И при мен въпросният режим е по-скоро "Random", отколкото "Автоматичен".
Никой нищо не каза за тези филтри на 3M. Ако не може да се намерят има ли поне смисъл да го изчистя с прахосмукачката малко и да го сложа пак или направо да го махам...?
И при мен въпросният режим е по-скоро "Random", отколкото "Автоматичен".
Никой нищо не каза за тези филтри на 3M. Ако не може да се намерят има ли поне смисъл да го изчистя с прахосмукачката малко и да го сложа пак или направо да го махам...?
да не искате да кажете ,че вентилатора няма ауто ..
Има "автоматичен" режим, който на моменти е доста волатилен
Natural Wind, не знам какво творчество трябва да се преведе като авто режим,а не природен вятър.
Аз отдавна бях писал за този автоматичен режим, че така работи, усилва се и намаля. На друг модел LG D 09 AK беше преведен като дневен бриз или нещо подобно. По този начин обаче поддържа температурата в стаята за разлика от МЕ, които под авторежим работят на минимален вентилатор.
И според мен това е функция ХАОС,и като цяло не е много комфортна.
Когато беше по топло ми се струваше,че когато е на макс вентилатор и си достигне градусите се намаля автоматично,но не съм сигурен,като се стопли още малко ще пробвам пак.
Засега това с вентилатора го отчитам като най големия минус на климатика.
Намерих в нета ръководство на жично дистанционно, според каталога на LG го дават като аксесоар към стенните сплит системи, включително Deluxe. На мен ми стана интересно, че има доста допълнителни настройки. Особено интересна ми е функцията E.S.P. -представлява донастройване на скоростта на турбината извън фабрично зададените настройки. Въпросното дистанционно го видях в някакъв сайт да се продава за около 140щ.д. Ще ми е интересно да науча дали може да се прави такава настройка с безжичното дистанционно и как се влиза в това меню. Може би колегата cooler би могъл да намери нещо по въпроса?
П.С. за съжаление файлът е твърде голям за качване тук, ще потърся да кача линк към ръководството. Ето го:
http://www.manualslib.com/products/L...w-3290984.html
Този пост е редактиран от drak2000; 25-01-16 в 21:44.
Функцията за регулиране на ESP е заради каналните вътрешни тела.
Ако се съди по данните в този каталог на LG за 2015г.: www.lg.com/de/download/2015/LG_Klimakatalog-2015.pdf ,
излиза, че въздушните дебити на турбината на вътрешното тяло при H09AL и при H12AL са абсолтно еднакви - както при охлаждане, така и при отопление. Това важи и за D09AK / D12AK, както и за A09LL / A12LL. А на всичко отгоре стойностите при Athena са значително по-високи от другите модели. На мен минимум при отопление от 570 куб. м. в час за 9-ка ми звучи горе-долу като тероризъм, дело на опасно луд инженер /или внедрен диверсант от КНДР/. Заспите ли около това нещо, вероятно ще се събудите като пациент на неврологията.
Ако обърнете внимане на страница 24 от каталога, жичното дистанционно (PQRCVSL0, PQRCVSL0QW) за което писах, го дават съвместимо със сериите Prestige, Artcool, и Deluxe /Athena/. Това би трябвало да означава, че функцията ESP е достъпна за тези модели.
Този пост е редактиран от drak2000; 26-01-16 в 12:39.
функцията ESP ( External Static Presure) е възможна за всичи вътрешни тела където може да се закачи кабелно дистанцинно ... в общия случей с риск да се прецака двигателя опцията е да се задават до 255 степени на напора за разлчните скорости ... без ветровитата
От кой търговец в БГ може да се поръча кабелно дистанционно? В интернет го намирам само в чужди сайтове.