Подобни коментари не се желани, а и не помагат с нищо.
Подобни коментари не се желани, а и не помагат с нищо.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 04-07-16 в 20:58.
Вярвай ми ще ви избера климатик които не се нуждае от такава гаранции защото няма да са му нужни просто ще ги отвее вьв времето. А да гаранцията на компресора е таква защото електрониката отдавна ще е умряла закономерност при кореиските марки.
Така е съгласен съм, че електрониката е слабото звено на ЛГ, но то е в следствие на чувствителността към променливото напрежение, тук при мен до сега проблеми с напрежението не съм имал! А и 5г. са достатъчно време да си прояви недъзите! А и от друга страна 10г. са много време в света на технологиите и не съм много сигурен дали ще ми пука дали климатика ми е изкарал 10 или 20 г, при положение, че още преди това ще е сменен, защото е морално, физично и технологично остарял!
Къс тръбен път един метър и още около 15 -на метра във вътрешното тяло, си е достатъчно въздух, за един подводен риболов с харпун.
Малко пресни фотоси, на алуминиево LG, лепено с лепило за хладилници
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Този пост е редактиран от ivan74; 05-07-16 в 09:50.
Проблемите с напрежението станаха повсеместни и ги има навсякъде, къде повече, къде по-малко. Става въпрос за хармониците, генерирани от все по-калпавите и недомислени инвертори и импулсни захранвания, разхвърляни навсякъде. Оставете на страна прекъсванията в електроснабдяването и колебанията на напрежението с по петнайсетина волта. Не това е страшното.
Не знам за него, ама аз вчера си сложих нещо такова SONO WP230 W
Интересното му е ,че има някакво микропроцесорно управление! След всяко изключване -спиране на захранването следва около две минутно изчакване независимо, че напрежението може да се е възстановило и по-рано! Пише .че е необходимо за да спадне на лягането в компресорите на климатиците за да има "мек" старт.
Проблемът не се решава с токова защита. Той е по-скоро външен (поне при мен), но не задължително. Новите перални машини куче-марка, също могат да създадат големи главоболия във вътрешната мрежа и на съседите. Решава се с изследване на мрежата и свързвате на филтри за съответните хармоници. Единствено това спасява уредите. Аз нямам и не съм го правил, защото не е никак евтино. Но ще го направя, след като ми изгърми първия уред.
Ако решението на проблема не може да се закупи от магазина и да се инсталира без манипулация по уреда, значи оставаме така!
Соното е много добро. Имам същото.
Освен защита срещу високо напрежение и токови удари, има и защита против ниско напрежение, което е много по-гадно за електрониката. На упътването пише също, че вътре имало и филтри, които изглаждат смущенията по мрежата, освен това е наше българско производство. Вдъхва ми повече доверие от уж "марковите" китайски боклуци, а и за 2 години го видях как работи и съм доволен от него. Доста токови удари спря.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 05-07-16 в 12:07.
Леле е това е доста тьпо решение с алуминиеви трьби не им завиждам на колегите дето ги сервизират. Добре че отдава спряхме да продаваме тази марка климатици.