Е ти си бил на гости за 2-3 часа само, не си живял с тези климатици ...
Е ти си бил на гости за 2-3 часа само, не си живял с тези климатици ...
С ръка на ...сърцето си казвам че даже тоалетна хартия с марка ЛГ не бих взел дори даром
Отскоро имам H12AK (месец и половина) и моите впечатления са подобни. Топла плътна струя дори при минусовите температури. Доста бързо достига зададените температури. При мен при дефрост леко припукват пластмасите. Даже се чудех дали да не взема по-евтиния D-AK за кухнята ама направо ме отказахте![]()
Да,Джъстито тука може и да е прав-впечатления на база гостуване за няколко часа,но на вън студа беше убийствен!......Мислено си направих сравнение с моите,в дома си имам 9 и 13 Дайсекай 5-ци.Ами, с ръка на сърцето и струята им е по кофти и има някакво пукане от време на време,минимално но пукане,а и шума им е повече....А туй корейско чудо.......Пак казвам,не съм специалист,това са си чисто обективни наблюдения!....И мои заключения.
Този пост е редактиран от prismehulnik; 15-01-15 в 17:52.
гореща струя означава че компенсират доста топлозагуби нищо друго съществено .. всеки добър климатик ще изкара гореща струя при -12
Да и аз съм на това мнение щом постоянно духат топла струя, явно наваксват много смятайте колко са икономични при такава работа.
е то при -12 е важно да стоплят помещението с което явно се справят .. на хартия изглежда много добре тоя модел но малко хора го имат за реални впечатления
Струва ми се, че при отрицателни температури (-5/-8 примерно) H12AK духа по-топло, но изключва по-често. Някъде бях гледал, че го дават с нисък минимум, но ми се струва, че при ниските температури минумума е по-висок. Има ли някъде техническа спецификация за този модел?
При D09AK колкото по-топло е времето, толкова по-често изключва. Сега като четох коментарите се сетих да споделя, че пука рядко но доста шумно. Иначе самия вентилатор е горе-долу тих, на най-ниската степен заспивам без проблеми.
Все пак темата е за D09AK, нека някой друг притежател на този модел закупен след лятото на 2014г. да каже как е ? Интересува ме най-вече дали сваля крилото автоматично, когато светне лампичката "preheating". Задавам този въпрос, защото не съм разговарял с хора закупили модела след лятото на 2014г. и не знам дали не са му ъпдейтнали софта, защото когато го купих 2013г. октомври месец, имаше 2 софта за този модел, единия беше бъгъв ( забиваше в режим "preheating" ) другия беше ок, но пак с проблема със автоматичното пускане на крилото надолу.
п.п. При - 1/+1 +10градуса навън, включва "preheating" и спуска крилото, като през това време върти вентилатора и духа студено.
При -10 градуса навън, включва "preheating" и спуска крилото, като през това време не върти вентилатора.
Здравейте, имам същия климатик купен е 2014 септември монтирах го 5-6 декември, и както очаквах беше с дефекта описан по горе забиваше на preheating. На следващия ден след монтажа се обадих на монтажниците, след оглед казаха,че за трети път им се случва такъв дефект и това се оправя със смяна на платката на външното тяло.След седмица дойдоха и смениха платката от тогава не е забивал, за сега си работи безпроблемно. Работи по начина който е описал колегата в горния пост,интересно но до сега несъм го виждал да дефроства даже и в студовете. Консумацията когато беше по топло през декември варираше 200-250W за час, в студовете -10 -15 стигаше около 450W при зададени 23гр. Струята на въздуха винаги е гореща и затова вероятно работи на on-off.
Lg H12Ak,изглежда впечатляващо на хартия.В момента няма по добър европейски климатик 12 ка откъм показатели,като мин/макс мощност ,17 дб шум,и Cop.Относно топлата струя,всеки читав климатик може да вади гореща струя при - 10 гр,въпроса е че това означава че тогава работи около номинала си и не е много икономичен.Иначе и при мен при - 10 гр ,след дефрост самсунгите духат с над 45 гр докато наваксват .
Колега бъркаш нещо,ето ги данните на ЛГ-то става дума за модела посочен от Rokera. ОХЛАЖДАНЕ - 3.5 (0.30 - 4.4) KWОТОПЛЕНИЕ - 4.0 (0.30 - 6.8) KWКОНСУМИРАНА МОЩНОСТ:ОХЛАЖДАНЕ - 0.76 KWОТОПЛЕНИЕ - 0.74 KWSEER - 8.9 / EER - 4.6 / SCOP - 5.1 / COP - 5.4ЕНЕРГИЕН КЛАС А+++(ОХЛАЖДАНЕ), А+++ (ОТОПЛЕНИЕ)ГОДИШНА КОНСУМАЦИЯ НА ЕНЕРГИЯ (ОХЛ.)- 138 KWHАКТИВНО УПРАВЛЕНИЕ НА КОНСУМАЦИЯТА НА ЕНЕРГИЯНИВО НА ШУМ (S-lo/Lo/Med/Hi) - (17 / 25 / 33 / 38) dBA
Доста впечетляваща машина аз си бях харесал 9ката която се развърта до 6.6kw
Възможно е, това намерих в нет-а на първо четене. Моля ако съм сгрешил да бъда извинен. Копирах намереното в нет-а за модела. Ето и данните на Daiseikai 6 - 13-ка
Минимален: 0.500, Номинален: 4.220, Максимален: 7.700
Минимален: 0.100, Номинален: 0.950, Максимален: 2.330
LG-то стана ясно обаче че минимума не е реален а е около 300 вата консумация .. мен това ми стига да го зачеркна от читавите машини