Как седя въпроса с дефростта през последния месец?
Как седя въпроса с дефростта през последния месец?
Дали е 9-ка или 12-ка няма голямо значение-разликата между двете е единствено софтуерна.(поне така е в страницата на LG)Нормална му е консумацията.Моята подова 50-ка дайкин в 29м2 мансарден хол ми е навъртяла и тя 60-63 лева.Той този климатик(независимо 12-ката или 9-ката) разликата е 500 вата в режим отопление на максимална мощност (6.0 кв срещу 6.5кв) колко повече да консумира???Повече от подовата ми 50-ка която максималната й консумация е 2.664квч??? Едва ли...
Аз му пожелвам все с 62 лева да си топли жилището ...
... и аз не виждам проблем в тази сметка. 60-70 лв. са нормална сметка за 40 квадрата с добра изолация. При него е скосено, значи обема е по-малко. Машинта не коментирам, не я познавам и нямам наблюдения над нея. При мен е толкова за двете стаи с двете машини. Отделно термопомпения бойлер прави по 20 лв. лятото и към 30 лв. зимата. Като под -6 минавам на нагревателя, защото машината реално спира да върши работа. Той вече е ясен колко харчи.
тоя климатик го сполетя съдбата на Фуджитсу ЛТ .. хубава машина но на твърде висока цена и реално непродаваем .. сега ЛТ вече е на по нормални цени ,след като постоя 2 години по складовете
Така се получи.Хубава машина на хартия, пък и добри отзиви има за работата и, но цената спъва малко нещата.
То при такава "Испанска" Зима какви одзиви може да се дадат?
колко бързо времето лети. Уж една година минала, а всъщност били две. :d
т-маркета бяха сложили перфектна цена на машинката.
ако лг ги пуснат на толкова ще счупят доста нерви на други производители.
имаше още 4 в системата им в неделя към 15ч., но тия пусти пари...
едва ли ги продават на загуба ,по скоро имат доста надценка .. все пак аз не бих си го купил ,не обичам да съм опитно зайче на корпорациите току виж бил проблемен нещо ,никой го няма да даде реални отзиви
е как да го няма в реални условия - виж от първите постове на кулер беше постнал таблица с данни,а и няколко човека се похвалиха, а и сега определено ще има хора следващата зима
жалко само че аз няма да съм освен ако ЛГ не са си оправили цените ?
То донякъде това, че няма отзиви е добър показател, щото тук пишат предимно хора, които имат проблемни машини. В случая важната информация е какви са продажбите на този модел, т.е. дали липсата на отзиви не е защото просто липсват машини.
Този пост е редактиран от tony34al; 16-04-13 в 11:01.
май наистина надценката е голяма :
Климатик LG H-09MW
1999 лева
LG Prestige H09MW HYPER INVERTER | κλιματιστικά Vimax
839 евро *1.95= 1639 лева с включено ддс 23%
12-ката при румънците :
Aer conditionat LG Prestige H12MW la Ideall.ro
4199 ron или 1890 лева с или 1523 лева без ддс тяхното ддс 24%
гърция ми е далеч но пък букурещ ми е наблизо, за сега не намирам девятката в румъния но няма начин да не изкочи.
предполагам фирмена политика? както всяка политика тя се отнася кофти към българина.
дали ако вдигнат ддс-то в българия, цените на климатиците ще паднат рязко надолу?
Този пост е редактиран от estqwerty; 24-04-13 в 00:19.
подобно стоят нещата и с МЕ ,в темата му съм сложил цена в Гърция , а и като цяло със повечето стоки в БГ .. аз някои неща от години ги пазарувам отвън като авточасти/консумативи за колата например ..
Този пост е редактиран от pilot; 24-04-13 в 12:38.