H12AK мисля, че е 17 дб на охлаждане и 23 дб за отопление. Иначе понеже почнахме да обсъждаме 2 различни модела мисля, че стана объркване. H12AK e 0.30/4.00/6.80, реално при мен обаче си работи On/Off.
H12AK мисля, че е 17 дб на охлаждане и 23 дб за отопление. Иначе понеже почнахме да обсъждаме 2 различни модела мисля, че стана объркване. H12AK e 0.30/4.00/6.80, реално при мен обаче си работи On/Off.
Идеята ми беше, не да коментирам машината, защото не я познавам, а да кажа, че такива изказвания - няма аналог, не са много на място. Това с децибелите, от години не вярвам на писания. Слушал съм машини в пъти по-тихи, от други с прекрасни данни, но само на хартия.
Един прост пример и то от извора.
MHI-то от подписа ми се води по-тихо от Daiseikai-a, пак от там. Каква е реалността обаче. В режим отопление, Тошиба-та е по-тиха, гарантирано. Обаче в режим охлаждане е по-шумна, това са фактите. MHI-то в режим на охлаждане няма звук.
А това 300W май е минимално топлоотдаване, уж. При мен в момента нагласен на 21 градуса дърпа 150-160W.
хм .. тука някой твърдеше че на 300 консумация изключва .. явно си има нисък минимум машината може да не е 300 топлоотдаване но прилично нисък
То ставаше дума май за предишния модел,на този явно са му подобрили минимума
Не стои така през цялото време обаче. По някое време качва около 300W, понякога 220W... Само, че като слезе на 150W духа на клапата 26-27 градуса. Тъкмо сега му закачих един термометър от Лидл-а
DSCN0217.jpgDSCN0216.jpg
Само тоя салам в презерватив от дясно е ужасен.
вероятно е къс ,а и стената е бяла .. приемливо ..
За мен е грозно ама моето е професионално изкривяване.
Всичко е възможно. Има време да се доказват. Едва ли има тайни в климатичната техника. Според мен е въпрос на желание.
За сега съм доволен от климатика, но реално преди него беше сложено едно конвенционално LG 7-8 годишно и сравнението е малко като кон и кокошка. Основно го взех заради цената беше 12 вноски по 171 лв (около 2050 общо с монтажа).
Иначе Велев е прав може би, остана сам да си сложа ПВЦ канала, ама това е друга тема ...![]()
25кв. е стара кооперация в София. Има една външна стена с троен прозорец с пвц дограма. По средата има един портал, който стои отворен, но от другата страна температурата е 1-1.5 градуса по-ниско. Самата стая е по-тясна и дълга.