимост от температурите на изпарение и кондензация. Eлектрическата мощност е дадена в конски сили, и едва ли някой ще оспори, че 1.5 кс е типичната мощност на климатик 12-тица. Данните са достатъчни да се пресметнат COP и отношението на топлинните мощности при вариране на външната температура от +10 до -25 C, но и на око се вижда, че в диапазона от -15 -20 C до +10 C, разликата им е 4 - 5 пъти. Данните са на производителя, който няма интерес сам да си злепоставя машините, не е ли така?

Иначе и Данфос могат да се ударят в гърдите с COP = 7, че и отгоре май, който се вижда на една от всичките работни точки в таблицата, нали? [img width=800 height=357]http://gyuro2.hit.bg/danfoss0.png[/img]

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Веднага слагам хладилника, на мястото на балконската врата! А лятото, само ще го обърна наопаки!

12. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Веднага слагам хладилника, на мястото на балконската врата! А лятото, само ще го обърна наопаки!
    Браво, Касап, точно това правех преди да се появат климатиците у нас (в началото на 80-те вече си бях спретнал климатична инсталация от части от стари хладилни витрини, кондендата го събирах в голям леген)! А и хладилната техника е по-стара и изпипана от климатичната и не си придава такава тайнственост като нея. За някои може да се стори чудно, но термодинамичния процес, цикъл и зависимости знаеш, са аналогични, и ако климатиците имаха значително по-ефективни компресори, хладилниците нямаше да си бръмчат със старите. Сега мисля, че става напълно ясно защо някои производители на климатици ги комплектуват с електронагреватели за ниските температури, на които много от нашенците не могат да се начудят, и ги приемат като поредния бъзик със себе си.

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Тази таблица която си показал производителят я дава за да може клиента да си избере съответната хладилна мощност която му е необходима в зависимост от температурата която иска да поддържа в хладилната камера. Същото е както и при климатиците, при понижение на външните температури студопроизводителността на фреона намаля. Таблицата това и показва, че ако ти трябва по-голяма мощност при -25 °С то трябва и да си вземеш по-мощен компресор.

Данните в тази таблица биха могли да се ползват за сравнение ефективността на компресора ако съответният модел се сравнява с друг имащ същата електрическа мощност, работен обем на цилиндъра, работещ при същите температури със същият хладилен агент, но не и е това предназначението на таблицата.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Тази таблица която си показал производителят я дава за да може клиента да си избере съответната хладилна мощност която му е необходима в зависимост от температурата която иска да поддържа в хладилната камера. Същото е както и при климатиците, при понижение на външните температури студопроизводителността на фреона намаля. Таблицата това и показва, ако ти трябва по-голяма мощност при -25° С то трябва и да си вземеш по-мощен компресор.

Данните в тази таблица биха могли да се ползват за сравнение ефективността на компресора ако съответният модел се сравнява с друг имащ същата електрическа мощност, работен обем на цилиндъра, работещ при същите температури със същият хладилен агент, но не и е това предназначението на таблицата.
    Valen, съгласен съм напълно, но я сложих в качеството на аргумент, защото колегите не предложиха по-преки или точни данни за изясняване на проблема. А спор без количествени аргументи си остава надприказване или клони към безполезната схоластика. А въпросът е интересен, защото може веднага да се префасонира в задача за определяне цената на презапасяването с мощност, което досега не съм срещнал човек да изчислява у нас, за разлика от западняшките аналогични форуми, където доста добре си правят сметката. Освен това, може някой колега да извади по-сериозни аргументи от моите.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2006

@gurom

Ти човече имаш невероятната дарба да превърнеш всяка тема в "nonsense", откровено казано след като се включи @An.Stefanova си помослих: край, свърши се ! - но не, продължаваш да ръсиш констатации или напълно неверни, или нямащи нищо общо с темата

Налага се да ти припомня нещо, което скоро обеснявах на 12-годишната ми дъщеря :

И за да ти стане още по-ясно какво е 30% от 3 кВт, да знаеш - 900 Вт е

17. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    @gurom

Ти човече имаш невероятната дарба да превърнеш всяка тема в "nonsense", откровено казано след като се включи @An.Stefanova си помослих: край, свърши се ! - но не, продължаваш да ръсиш констатации или напълно неверни, или нямащи нищо общо с темата

Налага се да ти припомня нещо, което скоро обеснявах на 12-годишната ми дъщеря :

p.s. Сторед мен, превръщане в "нонсенс" не е да си оправиш сам веднага неволно допуснатата грешка, а да ти сочат моментната грешка и да се опитват да извличат от нея изводи, които нямат нищо общо с обсъждания проблем. Ще посочиш ли кое мое твърдение няма нищо общо с темата. Мога да предположа, че за такова смяташ данните за температурата по вертикалата надолу, но си позволих тази волност с убеждението, че познавам доста хора, които се интересуват от тези данни във връзка с отоплението, а засега аз съм единствения, който редовно ги измерва, поне у нас. Ако тези данни те дразнят, кажи го направо, аз никога не натрапвам резултатите от усилията си и ако те пречят някому, мога да си ги пазя за себе си.

