Страница 8 от 16 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 226
Like Tree43Одобрявам

Новия флагман на LG - H09/12MW

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Новия флагман на LG - H09/12MW

При тая цена едвали някои щеси сложи а ако има такъв нека сподели как е и като кансумация също но в хладилно отношение от видяното от снимките нищо саществено не виждам и тия 300 вата маи щеса само мит Ако някои твърди в противното нека качи клип да видим както аз качих за панасоник

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2011

до минус колко градуса го дават климатика?

4. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

До -15* (на отопление)

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от d_imige
    Много интересно ще се получи,ако този модел е това за което се представя!
    Рецептата ми се вижда позната - двойно роторен компресор,по голям изпарител и турбина на вътрешното...същото ''снаряжение'' с което се появи преди години FD серията на МЕ и ме спечели като клиент.
    Обещава много тая машина...само не знам как ще ги отдава на минимум при отопление тези 300W ???
    Тошко 5 ''изключва'' единия цилиндър...а LG как ли ще го направи...не ми е ясно???
    ...Може би ''Колер'' ще знае
    С удоволствие бих се разровил за детайли по въпроса щом е толкова интересно, само че следващата седмица че сега сега съм в трудовашка отпуска

Turbo, стига ръси отрова.... до момента по партньори сме внесли над 100 комплекта, а някои вече внесоха и повторно което не кой знае какво, но при все още не стартиралия сезон също не е зле. Ако COP 5.6 / 5.0 за 9/12 ти се струва нищо особено то интересно какво по различно очакваш да има в един климатик ( можеби по един гъндалф под капака на 12ка и по един фродо под 9ката???).
    Да, каталожни данни има до -15* но тестовия модел за който качих тахикардията в края на зимата показа че машината не се плаши и от температури по-ниски от -20*С

6. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от cooler
    С удоволствие бих се разровил за детайли по въпроса щом е толкова интересно, само че следващата седмица че сега сега съм в трудовашка отпуска
    Под интересно имам впредвид,че този модел може да се окаже по ''печен'' от повечето обявени за ''хипер'' инвертори към момента.
    Което ще доведе до ''ответен удар'' на ''гоуемите''

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

По отношение на минимума наистина по сервизно и по каталог е 300Вт, аз обаче погледнах данните от записа който правихме на тестовата машина през зимата и всъщност най-ниската стойност на консумацията при ~-7-8 градуса на 31.01.2012 е 360Вт при нормална работа, за повече инфо погледнете графиката която постнах преди и някои колеги я кръстиха тахикардия като ми остане време ще проверя и файловете за дните с по - човешки температури кадето минимума може и да достига до 300Втъ....
    Гледайте втората единична графика под основната....

http://dox.bg/files/dw?a=e4abe9f9ab

8.  

9. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от cooler

По отношение на минимума наистина по сервизно и по каталог е 300Вт, аз обаче погледнах данните от записа който правихме на тестовата машина през зимата и всъщност най-ниската стойност на консумацията при ~-7-8 градуса на 31.01.2012 е 360Вт при нормална работa
    Това какво ще рече?...че минимума отдавана мощност е около 1100W (като се има предвид,че КОП на минимума ще е около 3)
    Ноо това пък е при -8* си казал!

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2011

а може ли да овлажнява въздуха,като уруру-сарарата?

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от more_bg
    а може ли да овлажнява въздуха,като уруру-сарарата?
    По принцип да, но е необходимо инсталирането на допълнителен модул - чайник.
    dodo_pv одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

НЕ няма контрол над влажността ... а и не са предвидили опция чайник...

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340203107[/time]_________________________________________________

Това какво ще рече?...че минимума отдавана мощност е около 1100W (като се има предвид,че КОП на минимума ще е около 3)
    Ноо това пък е при -8* си казал!
    ХМ не ми е много ясно как сметна този коп и как реши че като е наминимума ще е още по нисък от номиналния при положение че простата сметка е малък компресор голям топлообменник = висок КОП в случея комп. работещ на минимум...

13. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Ей тва е проблема!
    Като ти се изясни това...ще ти се изясни също,че този климатик не може да отдава с 300вата на отопление-както е обявено!
    Докажете че не е така

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ей тва е проблема!
    Като ти се изясни това...ще ти се изясни също,че този климатик не може да отдава с 300вата на отопление-както е обявено!
    Докажете че не е така
    По отношение на тези 300Вт отдавана мощност при стандартни температури означава че климатика работи с мощност по малка от 100 Вата ... което е трудно за вярване, но не е невъзможно при положение че вентилатора също е инверторен с мах. мощност 30Вт то тогава и компресора би трябвало да може да работи с около и под 100 вт консумация.... друг е въпроса тези 300 Вт на изхода в какъв пролетен вятър се проявяват...

16. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Абе човек...ти ще ме умориш
    Преди това ми се ''караш'' как съм смятал КОП 3 в минимума!
    Сега пишеш за отдавана мощност 300вата при консумация 100 вата!
    Ееее...четаа!

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ок нека малко да дефинираме нещата:
    1. Принципно когато климатика работи например на 50% от номиналната си мощност копа е по голям от този при номинала - по причина че един вид по-малък компресор работи с по-голям топлообменник. Това имах предвид когато не се съгласих с твърдението ти за 300Вт консумация и 1000Вт отдаване.
    2. В следващия ти пост всъщност разбрах че ти визираш конкретната каталожна данна 300Вт минимум отдаване (за която до момента не бях обърнал внимание че е отдаване) и се опитах да изразя случай в който това е възможно по принцип .... въпреки че и мен леко ме смущава електрическата мощност която трябва да отговаря на този минимум.
    Но от друга страна зависимоста на копа от консумацията на компресора вероятно въобще не е линейна и ако при 50% натоварване например има max COP то при 20% може да е минимум което да обясни съответните данни (причините могат да бъдат много от не пълноценен хладилен процес през увеличаване влианието на хидравличните съпротивления и топлинни загуби и т.н.) ... естествено всичко това са недоказани хипотези и разсъждения ...

18. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

какви хипотези бе - панасоник пуснаха новото RE12MKX с СОР 6 на минимална мощност, а той тръгнал да разсъждава...и не е никакъв флагман, а китайска пръчка...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 16 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 30
    Последно: 07-08-14, 13:46
  2. Показаха новия XBOXONE
    От svetlio1 във форум Конзоли за игра
    Отговори: 21
    Последно: 20-06-13, 17:17
  3. Флагман на IVT/Sharp - Nordic модел
    От babati във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 25
    Последно: 22-12-11, 08:57
  4. Отговори: 2
    Последно: 14-02-11, 10:05
  5. Новия Elite-PV390X
    От dindo във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 22
    Последно: 06-07-06, 09:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе