Аз затова питах за конструкцията.Добре е екипирана мансардата.Има време за реална преценка, още не е станало студено.
Аз затова питах за конструкцията.Добре е екипирана мансардата.Има време за реална преценка, още не е станало студено.
Вярно е. В момента външните температури в Пловдив варират от -5 до 10. Другия месец ще добавя отново ъпдейт.
браво браво добър резултат. чакам и инфо за другия месец.
колко киловата общо е врътнал за месеца напиши.
Както обещах резултата за последния месец. 12.12.12-13.01.13
За помещение ~100м/3 - 23 градуса.
Външна температура -15 +15 Средно около 5 градуса
Консумация: 349кв/ч
Средно: около 470в/ч
Което според уреда излиза към 62лв.
Това е сметка само за климатика с другите уреди бойлери, печка, пералня ми е 110лв.
Споделете кой колко е платил за този период.
Гого би ли казал в подробности за условията, в които работи климатика - изолация, етаж, изложение, съседите греят ли от някъде?
Аз отоплявам две стаи около 26-27 кв.м. държа също 23 гр. имам съдомиялна, печка и бойлер, ама платих 130 лв. ток, а ти 110 лв за 100кв.м.
Като почнете да се правите на луди и си мислите, че лъжете някого друг, освен себе си.
Все едно, че тук доматите ги ядем с корените.
Мога да се съглася с такава сметка, ако те греят отвсякъде съседите, имаш яка изолация дограма, вътрешен апартамент и си с климатик, на който КОП-а му е над 6.
Тия LG кога станаха калайджии, кога им се калайдиса гъзо?!
Гогич не се заяждам, майна ама...
Нямам интерес да лъжа или да правя реклама на марката защото не се занимавам с климатици
А относно това дали LG могат да правят това или онова е въпрос на маркетинг. В ***** иди да видим дали има нещо различно от LG
А това дали ми вярваш или не си е твой проблем... само да вметна че не пестя пари за уреди и всичко в нас общо взето е енергоспестяващо.
Подчертавам че сметката съм е писал само за климатика. Без други консуматори. Накрая съм писал общата сметка.Апартамента е ново строителство (мансарда) с изложение север-запад-изток и е на калкан. Калкана е север и е единствената външна стена. Всичко останало е вътрешна. Червена тухла 4-ка. Таваните са кнауф и са скосени от което се намаля чуствително кубатурата. Апартамента е 2 стаи 50м2 2,50 е тавана кубатура съм е смятал ~105м3 без банята и тоалетната. Изолацията навсякъде на тавана е каменна вата, фибран и кнауф. Калкана е със стиропор 8 или 10см. Дограмата на таваните е Velux 4-сезона + слънцезащитно фолио Lummar + една 6 камерна на терасата с к-стъкло+слънцезащитно фолио Lummar. Пода навсякъде е ламинат с дебела подложка.
- - - Updated - - -
И не си разбрал... нестава въпрос за 100м/2 а 100м/3 кубични не квадратни
Нов апартамент, което означава НЕзатоплени т.е. студени стени, нямаш съседи да помагат...ми чудна работа, честно.
А това устройство в контакта, с което замерваш консумацията на климатика, какво е - марка, модел и колко струва?
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post598406 - Снимка има тук
Няма марка - 30лв. Показва колко време е включен уреда, напрежение, моментна консумация, общо изразходвано КВ, общо изразходвано ЛВ (дневна и нощна тарифа)
Откъде мога да се сдобия с такова устройство?
Някой има ли представа...може и с он-лайн поръчка няма проблем.
Има доста из нет-а, но не всички са точни с климатици. Погледни това:
http://www.asci.bg/bg/CC128-Envi.html
CC128-Envi-L.jpg
p.s. нямам акции в тази компания и препоръчвам модела на добра воля.
Аз ги смятам по различно защото апартамента е мансарда 2 стаи 50м2 тавана е скосен и намаля кубатурата която съм е смятал ~105м3 без банята и тоалетната.
офф топик.
колега без да се обиждаш - вече имаш доста точно измервателно средство електромера на ерп-то ти по който си получаваш сметките. трябва просто малко внимание по веднъж или два пъти да си записваш числата.
после е доста лесно да отсееш колко парички за топло даваш, месеците когато климатика работи "светват"
може да си вземеш просто електромерче за контакт и с него да засечеш хладилник, тв , рутер - тия са големи гадини, сателитен приемник.
опасни са нещата които са постоянно включени в контакта.
другото лесно се смята. и няма смисъл да се мери. готвене, пране...
осветлението е голямо перо също ако си с обикновени крушки или халогенки.
топлата вода е голямо перо зимата също, ако си на ток.
пак сори за оффа
гого байт : но тия 105 кубика ги топлиш само с ЛГ-то? 9-тка ли беше или 12-ка?
Какво му се Углеждате на Гого. Една машина, при такава изолация - 63лв. Я вижте Дундурма-та - три машини - 95лв.