И за да ти стане още по-ясно какво е 30% от 3 кВт, да знаеш - 900 Вт е
    Nebelservice, Ако се смяташ засегнат, че съм прочел неправилно изразът ти, аз вече се извиних за ЕЗИКОВАТА ГРЕШКА по-горе и не виждам никъде разминаване между това, което ти казваш: "30% от номиналната мощност" (което прави 3.3 пъти намаляване на мощността) и което аз съм казал (3 - 4 пъти) и съм посочил като числа. ЗАТОВА, повтарям: твоето "30% - 40% от номиналната мощност" аз в бързината си погрешно възприех като "30% - 40% намаляване на номиналната мощност" и тази грешка няма нищо общо с аритметиката за трети клас, в непознаването на която ти си решил да ме изобличиш и да генерализираш "изобличенията" си!

Затова, след като с охота ми обясняваш какво е ПРОЦЕНТ от ЧИСЛО, защо не продължиш с обяснението си, за да дефинираш само малко по-сложната задачка, за която стана дума, а именно: НАМАЛЯВАНЕ и НАРАСТВАНЕ в ПРОЦЕНТИ.
    Няма да те подценявам да ти я обяснявам както ти на мен, но ще очаквам с нетърпение да видя кое от твърденията ми си намерил за НЕВЯРНО и произтичащо от обяснението ти за трети - четвърти клас.

Наистина, ще ми е безкрайно интересно да видя обяснението ти, защото не мога да повярвам, че не си в състояние да определиш намаляване и нарастване на една величина в проценти !!!

p.s. Сторед мен, превръщане в "нонсенс" не е да си оправиш сам веднага неволно допуснатата грешка, а да ти сочат моментната грешка и да се опитват да извличат от нея изводи, които нямат нищо общо с обсъждания проблем. Ще посочиш ли кое мое твърдение няма нищо общо с темата. Мога да предположа, че за такова смяташ данните за температурата по вертикалата надолу, но си позволих тази малка волност, тъй като познавам доста хора, които се интересуват от тези данни във връзка с ефективността на отоплението, а засега аз съм единствения, който редовно ги измерва, поне у нас (ако изобщо някой друг ги мери). Ако тези данни те дразнят, кажи го направо, аз никога не натрапвам резултатите от усилията си и ако те пречят някому, мога да си ги пазя за себе си до публикуването им на друго място.
    Аз не казвам, че е "нонсенс" говоренето ти за процентите, напротив, има смисъл и връзка с проблема, защото при представяне на намалявания и нараствания в пресата толкова често бъркат понятията и цифрите, че човек се пита по коректния начин ли да ги обяснява, или по който вече са използвали, ако пък не се разбира как са ги смятали, се пита коректния начин ли са използвали, за да получат шантавото число, затова напълно си заслужава тук да ги уточним и ми се струва, че никой не би трябвало да се дразни от това.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Аз смятам за нонсенс, когато някой пита защо двата му еднакви климатика работят различно да му отговорим, че е много важно да зняе какво е процент от номиналната мощност. Или с други думи че проблема му е незначителн, тъй като например има хора които въобще няма къде да живеят.

Длъжен съм ти все пак да отговоря как се определя нарастване или намаляване с %-ти.

Пиша формула пък ти обяснявай ако изкаш:

Или ако вземем намаление с 30% от 3 кВт имаме 2100 Вт

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 20 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Надежност, Поддръжка, Дълголетие, Проблеми с Климатици Mitsubishi-Electric? Мнения?
    От kokovox във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 23-01-15, 21:44
  2. Проблеми с хладилници Samsung SR-429 и GE Profile
    От jokolin във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 16-09-09, 17:27
  3. Проблеми със SAMSUNG CD-R/RW-SW224B
    От Vandal във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-04, 15:05
  4. Samsung R210S проблеми с индикацията на батерията
    От DoRa във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 23-06-03, 12:31
  5. Проблеми с Samsung CD RW
    От koleto във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 21-11-02, 14:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе