Така си е! Чета в новините, че за пет хиляди лева вече вкарват в пандиза за пет години и то при първоначален „строг" режим
burgas.dir.bg/news.php?id=9880795
Така си е! Чета в новините, че за пет хиляди лева вече вкарват в пандиза за пет години и то при първоначален „строг" режим
burgas.dir.bg/news.php?id=9880795
Смених си сам датчика( външен тръбен датчик 5к.Ома) и машината се оправи, но не достига зададената температура .
Постоянно отдава температура от около 20 градуса и когато увелича на 30 градуса и на 18 градуса от дистанционното машината не реагира .
Дали трябва да се обадя за доливане на фреон или е нещо друго?
Какво имаш впредвид, че постоянно отдава 20 градуса. Климатика не може да отдава 20 градуса! Може би имаш впредвид че температурата на излизащия въздух от вътрешното тяло е 20 градуса. Ако това е така то има вероятност температурата в стаята да е много ниска.Първоначално публикувано от krasi80
Какво имаш впредвид, че постоянно отдава 20 градуса. Климатика не може да отдава 20 градуса! Може би имаш впредвид че температурата на излизащия въздух от вътрешното тяло е 20 градуса. Ако това е така то има вероятност температурата в стаята да е много ниска.
Температурата в стаята е около 22 градуса от работещ радиатор.
Но когато пуснах климатика след смяната на датчика угасих радиатора и излизащия въздух от вътрешното тяло беше много леко топъл(не съм сигурен колко градуса е, но може би около 20 ).
Сменен е само външния тръбен датчик.
При смяна на градусите от 18 до 30 климатика не реагира -продължава да си работи по един и същ начин-чува се обаче звуковия сигнал от тялото при смяна на градусите -едно пиукане.
Първоначално публикувано от krasi80
Оказа се, че не е проблемен външния тръбен датчик, а ВЪТРЕШЕН тръбен . Този който е най-ниско долу-смених го със друг 5к.ома. Грешката беше 6.1 . според самодиагностиката това означава indoor OUT_PIPE -thermistor error (TH2).
Благодаря на всички (специално на г-н Фишев) които откликнаха и дано темата е била полезна и за други колеги-съфорумци.
Нашият климатик е същият, но 12ка и днес се появи грешка 05(Communication Indoor-Outdoor). Ясно е, че ще викаме фирмата, която го монтира, но аз все пак се интересувам в какво се изразява тази грешка. От по-лесно поправимите ли е или е зле работата. Баща ми каза, че май се е чуло нещо като изсъскване като се е появила грешката.
Първоначално публикувано от horus92
Грешката означава липса на комуникация между вътрешното и външното тяло на климатика. Най добре изчакайте техниците да дойдат .
Към кое тяло ти е захранването (външно или вътрешно) ???
Изгорял ти е предпазителя който се намира под капака на клемореда на външното тяло който по памет е около 3 А.
А той гори защото този климатик е предвиден за захранване откъм външното тяло и този предпазител пази само вътрешното тяло и затова е с малък ампераж и когато твоите монтажници са захранили от към вътрешното тяло целия ток на компресора е минал през този предпазител който не е предназначен за това! Извикай монтажниците да променят захранването , да сменят предпазителя и да се научат да четат installation manul!
Провери пак-> мисля, че ако към външното тяло имаш свързани 2 ел.кабела би трябвало захранването да е към външнотоПървоначално публикувано от horus92
(поправете ме ако греша ).
Излъгал съм. Към външното е. Преди малко дойдоха, погледнаха го и го взеха. Ще видим какво му е след известно време.